ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου» 2015

Αθήνα 12.5.2015, 19:44

Προκηρύσσεται εφέτος για έβδομη φορά από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου». Αρχής γενομένης από το 2003, το βραβείο «Ελένη Βλάχου» απονέμεται ανά διετία σε έναν/μία δημοσιογράφο με διακεκριμένη παρουσία στα ελληνικά μέσα για να τιμήσει τις εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ειδησεογραφικής κάλυψης διεθνών και κυρίως ευρωπαϊκών θεμάτων.

Στον διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν έργα δημοσιογράφων, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά έντυπα μέσα, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το διαδίκτυο σε ημερομηνία μεταγενέστερη της λήξης υποβολής άρθρων για τον προηγούμενο διαγωνισμό (18/05/2013). Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι τόσο πανελλαδικής, όσο και τοπικής εμβέλειας. Ιδιαιτέρως ενθαρρύνεται η συμμετοχή νέων δημοσιογράφων στον διαγωνισμό. 

Τα σχετικά δημοσιεύματα (μέγιστη υποβολή τριών δημοσιευμάτων ανά διαγωνιζόμενο), καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό, πρέπει να υποβληθούν στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έως την 14η Ιουνίου 2015 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση pr-100@athe.diplo.de με την ένδειξη θέματος «Βραβείο Ελένη Βλάχου».

O νικητής του διαγωνισμού επιλέγεται από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, η οποία εφέτος αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
- Peter Schoof,  Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα 
- Ελευθέριος Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  
- Κώστας Καραγκούνης, Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 
- Νίκος Συνοδινός, Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) 
- Μαρία Πετράκη, Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα (ΕΑΞΤ) 
- Καθηγητής κ. Γεώργιος Πλειός, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών 
- Πρέσβης κ. Δημήτριος Μιχαήλ Λούνδρας, εκπρόσωπος της οικογενείας της Ελένης Βλάχου 
- Μιχάλης Ψύλος, Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το βραβείο περιλαμβάνει ένα ταξίδι στη Γερμανία στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος επισκεπτών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 2.000€ με την ευγενική χορηγία των επιχειρήσεων Bayer Ελλάς και BASF Ελλάς καθώς και δωρεάν διετή πρόσβαση στις υπηρεσίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ. O νικητής θα τιμηθεί σε εκδήλωση - συνέντευξη τύπου τον Σεπτέμβριο 2015.

Έως σήμερα με το βραβείο Ελένη Βλάχου έχουν τιμηθεί οι εξής δημοσιογράφοι: Ιωάννης Ε. Διακογιάννης (2003), Κώστας Ιορδανίδης (2005), Κώστας Αργυρός (2007), Μαρία Νικολάου (2009), Άγγελος Αθανασόπουλος (2011) και Μαρία Λούκα (2013)

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, να απευθύνεστε στο Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας στο τηλ.: 210-7285225 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση pr-100@athe.diplo.de. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου» μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα)


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved