ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Μέλος της British Computer Society για τη γνώση Η/Υ (10/3/06)


Μια από τις πολλές επιστολές που έλαβε η Proslipsis γύρω από το επίκαιρο θέμα της πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής, προέρχεται από ένα μέλος της British Computer Society και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. 

Το πλήρες κείμενο της είναι το εξής:

"Έχω μια εύλογη απορία η οποία φτάνει και ξεπερνάει θα έλεγα τα όρια του παραλόγου, το οποίο έχουμε δυστυχώς συνηθίσει σ' αυτή τη χώρα.

Είμαι μηχανικός Η/Υ και δουλεύω από το 1996 σε εταιρείες πληροφορικής στην Αθήνα. Έχω λάβει μέρος σε μεγάλα έργα πληροφορικής που ένα πιστοποιητικό απόδειξης γνώσης Word, Excel και Internet ακούγεται τουλάχιστο σαν ανέκδοτο!

Τα πτυχία μου φυσικά δεν είναι αναγνωρισμένα από το ελληνικό κράτος, παρόλο που είναι Μάστερ από αναγνωρισμένα βρετανικά πανεπιστήμια. Είμαι μέλος της British Computer Society (www.bcs.org), η οποία είναι ο επίσημος σύμβουλος του Βρετανικού κράτους για θέματα πληροφορικής, όπου με δεχθήκανε χωρίς πιστοποιήσεις και ανόητες τυπικότητες που θέλουμε στην Ελλάδα. Μόνο με την εργασιακή μου εμπειρία και το Μάστερ μου που απέκτησα στην Αγγλία.

Εάν εγώ θέλω να πάω να διοριστώ στο Δημόσιο έστω ως ΔΕ χειριστής Η/Υ (επειδή μόνο έτσι μπορώ να διοριστώ) δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν έχω τα πιστοποιητικά και γιατί δεν έχω αναγνωρισμένους τίτλους πληροφορικής! Η 10ετής μου εργασιακή εμπειρία στην πληροφορική δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο! Τρελαθήκανε εντελώς οι "αρμόδιοι" στον ΟΕΕΚ; Πρέπει ντε και καλά να πάει κανείς να πληρώσει για να κάτσει μπροστά σε μια ηλίθια οθόνη PC να απαντάει στις πανηλίθιες ερωτήσεις των εξετάσεων του ECDL και των λοιπών φορέων του τύπου αποδείξτε ότι ξέρετε να κάνετε save το αρχείο Word σε συγκεκριμένο φάκελο στο σκληρό δίσκο; Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Νομίζω, αγαπητοί κύριοι και κυρίες, ότι το ανέκδοτο που βλέπαμε σε τηλεοπτικό σποτ μιας γνωστής τράπεζας, "το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;", το έχει εφαρμόσει κυριολεκτικά ο ΟΕΕΚ, και γελάει ο κάθε γνώστης πληροφορικής, αλλά και οι συνάδελφοί μου, που δεν πληρώσανε για να πάρουν πιστοποίηση ECDL κ.λπ. γιατί απλά το θεωρούν προσβολή στη νοημοσύνη τους. Το τελευταίο ξέρει να το κάνει πάρα πολύ καλά το ελληνικό κράτος εδώ και χρόνια στους πολίτες του".

Ευχαριστώ.

Με τιμή
Α. Μ. DBA, MSc, MBCS
(χωρίς πιστοποίηση ECDL, Word, Excel, Internet)

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved