ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: "Εμπάργκο" για δύο ακόμη χρόνια στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι (23/4/08)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, 23-4-2008

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός υπέγραψε Απόφαση, που αφορά στην τροποποίηση και συμπλήρωση της αριθ. 303061/7505/28-6-2007 απόφασης, η οποία προβλέπει την συνέχιση της απαγόρευσης για δύο ακόμα χρόνια της εμπορίας και καλλιέργειας στην Ελλάδα σπόρων σποράς γενετικά τροποποιημένων υβριδίων αραβοσίτου, που φέρουν τη γενετική τροποποίηση ΜΟΝ810.

Η νέα Υπουργική Απόφαση διευρύνει τον αριθμό των υπό απαγόρευση 51 υβριδίων αραβοσίτου, που περιλάμβανε η προηγούμενη, σε 70, στηρίζεται στην ίδια άρτια επιστημονική και νομική βάση, περιλαμβάνει όμως και νέα συμπληρωματικά επιστημονικά δεδομένα και ευρήματα. Τα νέα αυτά δεδομένα αφορούν πιθανό κίνδυνο της γενετικής αυτής τροποποίησης στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και στη μελισσοκομία.

Όπως και στην προηγούμενη, έτσι και στη νέα Απόφαση τονίζεται η ανάγκη πλήρους και αποτελεσματικής εφαρμογής των αρχών της προφύλαξης και της πρόληψης. Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη να δίνεται ικανοποιητικό χρονικό περιθώριο στις Αρχές κάθε Κράτους-Μέλους για την εκτίμηση των κινδύνων από την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών. Τούτο, διότι η εισαγωγή στη χώρα γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών πρέπει να γίνεται χωρίς την πρόκληση ζημιάς στο περιβάλλον, αλλά και χωρίς την υποχρέωση να προσαρμοστούν οι προϋπάρχουσες αγροτικές δραστηριότητες στις νέες συνθήκες που προκαλούν οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός, κ. Κοντός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:
«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε αντιμετωπίσει με μεγάλη αυστηρότητα και υπευθυνότητα το θέμα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στη γεωργία. Ξεκαθαρίσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι κάθετα αντίθετο στην κυκλοφορία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Η νέα Υπουργική Απόφαση συνεχίζει αταλάντευτα την πολιτική της Κυβέρνησης για τη μη-καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών και υβριδίων στον ελλαδικό χώρο και εντατικοποιούμε την εφαρμογή των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, έτσι ώστε συνεχώς να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο η απόφασή μας αυτή.

Στόχος του Υπουργείου είναι να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα και σε καμιά περίπτωση τα ποιοτικά προϊόντα δεν μπορεί να είναι τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Σε αυτά οι «πόρτες» μας είναι κλειστές».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved