ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Μαθητικές παραστάσεις: Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από τo Θέατρο

Αθήνα 22.4.2015, 15:08

Οι μαθητές από 13 σχολεία της Αττικής, τα οποία συμμετέχουν στην πρωτοποριακή δράση της Science View «Μαθαίνοντας την Eπιστήμη μέσα από το Θέατρο», θα πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα, 27, 28 και 29 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής, τις τελικές πρόβες, ενώλίγες ημέρες αργότερα, το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαίου, οι μαθητές θα παρουσιάσουν και επίσημα τη δουλειά τους.

Για το project «Μαθαίνοντας την Eπιστήμη μέσα από το Θέατρο» η Science View συνεργάζεται με το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συγκεκριμένη δράση μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σχολείων της Αττικής καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από την ύλη που διδάσκονται. Θα δραματοποιήσουν όσα διδάσκονται στο σχολείο, μέσα από ένα μη δεσμευτικό σενάριο με τον τίτλο «Παράλληλοι κόσμοι», το οποίο περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες/πράξεις και αφορά τα επιστημονικά πεδία της Βιολογίας, της Αστρονομίας και της Φυσικής.

Τους τελευταίους μήνες δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας μαθητών (σεναριογράφοι, ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, σχεδιαστές σκηνικών και κουστουμιών, παραγωγοί βίντεο) οι οποίες καθοδηγούνταν συνεχώς από σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σεναριογράφους και μουσικούς. Συντονιστές είναι οι καθηγητές των παιδιών, οι οποίοι έχουν ενσωματώσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα αντίστοιχα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος (Φυσική, Αστρονομία, Μουσική, Βιολογία, Καλλιτεχνικά) ως υλοποίηση project και σε εκπαιδευτικούς ομίλους που πραγματοποιούνται στα σχολείο τους.

Στο τελικό event το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνογερμανική Αγωγή στις 2-3 Μαίου, οι μαθητές θα αξιολογηθούν από ειδικούς (ακαδημαϊκούς, καθηγητές φυσικών επιστημών, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς). Οι μαθητικές ομάδες θα βραβευθούν σε κατηγορίες, όπως καλύτερη σκηνοθεία, καλύτερη απόδοση ρόλων, σκηνικά, κοστούμια, μουσική επένδυση κλπ. Επίσης επιλεγμένς ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσίασουν μέρος ή και ολόκληρη τη δουλειά τους στα μέσα του ερχόμενου Ιουλίου στο πλαίσο του Θερινού Σχολείου του ευρωπαϊκού έργου CREAT-IT, καθώς και στις αρχές Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του CREAT-IT, για τη δημιουργικότητα στην εκμάθηση των επιστημών.
 
Η δράση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τόσο οι πρόβες, όσο και οι παραστάσεις είναι ανοικτές στο κοινό.
 
Την εκδήλωση διοργανώνει η Science View (Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Συγγραφέων Επιστήμης και Επικοινωνιολόγων Επιστήμης). Υπεύθυνος Προγράμματος:  Μενέλαος Σωτηρίου, Γενικός Γραμματέας Science View (sotiriou@scienceview.gr), σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, Τομέας Παιδαγωγικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονική Υπεύθυνη: Ζαχαρούλα Σμυρναίου, Επίκουρη Καθηγήτρια (zsmyrnaiou@ppp.uoa.gr) και την Ελληνογερμανική Αγωγή (Παλλήνη Αττικής, τηλ.: +30 210 8176700, http://www.ea.gr/).

Η Δράση υποστηρίζεται από τα Ευρωπαικά Προγράμματα:
- CREAT-IT (www.creatit-project.eu, portal.creatit-project.eu),
- Inspiring Science Education (http://www.opendiscoveryspace.eu/ise),
- Open Discovery Space (http://www.opendiscoveryspace.eu).
 
Πληροφορίες: http://lstt.weebly.com, http://www.opendiscoveryspace.eu/el/node/828648.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved