ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Το ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη των υποψηφίων Πυροσβεστών (17/4/08)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ                                              
Αθήνα, 17 Απριλίου 2008

 

Κλιμάκιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τους Μιχάλη Καρχιμάκη, Γιώργο Νικητιάδη, Γιώργο Ντόλιο, Ντίνο Ρόβλια, Θεοδώρα Τζάκρη και Χάρη Τσιώκα, μετέβη σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά και παρακολούθησε την διαδικασία της προφορικής συνέντευξης των υποψηφίων για πρόσληψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το κεφάλαιο Ε.3 της Προκήρυξης του διαγωνισμού, με την προφορική συνέντευξη, ερευνάται η προσωπικότητα του κάθε υποψηφίου και βαθμολογείται η εμφάνιση, η παράσταση, η ικανότητα έκφρασης, οι γνώσεις και δεξιότητες που είναι συναφείς με το πυροσβεστικό επάγγελμα, η ικανότητα προσαρμογής, ο ζήλος και το ενδιαφέρον στο πυροσβεστικό επάγγελμα, το πνεύμα συνεργασίας και ο χαρακτήρας του κάθε υποψηφίου. Για την υποτιθέμενη διαπίστωση και βαθμολόγηση όλων των ανωτέρω, ο χρόνος προφορικής εξέτασης – συνέντευξης του κάθε υποψηφίου ήταν διάρκειας τριών (3) λεπτών! Οι ερωτήσεις που υποβάλλονταν ήταν ίδιες σε όλους, σε ποσοστό 90% και, συγκεκριμένα, ήταν οι εξής: «πού μένεις, πόσο χρονών είσαι, πρώτη φορά δίνεις στην πυροσβεστική, πού υπηρέτησες, με τι ασχολείσαι, γιατί θέλεις να γίνεις πυροσβέστης, αν έχεις δουλέψει σαν εθελοντής πυροσβέστης, ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» κλπ.

Όπως είναι προφανές και γίνεται εύκολα αντιληπτό, η προφορική αυτή συνέντευξη είναι απολύτως προσχηματική, για να ευνοηθούν οι «ημέτεροι». Η «ποιότητα» και το «επίπεδο» των ερωτήσεων, καθώς και ο χρόνος διάρκειας αυτής της προφορικής συνέντευξης επιβεβαιώνουν ότι, πρόκειται για έναν ακόμα στημένο διαγωνισμό προσλήψεων, από την κυβέρνηση Καραμανλή. Ουδεμία αντικειμενικότητα, ουδεμία αξιοκρατία.

Τις προηγούμενες ημέρες, στον ίδιο διαγωνισμό, διέρρευσαν τα θέματα της γραπτής εξέτασης και παραβιάστηκε η μυστικότητα της διαδικασίας, αφού οι υποψήφιοι επικοινωνούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, όπως καταγγέλθηκε και ουδόλως διαψεύστηκε από την κυβέρνηση. Με την προφορική συνέντευξη, ολοκληρώνεται η μεθόδευση. Το ΠΑΣΟΚ απορεί, γιατί ακόμα δεν ασχολήθηκε με το θέμα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και, καλεί την κυβέρνηση, να ακυρώσει αυτές τις άθλιες διαδικασίες και να επαναλάβει τον διαγωνισμό ταχύτατα, με αντικειμενικά και μόνο κριτήρια (μόρια), όπως γινόταν επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Αυτές οι προσχηματικές και στημένες διαδικασίες θίγουν την προσωπικότητα, τόσο των εξεταζόμενων, όσο και των εξεταστών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να «βαθμολογήσουν» απαντήσεις, που προφανώς δεν μπορούν να βαθμολογηθούν. Αυτά που γίνονται, αποτελούν ντροπή και προσβολή χιλιάδων άνεργων νέων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved