ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Επερώτηση ΠΑΣΟΚ για το διαγωνισμό της Πυροσβεστικής (9/4/08)


ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ
ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ, 9 Απριλίου 2008

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: Ο «διαγωνισμός» για πρόσληψη πυροσβεστών: ένα νέο σκάνδαλο σε εξέλιξη. Εμπαιγμός των 20.000 υποψηφίων που αγωνιούν για 1.260 θέσεις

Κύριε Υπουργέ,

Με μοναδικό σκοπό την πρόσληψη «ημετέρων» και παρακάμπτοντας κάθε έννοια αντικειμενικής και αξιοκρατικής διαδικασίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. επινόησε έναν διάτρητο και πολιτικά απαράδεκτο ρουσφετολογικό τρόπο πρόσληψης πυροσβεστών.

Το ΠΑΣΟΚ είχε από την αρχή καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο «διαγωνισμό», αλλά οι εξελίξεις φαίνεται ότι ξεπερνούν τις προβλέψεις.

Με την μέθοδο των γραπτών δήθεν εξετάσεων και εν συνεχεία με την περιβόητη και τραγική «γαλάζια συνέντευξη», ακολουθούνται διαδικασίες που προσβάλλουν τόσο τους 20.000 περίπου διαγωνιζόμενους, όσο και τους εξεταστές. Διαδικασίες προσχηματικές, με τις οποίες η κυβέρνηση της Ν.Δ., επιδεικνύοντας ένα ανάλγητο προς τους διαγωνιζόμενους πρόσωπο, θα επιλέξει τελικά λίγους και «εκλεκτούς», σε βάρος αυτών που δικαιούνται να προσληφθούν.

Το Σάββατο, 5-4-2008, έλαβαν χώρα προσχεδιασμένα «παρατράγουδα», που εκθέτουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Την ώρα της γραπτής δοκιμασίας, «χτυπούσαν» τα κινητά τηλέφωνα αριθμού διαγωνιζομένων, οι οποίοι απαντούσαν κανονικά! Ταυτόχρονα σε άλλους διαγωνιζόμενους εστέλοντο (και ελάμβαναν) γραπτά μηνύματα! Σύμφωνα με καταγγελίες διαγωνιζομένων, οι περισσότερες αυτών των κλήσεων και τα περισσότερα των μηνυμάτων σχετίζονταν με τις απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας, η οποία έγινε με την μέθοδο των ερωτήσεων και της επιλογής μιας από τις περισσότερες έτοιμες απαντήσεις. Δηλαδή το Υπουργείο σκόπιμα δεν διασφάλισε την μυστικότητα της διαδικασίας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να διαρρεύσουν τα θέματα, αλλά και να διοχετεύονται οι απαντήσεις σε «ημέτερους»!

Μετά το πέρας της γραπτής εξέτασης – παρωδίας, τα γραπτά διοχετεύτηκαν σε άγνωστη κατεύθυνση, με προφανή σκοπό να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις.

Για το θέμα είναι ανάστατοι οι διαγωνιζόμενοι, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ότι μετέχουν σε μια διαγωνιστική παρωδία.

Το στάδιο που ακολουθεί σε λίγες ημέρες, είναι αυτό της προφορικής συνέντευξης, ώστε να ολοκληρωθεί το «έργο» της κυβέρνησης. Δηλαδή όσοι «ξέφυγαν» από την γραπτή δοκιμασία, τους «περιμένει» η συνέντευξη για να τους μετατρέψει σε αποτυχόντες.

Το επίπεδο βέβαια των ερωτήσεων της προφορικής συνέντευξης είναι ήδη γνωστό από ανάλογους γελοίους «διαγωνισμούς»: τι ομάδα είσαι, από που κατάγεσαι, τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου κλπ.

Αυτός ο διαγωνισμός για πρόσληψη πυροσβεστών, εξελίσσεται στο νέο μεγάλο σκάνδαλο της κυβέρνησης Καραμανλή, που αφορά χιλιάδες άνεργους νέους. Σκάνδαλο ανάλογο προς αυτό των προσλήψεων που επιχειρήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και που οδήγησε στα γνωστά τραγικά γεγονότα.

Χιλιάδες διαγωνιζόμενοι εμπαίζονται και ελάχιστοι ευνοούνται. Ο διαγωνισμός είναι «στημένος» εκ των προτέρων.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Γιατί επετράπη η κατοχή και λειτουργία κινητών τηλεφώνων από τους διαγωνιζόμενους στη διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας.
2. Ποια συγκεκριμένα πρόσωπα και πότε συνέταξαν ή επέλεξαν τις ερωτήσεις της γραπτής δοκιμασίας και ποια άλλα πρόσωπα, εκτός αυτών, είχαν στην κατοχή τους τις ερωτήσεις αυτές. Πού ευρίσκοντο όλα τα προαναφερόμενα πρόσωπα απ’ όταν συνετάγησαν ή επελέγησαν οι ερωτήσεις και πάντως κατά τη διάρκεια της γραπτής διαδικασίας και μέχρι το πέρας αυτής και αν είχαν την δυνατότητα μετάδοσης των ερωτήσεων σε τρίτους από τα κινητά τους τηλέφωνα ή με άλλο τρόπο.
3. Εάν θα ζητήσει, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, να εντοπιστούν οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα αφενός των προσώπων της ως άνω παραγράφου 2 και αφετέρου οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που εστάλησαν προς διαγωνιζόμενους τις ώρες του διαγωνισμού, από ποιους προήλθαν και σε ποιους απευθύνθηκαν.
4. Πού διοχετεύτηκαν τα γραπτά του διαγωνισμού μετά το πέρας της διαδικασίας, για ποιο λόγο, μέχρι πότε έμειναν εκεί και μετά που μεταφέρθηκαν.
5. Εάν θα ακυρώσει αυτόν τον φαιδρό διαγωνισμό, ώστε να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις πυροσβεστών με μόρια και μόνο, δηλαδή με αντικειμενικό και ταχύτατο σύστημα.

Αθήνα, 9-4-2008

Οι Βουλευτές

Ντίνος Ρόβλιας     Μιχάλης Καρχιμάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved