ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Το ΠΑΣΟΚ για την αναστολή υποβολής αιτήσεων για φωτοβολταϊκά συστήματα (29/3/08)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 37
10680 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, TΗΛ.(210)3665414-5
FAX: (210)3665420
e-mail :
pressoffice@pasok.gr 
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2008

 

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, σχετικά με την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για την αναστολή υποβολής αιτήσεων για φωτοβολταϊκά συστήματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς προωθούν την ανάπτυξη των πράσινων τεχνολογιών, η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στη χώρα μας τελματώνει λόγω της αδράνειας, της άγνοιας, της αδιαφορίας και της γραφειοκρατίας των υπηρεσιών. Κορύφωση όλων, η χθεσινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Φώλια, με την οποία αναστέλλει την υποβολή αιτήσεων για λήψη άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς.
Από την ψήφιση του Ν. 3468/06 για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι σήμερα, ελάχιστες άδειες έχουν δοθεί και ακόμη λιγότερα φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν εγκατασταθεί, λόγω της αργής διαδικασίας αδειοδότησης, που ακυρώνει στην πράξη τα κατά τα άλλα θετικά οικονομικά κίνητρα. Στην Ελλάδα, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον οικιακό τομέα δεν προωθείται και η σχετική αγορά καταδικάζεται σε ανυπαρξία από την έλλειψη ευελιξίας των αρμόδιων Υπουργείων.
Η προώθηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων θα πρέπει να βασίζεται σε: 
- απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, 
- επιτάχυνση των διαδικασιών για τις ήδη κατατεθειμένες επενδυτικές προτάσεις, αποσαφήνιση των πολεοδομικών και χωροταξικών όρων για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών με έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων, 
- φορολογικές ελαφρύνσεις για την ανάπτυξη των οικιακών εφαρμογών φωτοβολταϊκών, και 
- σχεδιασμό μιας δεύτερης φάσης ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών, για την περίοδο μετά το 2010, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα συνέχειας και συνέπειας προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και να μην οδηγηθεί σε κατάρρευση η αγορά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved