ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Οι προσλήψεις του υπουργείου Πολιτισμού (3/4/07)


Η κ. Ζωή Καρανίκου μας έστειλε την παρακάτω επιστολή σχετικά με τις προσλήψεις του υπουργείου Πολιτισμού.


Υπόθεση… πολιτισμού
 
Αθήνα 3.4.2007
Το ΥΠΠΟ πετυχαίνει εδώ και καιρό με τις επινοήσεις του σε εργασιακά θέματα να εξοργίζει όχι μόνο όσους εμπλέκονται με αυτό αλλά και όσους απλά παρακολουθούν τα πράγματα.

Μετά την μονιμοποίηση μικρής μερίδας μόνο συμβασιούχων οι οποίοι ''έτυχε'' να έχουν συμπληρώσει το πολυπόθητο 24μηνο στο χρονικό διάστημα που προέβλεπε το διάταγμα Παυλόπουλου, χιλιάδες άλλοι (με υπερδιπλάσιο συχνά χρόνο προϋπηρεσίας) στερούνται πια ακόμη και  τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων τους με το ίδιο υπουργείο, προκειμένου να μην υπάρξουν νέοι διεκδικητές ενδεχόμενων μονιμοποιήσεων.

Έτσι επιλύει η κυβέρνηση το πρόβλημα της ομηρίας των συμβασιούχων!!!

Ωστόσο, τα ευτράπελα στο ΥΠΠΟ δεν σταματούν εδώ. Λίγο καιρό πριν το εν λόγω υπουργείο προέβη σε πλήρωση 148 θέσεων στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, με κριτήριο την... προσωπική συνέντευξη.

Εξάλλου, ένα νέο καλοστημένο παιχνίδι έχει εδώ και λίγο καιρό αρχίσει προκειμένου το Υπουργείο να "ελέγχει" τη μη συμπλήρωση 24μηνου από νέους επικίνδυνους συμβασιούχους. Η επιλογή για την πλήρωση των προκηρυσσόμενων θέσεων έχει αφαιρεθεί από τους προϊσταμένους των εφορειών και γίνεται κατευθείαν από το ΥΠΠΟ.

Χωρίς τη δημοσιοποίηση κριτηρίων και την ύπαρξη πινάκων κατάταξης καλούνται επιλεκτικά και μετά από προσεκτικό ‘’κοσκίνισμα’’ κάποιοι σε συνέντευξη ή απλά ειδοποιούνται οι επιλεγέντες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται στα κρυφά και οι απαντήσεις των αρμόδιων υπαλλήλων σε τυχόν ερωτήσεις απορριφθέντος ενδιαφερόμενου προσβάλλουν και τη νοημοσύνη του :''Πάρτε αργότερα'', ''Δεν είμαι εγώ αρμόδιος'', '' Αν είχατε επιλεγεί θα είχατε ειδοποιηθεί'', ‘’Ποιός σας ενημέρωσε ότι γίνονται συνεντεύξεις;’’

Αυτός είναι ο τρόπος που το ΥΠΠΟ συμπεριφέρεται σε όσους κατά καιρούς το έχουν υπηρετήσει αλλά μην προσπαθήσετε να καταλάβετε το γιατί, είναι υπόθεση...πολιτισμού.

Ζωή Καρανίκου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved