ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Μια άκρως ενδιαφέρουσα επιστολή για τους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών (26/5/06)


Αθήνα 26.5.2006
Μια άκρως ενδιαφέρουσα επιστολή γύρω από την "φιλοσοφία" του συστήματος πρόσληψης των εκπαιδευτικών, που καλό θα είναι να την προσέξουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας, μας έστειλε η φυσικός κ. Δέσποινα Χατζηθεοδώρου.

Το πλήρες κείμενο αυτής είναι το εξής:


Επιτακτική ανάγκη: Διορισμοί εκπαιδευτικών και ανατροπή φιλοσοφίας ΑΣΕΠ

Είναι γνωστό ότι από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, αρχίζει να εμφανίζεται το πρόβλημα διορισμού των εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση. Κριτήριο για πρόσληψη στο Δημόσιο αποτελούσε ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου. Το κράτος δεχόταν ότι ασφαλές εχέγγυο για να μπορεί να διδάξει κάποιος, αποτελούσε το πανεπιστημιακό πτυχίο, με αποτέλεσμα οι διορισμοί να γίνονται μέσω της λεγόμενης επετηρίδας. Ωστόσο, η αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να χαράξουν ένα πολυδύναμο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, που θα απαιτούσε εργαζόμενους όχι μόνο πανεπιστημιακής αλλά και σοβαρής τεχνολογικής κατάρτισης, καθώς και η διαμορφούμενη τάση των γονέων και της πλειοψηφίας της κοινωνίας να κατευθύνουν τα παιδιά τους στα ΑΕΙ, οδήγησαν σε μια τεράστια ζήτηση για μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση, χωρίς αντίστοιχη προσφορά θέσεων στην αγορά εργασίας. Με αυτή την πρακτική, μια από τις πολλές ορατές παρενέργειες ήταν η παραγωγή αριθμού εκπαιδευτικών, αρκετά περισσότερων από τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης. Και ως συνήθως συμβαίνει στη δύσμοιρη χώρα μας, αντί το πρόβλημα να εντοπισθεί και να συζητηθεί στη γέννησή του, αφέθηκε στη μοίρα του – και όχι μόνο –, αφού οι λαϊκίζουσες εξουσίες και αντιεξουσίες το όξυναν παραπέρα, με την υπέρμετρη αύξηση των θέσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, χωρίς καμιά φαντασία, σκέψη και πρόγραμμα για εναλλακτικές μελλοντικές επαγγελματικές διεξόδους στους νέους μας.

Έτσι φθάσαμε, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, το πρόβλημα να έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Με παρέμβαση του Γεράσιμου Αρσένη , υπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ τότε, καταργείται σταδιακά η επετηρίδα και ορίζεται ως σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο ο διαγωνισμός τους υπό την επίβλεψη του περίφημου ΑΣΕΠ. Κεντρική ιδέα του νέου εγχειρήματος είναι ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί, πριν διορισθούν, θα πρέπει να αξιολογούνται μέσω εξετάσεων. Είναι φανερό ότι όπως οποιαδήποτε μεγάλη τομή που αλλάζει πλήρως τα μέχρι τότε δεδομένα, έτσι και η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση ευνόησε κάποιες ηλικίες (είναι κατανοητό ποιες) σε βάρος κάποιων άλλων. Ωστόσο, επειδή έδινε τη δυνατότητα σε όλους να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στο Δημόσιο και ταυτόχρονα θέσπιζε το στοιχείο της αξιολόγησης , θεωρώ πως, παρά τις όποιες δικαιολογημένες ενστάσεις, ήταν ένα βήμα εμπρός σε σχέση με τα μέχρι τότε ισχύοντα. Το κυριότερο όλων: Άλλαζε τελείως τους όρους του παιχνιδιού. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΠΕΤΗΡΙΔΕΣ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Δημιουργούσε σταδιακά στάσεις και προγραμματισμούς ζωής σε δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, πιθανόν και στις οικογένειές τους.

Ενώ λοιπόν στην κοινή γνώμη επικρατεί η αντίληψη πως οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών γίνονται πλέον μέσω του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., τα τελευταία χρόνια ζούμε τη βαθμιαία ανατροπή του παραπάνω δεδομένου. Όλα βέβαια ξεκίνησαν από το συντεχνιακό αίτημα των αναπληρωτών, να διορίζονται αυτοί και μόνον αυτοί , χωρίς να διαγωνίζονται , βάσει της προϋπηρεσίας τους, που δεν αποκτήθηκε πάντοτε με διαφανή τρόπο (δικαίωμα που δε θεμελιωνόταν, όσο ήταν σε πλήρη ισχύ το καθεστώς της επετηρίδας). Βέβαια, είναι γνωστό ότι προϋπηρεσία, και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη και καθημερινά αξιολογούμενη από μαθητές και γονείς, προϋπηρεσία που κάλλιστα μπορεί να αποδειχθεί από τις ασφαλιστικές εισφορές σε Τ.Ε.Β.Ε-Ι.Κ.Α, έχουν και οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια. Αβίαστα, λοιπόν, δημιουργούνται τα παρακάτω ερωτήματα:

- Είναι δυνατόν να εισάγεται ο διαγωνισμός του Α.Σ.Ε.Π., με τη λογική ότι έφθασε ο καιρός να καταργηθεί η επετηρίδα, και ταυτόχρονα να αναδύονται ως κεφαλές Λερναίας Ύδρας νέες επετηρίδες από παντού; Είναι δυνατόν σε κάποιους να ζητάμε αξιολόγηση για να διορισθούν και σε κάποιους προύχοντες (;) όχι; Είναι δυνατόν να ισχύουν ταυτόχρονα δύο τελείως διαφορετικά κριτήρια διορισμού;

- Γιατί να διορίζονται κατευθείαν εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία στο δημόσιο τριάντα (30) ή και λιγότερων μηνών και να μη διορίζονται στη θέση τους εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα με προϋπηρεσία δέκα (10) έως και είκοσι (20) χρόνων;

- Γιατί είναι πιο ισχυρή η προϋπηρεσία στο Δημόσιο, όταν είναι μη αξιολογήσιμη και όχι αυτή του ιδιωτικού τομέα, όταν είναι αξιολογήσιμη, και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες ανταγωνισμού λόγω πληθώρας ικανών εκπαιδευτικών;

- Γιατί είναι πιο σεβαστή η εμπειρία ενός μαθηματικού ή φυσικού ή φιλόλογου στο Δημόσιο, όταν διδάσκει ακριβώς την ίδια ύλη με έναν αντίστοιχο εκπαιδευτικό ενός φροντιστηρίου;

- Μήπως τελικά τα φροντιστήρια είναι παράνομες επιχειρήσεις ;

- Πώς είναι δυνατόν σε άλλους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα βάσει ενσήμων και στους εκπαιδευτικούς μετά βδελυγμίας να μην αναγνωρίζεται;

Παρεμπιπτόντως, το επιχείρημα πως υπάρχει δυσκολία για τον τρόπο με τον οποίο θα αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία, θα μου επιτραπεί να θεωρήσω πως δε συνάδει με τις λειτουργίες ενός σοβαρού και αξιόπιστου κράτους.

Καταλήξαμε λοιπόν, παρά την κρατούσα στην κοινή γνώμη αντίληψη ότι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών γίνονται πλέον μέσω του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., να γίνεται από επετηρίδες το σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό των προσλήψεων και σταδιακά να προχωράμε στην κατάργηση του Α.Σ.Ε.Π.

Ας θυμηθούμε όμως με ποιες ρυθμίσεις φθάσαμε ως εδώ.

Νομοθετική παρέμβαση Αρσένη: Κατά τη μεταβατική περίοδο από το 1998 έως το 2004 το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο θα είναι μικτό (ένα μέρος των προσλήψεων θα γίνεται μέσω του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και το υπόλοιπο μέρος από την υπάρχουσα έως τότε επετηρίδα, με συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό προσλήψεων από Α.Σ.Ε.Π.), έτσι ώστε αφού παρέλθει η μεταβατική περίοδος, μετά το 2004 όλες ανεξαιρέτως οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π.

Νομοθετική παρέμβαση Ευθυμίου: Οι προσλήψεις κατά 75% θα γίνονται μέσω του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και κατά 25% από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, που δημιουργήθηκε στο ενδιάμεσο διάστημα.

Νομοθετική παρέμβαση Γιαννάκου: Οι προσλήψεις κατά 60% θα γίνονται μέσω του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και κατά 40% από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό παιδείας σε συμφωνία με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής, να διορίζει επιπλέον εκπαιδευτικούς που είχαν συμπληρώσει τριάντα (30) μήνες προϋπηρεσία μέχρι τις 30/6/2004, έτσι ώστε στην τριετία 2005-2007 να απορροφηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί της παραπάνω κατηγορίας.

Έτσι ενώ από το 2005 το 100% των προσλήψεων θα γινόταν από τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., μέτρο αξιοκρατικό και αδιάβλητο, παρά τις όποιες δικαιολογημένες ενστάσεις, τελικά δημιουργώντας συνεχώς νέες επετηρίδες φτάσαμε σε μια παρέκκλιση, σχεδόν ανατροπή της παραπάνω φιλοσοφίας για ορισμένες ειδικότητες. Για την απόδειξη του παραπάνω ισχυρισμού, παραθέτω πίνακα προσλήψεων των εκπαιδευτικών γι’ αυτές τις ειδικότητες που αφορά το σχολικό έτος 2005-2006.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ   2005

 

ΕΠΕΤΗΡΙΔΕΣ

ΑΣΕΠ

ΠΟΣΟΣΤΑ

 

30μηνο

40%

σύνολο

επετηρίδες

ΑΣΕΠ

ΠΕ11ΦΥΣ.ΑΓΩΓΗΣ

506

77

583

115

83,52%

16,48%

ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

54

28

82

42

66,13%

33,87%

ΠΕ04 ΦΥΣΙΚΩΝ

160

126

286

188

60,34%

39,66%

ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

121

130

251

194

56,40%

43,60%Ενδεικτικά αναφέρω ότι από τους 286 διορισθέντες από την επετηρίδα του ΠΕ04 οι 278 δε συμμετείχαν καθόλου στο διαγωνισμό, οι πέντε (5) συμμετείχαν και απέτυχαν, ενώ μόνο τρεις (3) πέτυχαν, αλλά βρίσκονται σε χαμηλότερη σειρά επιτυχίας από τους διοριστέους μέσω Α.Σ.Ε.Π.

Τα παραπάνω συνιστούν τη φανερή όψη των πεπραγμένων. Όμως υπάρχει ακόμα μια σημαντική παράμετρος που λειτουργεί σε βάρος των διαγωνιζόμενων του Α.Σ.Ε.Π. Πέρα από τις παραπάνω ξεχωριστές θέσεις που δίνονται στους αναπληρωτές, χωρίς να διαγωνιστούν, όσοι από αυτούς παίρνουν την απόφαση να συμμετάσχουν στη διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π. μοριοδοτούνται για την προϋπηρεσία τους στο δημόσιο, μόρια τα οποία προστίθενται στη βαθμολογική τους επίδοση στο διαγωνισμό. Αντίθετα, δε μοριοδοτείται καθόλου η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα (φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα). Έτσι άνθρωποι με δέκα (10) και είκοσι (20) χρόνια αποδεδειγμένης (από ασφάλιστρα, εφορία) προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα εμφανίζονται να έχουν μηδενική εμπειρία. Συνεπώς, και με την παραπάνω ρύθμιση, συμβαίνει κατά κόρον πολλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και συγχρόνως υποψήφιοι στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., με βάση τη βαθμολογική τους επίδοση στο διαγωνισμό, να είναι διοριστέοι και ως δια μαγείας, έχοντας μηδενική πριμοδότηση προϋπηρεσίας, παρά την τεράστια εμπειρία τους, να βρίσκονται 100, 200 έως και 300 θέσεις κάτω από την πραγματική θέση επιτυχίας τους, με αποτέλεσμα να παίρνουν μόνο τον τιμητικό τίτλο του επιτυχόντα αλλά μη διοριστέου και μονίμως υποψηφίου.

Για παράδειγμα η υπογράφουσα πληροφορείται, όπως και πολλοί άλλοι, πως η επετηρίδα (μας) τελείωσε, παίρνει απόφαση να διαγωνισθεί στα πλαίσια του Α.Σ.Ε.Π. τον Απρίλη του 2005, καταλαμβάνει σειρά επιτυχίας 307 με βάση τις γραπτές της επιδόσεις ανάμεσα σε περίπου 6000 διαγωνιζομένους, υποβιβάζεται στη θέση 407 λόγω έλλειψης προϋπηρεσίας (παρά τα δεκαπέντε (15) χρόνια πλήρους ασφάλειας σε Τ.Ε.Β.Ε.-Ι.Κ.Α.),και τελικά μπορεί να μη διορισθεί, αφού από τους 855 διορισμούς που με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες του υπουργείου θα γίνουν για τα σχολικά έτη 2005-2006 και 2006-2007 στον κλάδο ΠΕ04, μόνο 376 θα γίνουν από τους επιτυχόντες του Α.Σ.Ε.Π.

Πως λοιπόν θα αισθανόταν κάποιος που κατέλαβε τη θέση 307 
βάσει της γραπτής του επίδοσης ανάμεσα σε 6000 διαγωνιζόμενους, άντε τη θέση 407 με τις αλχημείες των χωρίς όριο πριμοδοτήσεων υπέρ κάποιων και σε βάρος κάποιων άλλων, όταν πληροφορείται από τον τύπο ότι σε σύνολο 855 διορισμών που θα γίνουν στον κλάδο ΠΕ04 τη διετία 2005-2006 και 2006-2007 μόνο 376 θα γίνουν από τους επιτυχόντες του Α.Σ.Ε.Π., και κατά συνέπεια κινδυνεύει να μη διορισθεί; Είναι αυτό κλοπή του κόπου του ή όχι;

Το επιχείρημα πως τόσες θέσεις είχαν προκηρυχθεί για τον Α.Σ.Ε.Π. δεν ευσταθεί, γιατί είναι κατανοητό ότι αυτό συνέβη για να ικανοποιηθούν οι παράλογες απαιτήσεις των αναπληρωτών. Για λόγους νομιμοφάνειας λοιπόν! Άλλωστε διαμαρτυρίες μέσω σκληρής μελέτης δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

Θέλησα να δώσω μια βασική εικόνα της ισχύουσας κατάστασης, χωρίς να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Θα μου επιτρέπατε να προβώ σε κάποιες κρίσεις. Επανέρχομαι:

Ποια ήταν η αφορμή για να ανατραπεί πλήρως η φιλοσοφία του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π.; Η ικανοποίηση της απαίτησης της μειοψηφίας των αναπληρωτών να αναγνωριστεί με πολλούς τρόπους η προϋπηρεσία τους στο Δημόσιο, που πολλές φορές αποκτήθηκε με αδιαφανή κριτήρια, χωρίς όμως παράλληλα να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εργαζομένων εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα (κάτι που ισχύει στους υπόλοιπους διαγωνισμούς που διενεργεί το Α.Σ.Ε.Π.). Δυστυχώς, η παραπάνω απαίτηση ενισχύθηκε από τη συντεχνιακή-λαϊκίζουσα αντίληψη της Ο.Λ.Μ.Ε, και αποτέλεσε σημαία των «διεκδικητικών» της αγώνων.

Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, από έλλειψη πληροφόρησης ,θα ήθελα να πιστεύω, και όχι από συνειδητή επιλογή, ικανοποιούσε τα παραπάνω αιτήματα με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό, χωρίς να παίρνει υπόψη της ότι αποτελούσαν αιτήματα μιας ισχνής μειοψηφίας ενταγμένης στο δημόσιο έναντι της τεράστιας πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. (Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί στον τελευταίο διαγωνισμό άγγιξαν τους 100.000). Τίθενται λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα:

- Δεν είναι νομικά, ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο αυτή η απαξία και η καταδίκη τομών όπως ‹‹ ο Α.Σ.Ε.Π.››, όταν μάλιστα έχουν τη συμφωνία της πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου και της ίδιας της κοινωνίας; Όταν ο ίδιος ‹‹ ο Α.Σ.Ε.Π. ›› δημιουργεί στάσεις ζωής και προγραμματισμούς σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους γενικότερα;

- Είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα το κράτος να αίρει το συνταγματικό δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών; Να αφαιρεί, έστω με νομιμοφάνεια, θέσεις εργασίας από κάποιους που τις κατέκτησαν με κόπο, και να τις μεταβιβάζει ετσιθελικά σε κάποιους άλλους;

- Είναι δυνατόν η πολιτεία να υποκύπτει στα συμφέροντα μιας μειοψηφίας, επειδή τυχαίνει να είναι οργανωμένη, σε βάρος μιας τεράστιας πλειοψηφίας που δυστυχώς γι αυτήν είναι ανοργάνωτη;

- Είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να ισχύει η ρήση όλων των ελληνίδων μανάδων « βάλε ,παιδί μου, το πόδι σου στο Δημόσιο και δε θα χάσεις»; Είναι δυνατόν να υμνείται ο ιδιωτικός τομέας, οι εργαζόμενοι όμως σε αυτόν να θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Και μάλιστα με τη βούλα του κράτους!!!

- Είναι ορθό να καταφεύγουμε στη δικαιοσύνη για να δικαιωθούμε, γεγονός που έχει συμβεί επανειλημμένα, ενώ το κράτος να εθελοτυφλεί απέναντι στο ‘‘δεδικασμένο’’, και να μη λύνει το γόρδιο δεσμό με πολιτικές πρωτοβουλίες;

- Δεν αποτελεί λοιπόν τεράστια αδικία, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των διαγωνιζομένων στο Α.Σ.Ε.Π., και ταυτόχρονα και ο αριθμός των συνολικών προσλήψεων, το μόνο που μειώνεται να είναι ο αριθμός των προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π.;

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση, ώστε να επανέλθουμε στο πνεύμα της φιλοσοφίας του Α.Σ.Ε.Π. ενισχύοντάς το και βελτιώνοντάς το. Όμως για να περιοριστεί η τεράστια αδικία που περιέγραψα, θα ήθελα να υποστηρίξω το παρακάτω δικαιότατο αίτημα που αφορά τους διορισμούς που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2006 για το σχολικό έτος 2006-2007, και ενόσω είναι σε ισχύ ο πίνακας επιτυχόντων του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. 2005.

Το ελάχιστο που μπορούμε να ζητήσουμε για τους διορισμούς αυτούς είναι να επανορθώσει το Υπουργείο, ιδιαίτερα στους κλάδους που υπάρχει πασιφανής αδικία, και να διατηρήσει τον αριθμό διοριστέων σε ποσοστά 60% από Α.Σ.Ε.Π. και 40% από επετηρίδες, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ τις θέσεις των διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π. στο ελάχιστο που δικαιούνται, ώστε να ικανοποιηθεί η παραπάνω αναλογία. Δεν μπορεί να γίνει ούτε αυτό; Τουλάχιστον στους καταφανώς θιγόμενους κλάδους ας επαναφέρει τους διορισμούς μέσω Α.Σ.Ε.Π. στους αριθμούς που ίσχυαν στους προηγούμενους διαγωνισμούς. Όχι να τους μειώνει και από πάνω!!!

Άλλωστε, ο πολύ μεγάλος αριθμός αναπληρωτών που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο και πολύ περισσότερο η εξαγγελθείσα μεταρρύθμιση για τα Τ.Ε.Ε. που δημιουργεί μεγάλες ανάγκες για ορισμένες ειδικότητες, αποδεικνύει το ρεαλισμό του παραπάνω αιτήματος. Θα ήταν παράλογο και ανήθικο να ξαναμπούμε σε μια τέτοια διαδικασία διαγωνισμού, ενώ θα έπρεπε ήδη να είχαμε διορισθεί. Απαιτούμε απλά να μας δώσουν τις θέσεις που με νομιμοφάνεια μας έκλεψαν.

Όσον αφορά τον καινούριο διαγωνισμό που βρίσκεται στα σπάργανα, με βάση τη συσσωρευμένη εμπειρία από τους προηγούμενους, πιστεύω πως πρέπει να γίνει κάτω από τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

- Όλοι οι διορισμοί, ανεξαιρέτως, να γίνονται μέσω του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π.

- Τα θέματα να είναι κλειστού τύπου, ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενικότητα στη βαθμολόγηση.

- Να πριμοδοτείται η προϋπηρεσία, μέχρι κάποιο ανώτατο όριο, για όλους τους εργαζόμενους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, βάσει του αριθμού των ενσήμων που κατέχουν σε Ι.Κ.Α.-Τ.Ε.Β.Ε.

- Να πριμοδοτείται η επιτυχία σε προηγούμενο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. (αυτή που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο βαθμό επιτυχίας).

- Να πριμοδοτούνται η οικογένεια και τα παιδιά.

- Να συνεχίσει να γίνεται πριμοδότηση των τίτλων σπουδών.

- Να πριμοδοτείται η παλαιότητα του πτυχίου.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Με τιμή

Χατζηθεοδώρου Δέσποινα (Φυσικός)

Τηλέφωνο: 6978445887, 2285071863, 2331060196

Email: dchatzitheo@yahoo.gr

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved