ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Οι διπλοί πίνακες του ΙΔΕΚΕ (25/10)


Αθήνα 25.10.2005, 13:50
Αλχημείες στην επιλογή προσωπικού στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του ΙΔΕΚΕ, διαπιστώνει αναγνώστης μας, τα σοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση της εφημερίδας.

Σε μακροσκελή επιστολή που μας απέστειλε, γράφει -μεταξύ άλλων- τα εξής:

Πόσες είναι τελικά οι αποφάσεις Νο 81/2005 περί "επιλογής προσωπικού στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)" του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων;

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΔΕΚΕ έχει καταλήξει σε δύο, τρεις ή και περισσότερους πίνακες επιλογής γραμματέων, συμβούλων σταδιοδρομίας και συμβούλων ψυχολόγων για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στην τελευταία προκήρυξη προσλήψεων στα ΣΔΕ. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ή φορείς του Ελληνικού Κράτους, που θα θελήσουν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα της σχετικής (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2005) προκήρυξης προσλήψεων στα ΣΔΕ, εκτός ΑΣΕΠ με συνέντευξη, θα βρεθούν προ ενός εκπληκτικού (αλλά όχι και μη αναμενόμενου) γεγονότος:
Το αρχείο με τα αποτέλεσματα της επιλογής προσωπικού περιέχει διπλούς και τριπλούς πίνακες επιλογής!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το ΙΔΕΚΕ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΕΕ), η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Βασικός σκοπός του είναι η Τεχνολογική και Επιστημονική υποστήριξη των προγραμμάτων της ΓΓΕΕ και η υλοποίηση ενεργειών που αφορούν στη δια βίου μάθηση (Φ.Ε.Κ. 90/τ.α'/2-5-2001/ν.2909). Στο πλαίσιο τέτοιων συνεργασιών εκπονεί μελέτες και διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Οπως είναι προφανές, οι παραπάνω φορείς διαχειρίζονται κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με καταληκτική ημερομηνία την 14-09-2005, το ΙΔΕΚΕ προκήρυξε "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ". Ακολούθησαν συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων, και, στις 17-10-2005, το ΔΣ του ΙΔΕΚΕ με την πράξη 81/2005 ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επιτυχόντων.

Λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 20-10-2005, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΔΕΚΕ, στο τμήμα "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΔΕΚΕ" http://www.ideke.edu.gr/News.asp "ανέβηκε" το αρχείο με τα αποτελέσματα της προκήρυξης (aναζητήστε την ανακοίνωση 20/10/2005 - ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ και κλικάρετε επάνω στο link για να κατεβεί το αρχείο]. Πρόκειται για ένα αρχείο συμπιεσμένο (μορφής zip) με όνομα "apot_epil.zip" και ημερομηνία 20-10-2005, ώρα 10:02 μ.μ., το οποίο περιέχει 34 κείμενα-πίνακες σε μορφή Microsoft Word και Microsoft Excel με τα αποτελέσματα των επιλεχθέντων επιτυχόντων στην προαναφερθείσα προκήρυξη. Εναλλακτικά, μπορείτε να το κατεβάσετε (όσο είναι καιρός) κάνοντας κλικ εδώ:
http://www.ideke.edu.gr/uploads/sde/apot_epil.zip

Από το σημείο αυτό αρχίζουν οι εκπλήξεις. Δειγματοληπτικά, όποιος ανοίξει το αρχείο με τίτλο "ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΓΙΑ ΣΔΕ ΑΓ.ΑΝΑΡΓ-ΦΥΛΑΚ. ΚΟΡΥΔxls.xls", δηλαδή τον πίνακα με τη μοριοδότηση των υποψηφίων γραμματέων για τα ΣΔΕ Αγίων Αναργύρων και Φυλακών Κορυδαλλού, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά "Φύλλα εργασίας" (WorkSheet) με παρόμοια ονομασία ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ των υποψηφίων, συνεπεία διαφορετικών ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ, ή, για να είμαστε ακριβείς, συνεπεία ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ από τα κάποια αόρατα χέρια, αυτά τα χέρια με την ανεξίτηλη επιγραφή "ΡΟΥΣΦΕΤΙ" επάνω (o χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στα WorkSheet του συγκεκριμένου αρχείου κάνοντας κλικ στα 4 πλήκτρα που βρίσκονται κάτω αριστερά, εκείνα τα πλήκτρα που έχουν τη μορφή τριγώνου αριστερά και τριγώνου δεξιά).

Π.χ. υπάρχει το φύλλο "ΔΙΚ. ΦΥΛ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ" (στην αρχή αριστερά) με τα (προφανώς αρχικά) αποτελέσματα μοριοδότησης. Εκεί βλέπουμε ευκρινώς τη βαθμολογία των υποψηφίων (τρεις αριθμοί για κάθε ζητούμενο τυπικό προσόν συν το τελικό σύνολο) για ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (30%) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (30%) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (40%) ΣΥΝΟΛΟ (100%). Το ίδιο παρατηρούμε και στο φύλλο "ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ".

Πηγαίνοντας όμως, τέρμα δεξιά, στα φύλλα με τίτλους "ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (2)" και "ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ" διαβάζουμε ότι -ως διά μαγείας- οι βαθμοί των επιτυχόντων έχουν ΜΕΙΩΘΕΙ και οι βαθμοί κάποιων άλλων υποψηφίων, πολύ κάτω στην κατάταξη, έχουν ΑΥΞΗΘΕΙ με αποτέλεσμα οι ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΠΙΛΕΧΘΕΝΤΕΣ (ένας σε κάθε ΣΔΕ) να είναι πλέον άλλοι από τους αρχικούς.

Και έτσι, με τον (αξιοκρατικότατο) αυτόν τρόπο, οι έσχατοι έγιναν πρώτοι! Και -σημειωτέον- αυτό είναι ένα τυχαίο παράδειγμα μόνο. Το γεγονός ότι οι βαθμοί-ασανσέρ αφορούν το βαθμό που "έλαβαν" οι υποψήφιοι στη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, μάλλον είναι αναμενόμενο, πλέον.

Ο παρατηρητικός αναγνώστης-χρήστης του προγράμματος EXCEL θα προσέξει και άλλα ευτράπελα:
Στα δύο αρχικά φύλλα, η στήλη με τα αποτελέσματα (ΣΥΝΟΛΟ 100%) περιέχει τον τύπο υπολογισμού του αθροίσματος, δηλαδή τα σχετικά κελιά περιέχουν αυτό ακριβώς SUM(D2:F2), ενώ στα δυο τελευταία φύλλα, στην στήλη (ΣΥΝΟΛΟ 100%) οι τελικές τιμές έχουν εισαχθεί "με το χέρι" (63, 62 κ.λπ) σε πολλούς υποψήφιους, ενδεικτικό της εκ των υστέρων παρέμβασης.
Επίσης, το εντελώς άτεχνο copy/paste από τα δύο πρώτα φύλλα στα δύο τελευταία αποδεικνύει τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό του υπαλλήλου που συνέταξε το αρχείο αυτό, χάρις στην ανεπάρκεια του οποίου είμαστε σε θέση συτή την στιγμή να θαυμάζουμε τα κατορθώματα των "υπευθύνων" των σχετικών επιτροπών.

Το εντελώς απαράδεκτο φαινόμενο να δημοσιεύονται τα προσωπικά στοιχεία, όπως π.χ. τα τηλέφωνα των υποψηφίων, όπως βλέπουμε στο WorkSheet με όνομα "Φύλλο1", τέρμα αριστερά.

Το παρόν μήνυμα έχει ήδη αποσταλεί σε μια σειρά αποδεκτών, από τους πλέον υψηλά ιστάμενους έως κάθε έναν που έχει (ως απλός πολίτης ή ως λειτουργός, δημόσιος ή ιδιωτικός) κάθε έννομο δικαίωμα να ενημερωθεί. Αφιερώνεται στην υπουργό Εθνικής Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννίκου Κουτσίκου, στην Πρόεδρο του ΔΣ του ΙΔΕΚΕ κ. Ειρήνη Μαυροπούλου και στον Γενικό Διευθυντή του ΙΔΕΚΕ κ. Ευθύμιο Δρόσο.

Yπογραφή
Η υπογραφή της παρούσης επιστολής θα μπορούσε να είναι
«κάποιος άνεργος πτυχιούχος που έχει κουραστεί να στέλνει δικαιολογητικά για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, και έχει αηδιάσει από το να κάνει δουλειές του ποδαριού για να βρίσκει τα χρήματα που χρειάζονται για παράβολα, επικυρωμένα αντίγραφα, βιογραφικά, γραμματόσημα και φακέλλους για να στέλνει αιτήσεις συμμετοχής στους διαγωνισμούς αυτούς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα».

Υ.Γ.: Και επειδή προβλέπεται ότι οι υπεύθυνοι του ΙΔΕΚΕ θα εξαφανίσουν το επίμαχο αρχείο από την ιστοσελίδα τους, κατεβάστε το, όσο είναι καιρός: http://www.ideke.edu.gr/uploads/sde/apot_epil.zip. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στους ... "αρμόδιους": εδώ μπορείτε να επικοινωνήσετε γραπτώς με το ΙΔΕΚΕ http://www.ideke.edu.gr/Mailtous.asp και εδώ τηλεφωνικώς, 210-2114152.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved