ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ¶λλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
Επιτυχής η Ημέρα Καριέρας του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Αθήνα 18.5.2015, 11:30

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία η Ημέρα Καριέρας 2015 του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, την Πέμπτη 7 Μάιου  2015, στο ξενοδοχείο Nikopolis της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 εταιρείες και φορείς  -εκ των οποίων οι 18 συνεργάζονται για πρώτη φορά με το Πανεπιστήμιο- και  φοιτητές  και των τριών Σχολών του Ιδρύματος. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, φέτος, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Ημέρας Καριέρας, διενεργούνταν σε παράλληλη αίθουσα παρουσιάσεις και workshops. Αναλυτικότερα, έγινε παρουσίαση του Συνδέσμου Διευθυντών Ανθρώπινου Δυναμικού (ΣΔΑΔΕ), της εταιρίας Web4U - νεοφυής επιχείρηση αποφοίτων του Διεθνούς Πανεπιστήμιου, και Workshops συμβουλών για επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία από την εταιρία People at Work  και CV Interactions.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος, ευχαρίστησε εκ μέρους του Πανεπιστημίου τις παρευρισκόμενες εταιρίες για τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη των φοιτητών στην αναζήτηση τους για εργασία. 

Μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, οι εκπρόσωποί των εταιριών γνώρισαν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου και τους ενημέρωσαν για τις θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Οι περισσότερες εταιρίες είχαν να προσφέρουν θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης και μάλιστα ενδιαφέρονταν για άμεση κάλυψη. Επιπρόσθετα, οι φοιτητές πληροφορήθηκαν για την τρέχουσα κατάσταση στην παγκόσμια αγορά εργασίας  ενώ δέχτηκαν πρακτικές συμβουλές αλλά και δικτυώθηκαν με τα στελέχη των εταιριών.

¶ξιο αναφοράς είναι το γεγονός, ότι φέτος οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προπαρασκευαστική εκδήλωση του Γραφείου Διασύνδεσης, με τίτλο ΅Getting the most out of a Career air” , η οποία πραγματοποιήθηκε δύο φορές και συνέβαλλε καθοριστικά στην άψογη προετοιμασία τους ενώ υποστηρίχθηκε και από ατομική συμβουλευτική για όσους συμμετέχοντες είχαν την ανάγκη πιο εξατομικευμένης βοήθειας. 

Στα θετικά της εκδήλωσης θα πρέπει να προστεθεί και η επιθυμία των εταιριών για εξέλιξη της συνεργασίας τους με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, ο εμπλουτισμός της διαδικτυακής πύλης Business Gateway με περισσότερες εταιρίες αλλά και η (κατά γενική ομολογία εταιριών και φοιτητών) άψογη διοργάνωση.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved