ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η πρόταση του ΚΚΕ για το λαϊκό εισόδημα (14/5/08)


ΚΚΕ
Ανακοίνωση Τύπου, 15 Μαΐου 2008

 

Άμεσα μέτρα προστασίας του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος

Το ΚΚΕ προτάσσει τη διεκδίκηση μέτρων άμεσης ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, που συνδυάζουν τη στήριξη μισθών και συντάξεων, αλλά και την προστασία τους από την άνοδο των τιμών και τα δάνεια, μέτρα όπως τα παρακάτω:
•  Βασικό μισθό 1.400 ευρώ, 1.100 κατώτερη σύνταξη, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ (80% του βασικού μισθού) για όλο το διάστημα της ανεργίας, υπαλληλική αποζημίωση για όλους.
• Κατάργηση των διοδίων, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων, των εισιτηρίων στα εξωτερικά και στα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.
• Έλεγχο των τιμών και της ποιότητας των τροφίμων πρώτα απ’ όλα στις παραγωγικές - εμπορικές αλυσίδες που συγκεντρώνουν το βασικό όγκο τους.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης για τα αγροτικά νοικοκυριά και τη λαϊκή κατανάλωση.
• Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους, νέους και νέες. Άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια γι’ απόκτηση κύριας κατοικίας. 
• Διακοπή κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία. Νομοθετική κατάργηση της δυνατότητας των τραπεζών να προβαίνουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών.
• Επιτόκια στεγαστικών δανείων για την απόκτηση κύριας κατοικίας στο ύψος του πληθωρισμού. Για τα υφιστάμενα στεγαστικά δάνεια απόκτησης κύριας κατοικίας που είχαν επιτόκιο υψηλότερο του εκάστοτε πληθωρισμού, διαγραφή των αναλογούντων τόκων.
• Περιορισμό της ληξιπρόθεσμης οφειλής έως και το διπλάσιο του αναληφθέντος στεγαστικού και προσωπικού δανείου.
• Κατάργηση του ανατοκισμού στα στεγαστικά, προσωπικά και στα δάνεια ατομικών επιχειρήσεων.
• Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του συνόλου των τόκων δανείου για την απόκτηση κύριας κατοικίας.
• «Πάγωμα» όλων των δανείων που έχουν λάβει ως εργαζόμενοι σημερινοί άνεργοι.
• Πρόγραμμα Κρατικής μέριμνας στην υλοποίηση προγραμμάτων λαϊκής στέγης για τη δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών κατοικιών.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην υποκρισία και δημαγωγία κομμάτων που ανοικτά υπηρέτησαν τα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ή διαγκωνίζονται για μια θέση διαχείρισης. Με τη στάση τους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ν’ αλλάξουν το συσχετισμό στα όργανα, ανατρέποντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ουσιαστικά αποτέλεσαν στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής, με τη μία ή άλλη κυβερνητική παραλλαγή της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved