ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Συνέδρια - Ημερίδες - Διαλέξεις Επιστροφή    
Εκδήλωση: Πρόληψη σεξουαλικής κακοποίησης ατόμων με αυτισμό

Proslipsis.gr | Αθήνα 13.4.2021, 19:36

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη πραγματοποιεί διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Βασικές Δεξιότητες Προσωπικής Ασφάλειας και Πρόληψης Σεξουαλικής Κακοποίησης παιδιών και ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού», το Σάββατο 17 Απριλίου, ώρες 11:00-12:30.

Το τελευταίο διάστημα, το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης έχει έρθει στο προσκήνιο με όλο και περισσότερα θύματα καθημερινά. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και, κυρίως, όσον αφορά στα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού;

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι είναι η κ. Λαμπρινή Ιωάννου, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Marte Meo Therapist και ο κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, Ψυχολόγος.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού, συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό, όσο και σύνθετο τομέα εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία, η οποία ξεκινά από νωρίς στη ζωή του παιδιού, μαθαίνοντάς του πώς λειτουργεί το σώμα του, ποιες είναι οι διαφορές των δύο φύλων, τι σημαίνει «ιδιωτικός» και «δημόσιος» χώρος, συνεχίζει με τις ιδιαιτερότητες της περιόδου της εφηβείας, κατά την οποία συμβαίνουν σημαντικές σωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές, για να καταλήξει στην κατανόηση της σεξουαλικότητας και τη διαχείριση σεξουαλικών συμπεριφορών και σχέσεων«. 

Σκοπός της συζήτησης είναι α) να δοθούν βασικές πληροφορίες σχετικά με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και τις ιδιαιτερότητες που συνδέονται με το φάσμα του αυτισμού, β) να συζητηθούν οι  ενδείξεις στην συμπεριφορά των παιδιών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, λαμβάνοντας πάντα υπΆ όψιν τις διαφοροποιήσεις του φάσματος, γ)  να αναφερθούμε στις ανησυχίες των γονέων παιδιών με αυτισμό γύρω από το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αλλά και κακοποίησης και δ) να συζητηθούν εκπαιδευτικές στρατηγικές πρόληψης της σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης παιδιών και ατόμων στο φάσμα του αυτισμού στους τομείς της επικοινωνίας, της κοινωνικότητας και της προσωπικής ασφάλειας.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom. Τον σύνδεσμο παρακολούθησης θα τον λάβετε στο email σας, πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Δήλωση συμμετοχής 
Η συνάντηση θα μεταδοθεί μέσω livestreaming και από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος, τη σελίδα του στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Ιδρύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@laskaridisfoundation.org και στα τηλέφωνα 216 900 3700 -3720 -3721 -3722. 


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved