nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Αρνούνται να καταταγούν οι... εφυείς Ακρίτες (3/4/06)


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.4.2006


Για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Πλήρης αποτυχία στην προσπάθεια δημιουργίας του "Γαλάζιου κομματικού Στρατού των ΕΦΥΕΣ"

Κύριε Υπουργέ,

Είναι πλέον γεγονός ότι η προσπάθειά σας για τη δημιουργία ενός παραστρατιωτικού εκλογικού σώματος, το οποίο θα εκβιάζατε έμμεσα για να υφαρπάξετε την ψήφο του, απέτυχε παταγωδώς.

Οι πολυδιαφημισμένοι Έφεδροι Υψηλής Ετοιμότητας (ΕΦΥΕΣ) αρνούνται να καταταγούν και να μετατραπούν σε Ρουσφέτια Υψηλής Ετοιμότητας (ΡΥΕΣ).

Τα πρώτα στοιχεία, τα οποία εκτιμούμε ότι βρίσκονται και στη δική σας διάθεση, αποδεικνύουν ότι από το ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ, τη ΛΕΣΒΟ, την ΚΑΛΥΜΝΟ, το ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, τη ΘΕΣΠΩΤΙΑ, την ΚΟΝΙΤΣΑ, το ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, το ΑΜΥΝΤΑΙΟ, και την ΕΔΕΣΣΑ, δεν είστε σε θέση να συγκεντρώσετε και συγχρόνως να εξαπατήσετε ούτε 1.100 γαλάζιους οπαδούς σας, αριθμός που αποτελεί την αρχική ένταξη με βάση την πρώτη προκήρυξη πρόσληψης.

Οι ΕΦΥΕΣ παρουσιάζονται στα Κέντρα κατάταξης και στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενοι την κοροϊδία, επιστρέφουν αμέσως στα σπίτια τους. Η γενική αποχή είναι μεγαλύτερη του 70 % και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και τα όρια του 92%.

Η Ν.Δ και ο κομματικός στρατός της σε πλήρη διάλυση ! Τα δήθεν σχέδια για "δουλειά στην παραμεθόριο" είναι μια ακόμα αστεία και ψευδής εξαγγελία της κυβέρνησης "Πινόκιο".

Οι συντεταγμένοι ψηφοφόροι σας αρνούνται να αμείβονται με ψίχουλα και με δεδομένο ότι θα ντρέπονται να μισθοτούνται χωρίς να προσφέρουν έργο, επιστρέφουν προβληματισμένοι στα σπίτια τους.

Αντιλαμβάνονται ακόμα και αυτοί οι "γαλάζιοι επίστρατοι" ότι καλούνται για να καλύψουν όχι αμυντικά αλλά εκλογικά κενά και τελικά οι ευκαιριακού τύπου υποαπασχολούμενοι ΕΦΥΕΣ δεν προσχωρούν στο ευφυές σχέδιό σας για κομματικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο "ένστολος κομματικός γαλάζιος στρατός" αρνείται να καταταγεί και οι ΡΥΕΣ αρνούνται να γίνουν μισθοφόροι στην υπηρεσία της "νέας τάξης πραγμάτων".

Αρνηθήκατε πεισματικά να υιοθετήσετε τις αντιδράσεις του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συρθήκατε στην ψήφιση ενός Νόμου που και ο τελευταίος στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας θα αντιλαμβάνονταν ότι η εφαρμογή του θα είχε πλήρη αποτυχία.

Κανένας δεν μπορεί να προσφέρει έργο στο στρατό όταν καλείται να καταταγεί μόνο για 1 - 4 μήνες και μάλιστα όταν ήδη υπάρχει ο θεσμός των ΕΠΟΠ και οι αμοιβές είναι αστείες ακόμα και για ανέργους.

Η παρουσία και μόνο αγύμναστων περιφερόμενων «ημετέρων» στις Μονάδες θα είναι αναποτελεσματική και θα εμποδίζει το έργο των μονίμων στελεχών.

Όμως και η δημιουργία αμιγών Μονάδων γαλάζιων εφέδρων από τους ΡΥΕΣ αποδείχθηκε όνειρο απατηλό της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Έτσι μετά την αόρατη κυβέρνηση και τον αόρατο Πρωθυπουργό η προσπάθεια επανίδρυσης του κράτους θα συνεχιστεί με τον αόρατο στρατό !

Μετά από τα παραπάνω ερωτάστε και αιτούμεθα:

1. Με ποίο τρόπο θα συγκεντρώσετε, στην τελική εφαρμογή του Νόμου, το έτος 2007, 30.000 ΕΦΥΕΣ, όταν από τις χιλιάδες των κατοίκων των παραπάνω περιοχών δεν μπορείτε να συγκεντρώσετε ούτε 300 άτομα;

2. Θα συνεχιστεί η απέλπιδα ρουσφετολογική σας δράση με την προσπάθεια στρατολόγησης και άλλων γαλάζιων ανέργων ψηφοφόρων;

3. Επιμένετε ακόμα ότι η χώρα δέχεται επίθεση από Βορρά και θα συνεχίσετε τις προσπάθειες για τη "γαλάζια θωράκισή της";

4. Όπως θα θυμάστε, με βάση τις βασικές εξαγγελίες σας κατά την κατάθεση του "ευφυούς Νόμου των ΕΦΥΕΣ", υποστηρίζατε ότι το Νομοσχέδιο θα ενίσχυε την επιχειρησιακή δυνατότητα της χώρας και ταυτόχρονα τις τοπικές κοινωνίες, αφού θα έδινε εργασία σε ανέργους. Το γεγονός λοιπόν ότι σήμερα μέλη των τοπικών κοινωνιών δεν επιθυμούν να καταταγούν σημαίνει, κατά την άποψή σας, ότι δεν υπάρχουν άνεργοι ή ότι υπάρχουν αλλά αρνούνται να εξαπατηθούν ;

5. Θα διακόψετε την προσπάθεια εφαρμογής του θεσμού, επειδή πλέον είναι φανερό ότι με αυτόν ούτε τα συμφέροντα της χώρας εξυπηρετούνται, αλλά ούτε και έχετε κάποια κομματικά οφέλη, αφού οι οπαδοί σας αντιλαμβάνονται ότι εξαπατώνται και δεν επιθυμούν να καταταγούν για λίγους μόνο μήνες, όταν μάλιστα γνωρίζουν ότι θα αμείβονται με ψίχουλα ;

6. Η νέα προκήρυξη για άλλους 2.200 ΡΥΕΣ θα γίνει πριν τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές και η τελική προκήρυξη για τους 30.000 πριν από τις Βουλευτικές;

7. Να κατατεθούν στη Βουλή πλήρη στοιχεία των προσκληθέντων και των τελικά καταταγέντων ΕΦΥΕΣ.

Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Βασίλης Οικονόμου
Λάμπρος Παπαδήμας
Γιώργος Ντόλιος
Απόστολος Φωτιάδης
Χρήστος Αηδόνης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Μάρκος Μπόλαρης

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved