ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Άλλες εκδηλώσεις Επιστροφή    
«Δεξιότητες STEAM» θα αναπτύξουν οι μαθητές του Γυμνασίου Γενναδίου Ρόδου

Proslipsis.gr | Αθήνα 31.3.2021, 21:54

Το Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας, συμμετέχει και φέτος σε ένα πρόγραμμα Erasmus+, με τίτλο «STEAM & Robotic: a new learning approach». 

Στο Πρόγραμμα αυτό, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συντονίζει η Ιταλία και συμμετέχουν η Κροατία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα. Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 και λήγει τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Ήδη πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις μεταξύ των εταίρων καθηγητών και μαθητών και πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός του επίσημου λογοτύπου του προγράμματος και η ελληνική ομάδα βγήκε νικήτρια.

Ετοιμάζεται το έδαφος για μια διεθνή διαδικτυακή συνάντηση την άνοιξη του 2021 με πληθώρα δημιουργικών εργασιών, αλλά και όποτε το επιτρέψουν οι ιδιαίτερες συνθήκες λόγω COVID-19, θα ξεκινήσουν τα ταξίδια των εκπαιδευτικών και των μαθητών του προγράμματος.

Στόχοι
Το Πρόγραμμα στοχεύει να αναπτύξει στους μαθητές τις «δεξιότητες STEAM» (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη και Μαθηματικά), οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν βασικές δεξιότητες και αποτελούν το επίκεντρο του έργου τους.

Συγκεκριμένα, το έργο προωθεί μία διεπιστημονική προσέγγιση, που περιλαμβάνει διαφορετικούς κλάδους (Φυσική, Επιστήμη Υπολογιστών, Μαθηματικά, Επιστήμη), χρησιμοποιώντας τη Ρομποτική ως το όχημα που θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν τις τυπικές γνωστικές δεξιότητες της υπολογιστικής σκέψης και να μάθουν πώς να σχεδιάζουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, προωθώντας τη μάθηση με βάση πραγματικά προβλήματα και καινοτόμες προσεγγίσεις στα πλαίσια διδασκαλίας υψηλής τεχνολογίας, με ιδιαίτερη έμφαση σε φυσικά περιβάλλοντα υψηλής τεχνολογίας.

Η αξιοποίηση των λύσεων ρομποτικής και των δραστηριοτήτων τους, ειδικά σχεδιασμένων για την ανάπτυξη δημιουργικής σκέψης και εκμάθησης μαθηματικών με απτό τρόπο, θα διευκολύνει την κατανόηση πολλών εννοιών.

Για παραπάνω πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα Facebook του προγράμματος: https://www.facebook.com/steamandrobotic.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved