ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Διαμαρτυρία ΣΥΝ για τις συλλήψεις δημοσιογράφων στην Αρχαία Ολυμπία (26/3/08)


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 26.3.2008

 

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ σχετικά με την σύλληψη των μελών των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα κατά την τελετή της αφής της  ολυμπιακής φλόγας επισημαίνει:

Το Τμήμα Δικαιωμάτων εκφράζει την αντίθεσή του στη σύλληψη μελών των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν  κατά τη διάρκεια της τελετής της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία. Τα μέλη των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα προσπάθησαν ειρηνικά  να αναδείξουν την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στη Κίνα στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη χώρα, αυτή που κυβερνά το αυτοαποκαλούμενο κομμουνιστικό κόμμα, σύμφωνα με έγκυρες και αμερόληπτες μη κυβερνητικές  οργανώσεις , παρατηρούνται βαρύτατες, ποικίλες και εξακολουθητικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως συστηματικά βασανιστήρια, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, ευρεία χρήση της θανατικής ποινής, ασφυκτική λογοκρισία μέσων ενημέρωσης, σκληρή εκμετάλλευση εργαζομένων σε άθλιες συνθήκες ενώ η κινεζική κυβέρνηση προέβη ,σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε σκληρή καταστολή διαδηλωτών στο Θιβέτ τις τελευταίες δέκα ημέρες.
 
Το Τμήμα Δικαιωμάτων επισημαίνει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια μεγάλη κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού και η βάναυση καταπάτησή τους πρέπει να αναδεικνύεται και να καταπολεμάται με κάθε θεμιτό μέσο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved