ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
ΑΠΘ: Διασύνδεση Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας μέσα από Ευρωπαϊκό Κόμβο Διδακτορικών

Proslipsis.gr | Αθήνα 25.1.2021, 20:18

Με στόχο τη διεθνή και επιχειρηματική συνεργασία στη διδακτορική εκπαίδευση και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου PhD Hub, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και ώρες 12:00 με 13:00, διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα «PhD Hub ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Διδακτορικών-Διασύνδεση Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας». 

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών, Πληροφορικής και Μαθηματικών του ΑΠΘ, θα παρουσιαστεί ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Διδακτορικών (European PhD Hub) που έχει αναπτύξει το ΑΠΘ. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει σε υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές και πανεπιστήμια ευκαιρίες χρηματοδότησης, τόσο από τον δημόσιο, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, με άμεση χρηματοδότηση της έρευνας ή και με ανάθεση έρευνας από επιχειρήσεις. Μέσω του έργου υλοποιείται η δημιουργία ενός ποιοτικού πλαισίου για τη συνεργασία μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και επιχειρήσεων.
 
Η διαδικτυακή εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου. 
 
Το ερευνητικό έργο PhD Hub 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, το PhD Hub δημιουργεί ένα συνεργατικό δίκτυο μεταξύ των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και τη διασύνδεση έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και συμβάλλει αποτελεσματικά στην κοινωνία της ανοικτής γνώσης.
 
Κύρια αποτελέσματα του έργου είναι η δημιουργία ενός ποιοτικού πλαισίου για τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, η δημιουργία μίας διαδικτυακής υποδομής για την αύξηση των ερευνητικών ευκαιριών και της δυνατότητας μεταφοράς τους, καθώς και η εφαρμογή και ενσωμάτωση του Ευρωπαϊκού Κόμβου Διδακτορικών.
 
Η κοινοπραξία αναπτύσσει, επίσης, δύο οδηγούς για τη διεθνή και επιχειρηματική συνεργασία στη διδακτορική εκπαίδευση, ώστε να θέσει τα θεμέλια τόσο των τοπικών όσο και των ευρωπαϊκών ερευνητικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, ο οδηγός επιχειρηματικής συνεργασίας περιλαμβάνει κατευθυντήριες γραμμές για επιχειρηματικούς συμβούλους διδακτορικών φοιτητών. 
 
Οι τοπικοί Κόμβοι Διδακτορικών μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χάρις στην πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδέει τις τοπικές IT πλατφόρμες μεταξύ τους.
 
Διδακτορικοί φοιτητές, επιχειρηματικοί και ακαδημαϊκοί συνεργάτες μπορούν να κοινοποιήσουν προσκλήσεις μέσω της τοπικής IT πλατφόρμας για να παρουσιάσουν ερευνητικούς στόχους και να βρουν συνεργάτες που ενδιαφέρονται για την εφαρμογή τους, να αναζητήσουν δημόσιους/ιδιωτικούς ερευνητικούς εταίρους ή να υποβάλλουν υποψηφιότητες σε κενές θέσεις διδακτορικών φοιτητών. 
 
Το ερευνητικό έργο PhD Hub χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με συντονιστή το EUF (European University Foundation).Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Διδακτορικών θα συνεχίσει να στεγάζεται και να συντηρείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετά την ολοκλήρωση του έργου.
 
Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν τον σύνδεσμο: 
https://authgr.zoom.us/j/97249536767?pwd=aWZIeGR0MkxmdUhvbHBkWkdoNDFkQT09. Περισσότερες πληροφορίες για το ερευνητικό έργο PhD Hub: https://phdhub.eu.
 
* Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.


Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα «PhD Hub ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Διδακτορικών - Διασύνδεση Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας»


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, ώρα 12:00 μ.μ. - 1:00 μ.μ.

12:00-12:10 Εισαγωγή - Χαιρετισμός Πρύτανη
Καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
12:10 -12:20 Αποτελέσματα του προγραμματος PhD Hub και οι προοπτικες Διασύνδεσης Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
Καθ. Στυλιανή Κωστοπούλου, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Επιστημονικά Υπεύθυνη Έργου
12:20-12:30 Η πλατφόρμα PhD Ηub ως εργαλείο Διασύνδεσης Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας, ΕΔΙΠ Τμήματος Μαθηματικών, Technical Coordinator phdhub.eυ
12:30-12:40 Υπηρεσίες και δράσεις του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΠΘ για τη σύνδεση των αποφοίτων του και νέων ερευνητών με την αγορά εργασίας
Μάνια Βογιατζή, Σύμβουλος Απασχόλησης - Μαλβίνα Ροκάκη, Σύμβουλος Πληροφόρησης, Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ
12:30-12:40
Ευκαιρίες σύνδεσης νέων ερευνητών με την αγορά της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Κωστής Καγγελίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ)
12:50-13:00

Συμπεράσματα - Συζήτηση

Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης παρατίθεται ακολούθως:
https://authgr.zoom.us/j/97249536767?pwd=aWZIeGR0MkxmdUhvbHBkWkdoNDFkQT09

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved