ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Κοινή συνέντευξη Τύπου Αλογοσκούφη - Χατζηδάκη για ΟΤΕ (24/5/08)

 

ΥΠOYΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ανακοίνωση Τύπου, Αθήνα 14-5-2008

 

Κοινή Συνέντευξη Τύπου Αλογοσκούφη - Χατζηδάκη για ΟΤΕ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ

Καλησπέρα σε όλους. Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας για τη στρατηγική συμμαχία του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία Deutsche Telekom για τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας. Η ρύθμιση και των τελευταίων θεμάτων που ήταν ανοικτά στις συζητήσεις των συμβούλων των δύο πλευρών, άνοιξε το δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μετά τη ψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Επίσης, εκκρεμούν και μία σειρά από άλλες απαραίτητες εγκρίσεις για να ισχύσει η συμφωνία, όπως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές των χωρών, στις οποίες δραστηριοποιούνται οι δύο εταιρίες.

Η συμφωνία αυτή με έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ευρώπη και τον κόσμο, ανοίγει μια νέα σελίδα όχι μόνο για τον ΟΤΕ, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Θα λειτουργήσει προς όφελος της επιχείρησης, των εργαζόμενων της, των Ελλήνων καταναλωτών και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Εδώ και μερικά χρόνια, ο ΟΤΕ λειτουργεί πλέον σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της απελευθερωμένης και παγκοσμιοποιημένης τηλεπικοινωνιακής αγοράς, η συνεργασία του με μία από τις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες της Ευρώπης και του κόσμου, τον ενισχύει με σημαντικά διοικητικά, οικονομικά, τεχνολογικά και στρατηγικά πλεονεκτήματα. Παράλληλα, ενισχύεται συνολικά ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, με την έλευση μιας μεγάλης και αξιόπιστης εταιρίας. Και αυτό έχει βέβαια πολύ μεγάλη σημασία για την περαιτέρω πρόοδο της χώρας και της οικονομίας της. Η συμφωνία αυτή τοποθετεί σε καλύτερη θέση τη χώρα μας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι μετά τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, η Ελλάδα έχει καταστεί μία χώρα ιδιαίτερα ελκυστική για μεγάλες επενδύσεις. Διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο τις διαπραγματεύσεις και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της συμφωνίας.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις, στις οποίες η ελληνική Κυβέρνηση είχε την πλήρη υποστήριξη των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων της. Το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα σύμφωνο με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα ότι: «Ποσοστό της συμμετοχής του κράτους στον ΟΤΕ μεταβιβάζεται σε κατάλληλο χρόνο, ώστε η εταιρία να λειτουργήσει στη νέα απελευθερωμένη αγορά με στρατηγική συνεργασία αλλά και το κατάλληλο μάνατζμεντ, το οποίο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της».

Με τη συμφωνία που εγκρίθηκε σήμερα, εξασφαλίζεται μία ισορροπημένη μετοχική σύνθεση και ένα ισορροπημένο διοικητικό σχήμα μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της D.T. Kαι οι δύο πλευρές, με την ενεργοποίηση της συμφωνίας, θα έχουν το 25% συν μία μετοχή του ΟΤΕ. Η ισορροπημένη μετοχική σύνθεση αντανακλάται και στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ. Με την ενεργοποίηση της συμφωνίας, το νέο Δ.Σ. θα έχει 10 μέλη, από τα οποία τα πέντε θα προτείνονται από το ελληνικό Δημόσιο και τα πέντε από το στρατηγικό μας σύμμαχο. Το καθημερινό μάνατζμεντ θα ασκείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος θα προτείνεται από την πλευρά του στρατηγικού συμμάχου και θα εγκρίνεται από την ελληνική πλευρά. Το ελληνικό Δημόσιο θα έχει δικαίωμα αρνησικυρίας μέχρι δύο φορές σε προτεινόμενα ονόματα, αν κριθεί ότι δεν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Οι υποψήφιοι για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα πρέπει να πληρούν ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως να έχουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και εμπειρίας και να είναι άριστοι γνώστες της ελληνικής γλώσσας. Το ελληνικό Δημόσιο διατηρεί ισχυρά δικαιώματα αρνησικυρίας σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις του ΟΤΕ και των θυγατρικών του επιχειρήσεων για θέματα στρατηγικής σημασίας για τον Οργανισμό και για θέματα εθνικής ασφάλειας, δημόσιας τάξης και άμυνας. Εννοείται ότι οι εκτεταμένες αρμοδιότητες της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την έγκριση των τιμολογίων του Οργανισμού και τους όρους διάθεσης του δικτύου του Οργανισμού στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, ουδόλως επηρεάζονται.

Για μία μεταβατική περίοδο, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ θα παραμείνει ο κ. Παναγής Βουρλούμης που κατέχει τις θέσεις αυτές τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει συμβάλει στην αναδιάρθρωση και εξυγίανση του Οργανισμού. Και θέλω εδώ να τονίσω ότι χωρίς την υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ, δεν θα ήταν δυνατό να υπάρχει σήμερα επενδυτικό ενδιαφέρον ούτε βέβαια μία συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας. Η συμφωνία προβλέπει ότι, εφόσον οι θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου καλύπτονται από διαφορετικά πρόσωπα, το Δ.Σ. του ΟΤΕ θα εκχωρεί τις εκτελεστικές αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινή διαχείριση, σε μία Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερα μέλη, δύο μέλη από εκείνα που έχουν προταθεί από την Κυβέρνηση και δύο από εκείνα που έχουν προταθεί από το στρατηγικό σύμμαχο. Στην Εκτελεστική Επιτροπή, θα προεδρεύει ο Διευθύνων Σύμβουλος και εννοείται ότι, σε περιπτώσεις ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.

Η έγκριση του ελληνικού Δημοσίου είναι απαραίτητη για μία σειρά από οικονομικά, επιχειρηματικά και εταιρικά ζητήματα. Επίσης, για ζητήματα εθνικής ασφάλειας, δημόσιας τάξης και εθνικής άμυνας της χώρας.
1) Για όλα τα ζητήματα που προβλέπονται στο νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα στη Βουλή και ανεξάρτητα από το αν ο νόμος αυτός είναι σε ισχύ. Δηλαδή, για θέματα, όπως η διάλυση ή θέση σε εκκαθάριση της εταιρίας, οποιοδήποτε εταιρικό μετασχηματισμό (όπως μετατροπή, συγχώνευση με άλλή, διάσπαση, απόσχιση κλάδου κ.λ.π.), μεταφορά, μεταβολή ή μετατροπή του προορισμού των στρατηγικής σημασίας στοιχείων του ενεργητικού και των βασικών δικτύων και υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και την ασφάλεια της, το ελληνικό Δημόσιο έχει δικαίωμα αρνησικυρίας. Επαναλαμβάνω ότι αυτά ισχύουν ακόμη και αν ο νόμος χρειασθεί να τροποποιηθεί.
2) Για επιχειρηματικά ζητήματα: Για την εταιρική επωνυμία ΟΤΕ και των θυγατρικών του που χρησιμοποιούν τη λέξη ή το συνθετικό ΟΤΕ. Παραμένει το δικαίωμα αρνησικυρίας του Ελληνικού Δημοσίου στην αλλαγή των εμπορικών σημάτων για 24 μήνες, για σημαντικές συναλλαγές πάνω από κάποιο ποσοτικό όριο και μεταξύ των εταιριών των δύο ομίλων, ενώ καθιερώνεται και η υποχρέωση μη ανταγωνιστικής δραστηριότητας του στρατηγικού συμμάχου σε χώρες που έχει σημαντική παρουσία ο ΟΤΕ.
3) Για εταιρικά ζητήματα, όπως η αλλαγή έδρας ή του σκοπού της εταιρίας, συγχωνεύσεις και εξαγορές, έκτακτα μερίσματα, έκδοση χρέους πάνω από συγκεκριμένα όρια που διασφαλίζουν την χρηματοοικονομική ευρωστία της επιχείρησης, απαγόρευση διαγραφής των μετοχών της εταιρίας από το ΧΑ, την έγκριση οικονομικών καταστάσεων κ.λπ.

Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που το ποσοστό του ελληνικού Δημοσίου μειωθεί κάτω από το 10%, παραμένουν πολλά από αυτά τα δικαιώματα. Μόνο, στην ακόμα πιο απίθανη περίπτωση, που η συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου υποχωρήσει κάτω από το 5%, δεν ισχύει η συμφωνία μετόχων. Άρα, στην ουσία η συμφωνία μετόχων ισχύει στο διηνεκές.

Η τιμολογιακή πολιτική, όπως προανέφερα, είναι ευθύνη της ελληνικής Κυβέρνησης. Ο ρυθμιστής είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που έχει την ευθύνη να εγκρίνει τα τιμολόγια. Προβλέπονται διαδικασίες διαβούλευσης για τα εργασιακά θέματα, συλλογικές συμβάσεις και αλλαγές κανονισμών προσωπικού, ενώ εφαρμόζεται η ελληνική εργατική νομοθεσία.

Αν η συμμετοχή του στρατηγικού συμμάχου υποχωρήσει κάτω από το 25%, τότε το ελληνικό Δημόσιο έχει την πλειοψηφία του Δ.Σ., η Εκτελεστική Επιτροπή καταργείται και ο Διευθύνων Σύμβουλος ορίζεται από το ελληνικό Δημόσιο. Ο στρατηγικός σύμμαχος δεν μπορεί να πωλήσει ούτε να αγοράσει μετοχές χωρίς την έγκριση του Δημοσίου έως το τέλος του 2011. Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα πρώτης προτίμησης, σε κάθε πώληση μετοχών από το στρατηγικό σύμμαχο. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που αλλάξει ο έλεγχος της ίδιας της D.T. - για παράδειγμα μέσω μίας συγχώνευσης - το Δημόσιο μπορεί να επαναγοράσει τις μετοχές του ΟΤΕ.

Έρχομαι τώρα στους οικονομικούς όρους της συμφωνίας:
Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμφωνία, ο στρατηγικός σύμμαχος θα πρέπει να αγοράσει από το ελληνικό Δημόσιο 3% των μετοχών του ΟΤΕ στην τιμή των 29,75 ευρώ ανά μετοχή. Όπως και σε περιπτώσεις άλλων συναλλαγών που έχουν αναφερθεί στον Τύπο, η τιμή αυτή συμπεριλαμβάνει το μέρισμα χρήσης του 2007. Δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει 442, 3 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει και μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα για το ελληνικό Δημόσιο. Εάν το Ελληνικό Δημόσιο επιλέξει εντός ενός έτους από την ενεργοποίηση της συμφωνίας να πωλήσει έως ένα 5% των μετοχών του, τότε διασφαλίζεται τιμή τουλάχιστον 27,50 ευρώ ανά μετοχή. Για ένα επιπλέον 10% (ή 15% αν δεν έχει γίνει χρήση του 5%) μέχρι το τέλος του 2011 προβλέπεται το δικαίωμα του ελληνικού Δημοσίου να εισπράξει ένα ποσοστό υπερτιμήματος σε σχέση με τη χρηματιστηριακή τιμή των 20 τελευταίων ημερών, το οποίο κυμαίνεται από 15% έως 20% ανάλογα με το χρόνο άσκησης του δικαιώματος. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της συμμετοχής της στον ΟΤΕ. Σε κάθε περίπτωση, όμως για να γίνει κάτι τέτοιο, θα ζητηθεί νέα έγκριση από τη Βουλή.

Με τη συμφωνία διασφαλίζονται:
- Η δημιουργία ανταγωνιστικού και τεχνολογικά προηγμένου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον οξύ ανταγωνισμό του κλάδου
- Η παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών - επέκταση σε νέα προϊόντα
- Η ανταγωνιστική τιμολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών
- Η ισχυροποίηση και επέκταση του ΟΤΕ στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές
- Ο διοικητικός και οργανωτικός εκσυγχρονισμός του ΟΤΕ
- Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ΟΤΕ και
- Η διασφάλιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.

Είναι μια συμφωνία πρωτοποριακή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ

Οι νέες τεχνολογίες και τηλεπικοινωνίες είναι ένας τομέας ιδιαίτερα δυναμικός που μπορεί να αποτελέσει ένα από σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη χώρα συνολικότερα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Με προσαρμογή στις διεθνείς εξελίξεις και στις ανάγκες των καταναλωτών μπορεί να υπάρξουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, τόσο για τον ΟΤΕ, όσο και για ποιοτικούς εναλλακτικούς παρόχους που κινούνται στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Η σημερινή συμφωνία για τον ΟΤΕ είναι πολύ σημαντικό βήμα τόσο για τον οργανισμό όσο και για την ελληνική οικονομία. Είναι μια συμφωνία που παρακολουθεί τις ευρωπαϊκές τάσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Κάνει τον ΟΤΕ συμμέτοχο στο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Ευρώπης και προσελκύει επενδύσεις στη χώρα. Είναι μία συμφωνία που ενισχύει την τεχνογνωσία του οργανισμού, θωρακίζει τις επενδύσεις του στα Βαλκάνια απέναντι σε ένα ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον και επιδιώκει να κάνει τον μεγαλύτερο ελληνικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό πιο φιλικό στους καταναλωτές. Πρόκειται για μια ισορροπημένη συμφωνία που επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού με ουσιαστική φροντίδα για τα δικαιώματα και τις προοπτικές των εργαζομένων, αλλά και με ουσιαστικά δικαιώματα veto σε σχέση με μια σειρά σημαντικά θέματα για την Ελληνική Δημοκρατία. Η συμφωνία μετόχων με τη Deutsche Telekom αποτρέπει κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος του οργανισμού και δημιουργεί ένα περιβάλλον σιγουριάς και προοπτικής για τον ΟΤΕ και τους εργαζομένους. Το σημειώνω αυτό, γιατί τόσο με το προηγούμενο καθεστώς ΠΑΣΟΚ, όσο και με το μέχρι σήμερα καθεστώς, κανείς δεν μπορούσε να αποκλείσει την πιθανότητα να κατέχουν αθροιστικά το 50% συν μία μετοχή, οπότε η συμμετοχή του Δημοσίου θα καθίστατο σχεδόν άνευ αξίας. Η συμφωνία αυτή με τη Deutsche Telekom αντίθετα, διασφαλίζει το ρόλο και το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου.

Το ΥΜΕ, όντας υπεύθυνο για το ρυθμιστικό πλαίσιο σε σχέση με τις τηλεπικοινωνίες, μπορεί να βεβαιώσει ότι κανένας κανόνας δεν πρόκειται να αλλάξει σε σύγκριση με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα όσο αφορά στην τιμολογιακή πολιτική. Με βάση τους κανόνες του εθνικού και κοινοτικού δικαίου, η τιμολογιακή πολιτική τόσο του ΟΤΕ, όσο και των εναλλακτικών παρόχων ελέγχεται τελικά από την ΕΕΤΤ με σκοπό την αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού και την προστασία των καταναλωτών. Αυτό ακριβώς θα εξακολουθήσει να ισχύει και από δω και στο εξής. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κοινοτικοί και εθνικοί κανόνες, που ακόμα και αν θεωρητικά ήθελε να ξεφύγει κάποιος αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Επομένως, ας μη συζητάμε για τα αυτονόητα. Ακόμα όμως και αυτό να μην ίσχυε, διαφεύγει από αυτούς που ασκούν κριτική υπονοώντας ότι μπορεί να υπάρξει δήθεν αλόγιστη αύξηση των τιμολογίων, ότι σε μια απελευθερωμένη αγορά, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, οποιαδήποτε εταιρεία αυξάνει τα τιμολόγια της αλόγιστα, υποσκάπτει τις επενδύσεις της και το μέλλον της, διότι οι καταναλωτές στρέφονται αλλού.

Το ΥΜΕ, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα θα εξακολουθήσει να είναι παρόν στην προσπάθεια που καταβάλουν, τόσο η διοίκηση του ΟΤΕ, όσο και οι διοικήσεις των άλλων εταιρειών για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου τους και των υπηρεσιών τους. Και με βάση το σχέδιο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες 2008-2013 που έχουμε ήδη παρουσιάσει, θα επιδιώξουμε να έχουμε ρόλο καταλύτη την προσπάθεια που ούτως ή άλλως καταβάλουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι για αναβάθμιση του δικτύου τους και πέρασμα σε μια νέα γενιά οπτικών ινών. Με συνεργασία και διάλογο με όλους, με όλες τις εταιρείες, αλλά και με την ΕΕΤΤ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εκπληρώνει σήμερα μια βασική προεκλογική της δέσμευση. Και προχωρεί σε μια σημαντική μεταρρύθμιση που περνά ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στη Ευρώπη και τον κόσμο για τις προοπτικές των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα ο ΟΤΕ ανεβαίνει στην Α΄ κατηγορία της Ευρώπης. Ο ΟΤΕ από περιφερειακός παίκτης της αγοράς αποκτά πιο πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσοι παριστάνουν τους προοδευτικούς πρέπει να μας εξηγήσουν πώς είναι δυνατό σοσιαλιστικές κυβερνήσεις όπως π.χ. της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να έχουν επιτρέψει επί πολλά χρόνια την πλήρη ιδιωτικοποίηση των μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών τους οργανισμών ενώ εδώ οι ίδιοι αντιδρούν σε κάθε αλλαγή. Ακόμα και αν ορισμένοι από αυτούς-και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ- είχαν ξεκινήσει την πώληση των μετοχών του οργανισμού φτάνοντας το ποσοστό στο 66%. Η Ν.Δ. επενδύει στις μεταρρυθμίσεις και στα αποτελέσματα του έργου της. Η Κυβέρνησή μας ακολουθεί το δρόμο της Ευρώπης και της απλής λογικής. Σήμερα κάνουμε αυτό το οποίο επιβάλει το συμφέρον της Ελλάδας, το συμφέρον του Οργανισμού, το συμφέρον των εργαζομένων του ΟΤΕ, το συμφέρον των καταναλωτών. Είμαι ευτυχής που συμμετείχα, με συντονιστή τον Γιώργο Αλογοσκούφη, στην προσπάθεια για την υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved