ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Οι "φωτογραφικές" προκηρύξεις των ΚΕΠ (30/4/07)


Αθήνα 30.4.2007
Για τις μονιμοποιήσεις στα ΚΕΠ και τις "φωτογραφικές" προκηρύξεις τους γράφει αναγνώστης μας (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας).  Το πλήρες κείμενο της επιστολής του είναι το εξής:

Αγαπητοί φίλοι,
καιρό τώρα παρακολουθώ τη σελίδα σας και πρέπει να σας δώσω συγχαρητήρια για την έγκυρη ενημέρωση πάνω σε θέματα εργασίας αλλά και εκπαιδευτικά (τα δεύτερα με απασχολούν και ιδιαίτερα λόγω ειδικότητας). Θα ήθελα να πω δύο λόγια σχετικά με τους εργαζομένους στα ΚΕΠ και με τις περιβόητες  "προκηρύξεις" που αρχίζουν να εκδίδονται και που σκοπό έχουν να τους μονιμοποιήσουν, όπως ξεκάθαρα αναφέρει και ο αρμόδιος υπουργός. Τα σημεία  διαφωνίας μου είναι τα εξής:

α) Για την κατάληψη των θέσεων στα ΚΕΠ δεν τηρήθηκαν διαδικασίες αξιόλόγησης (τουλάχιστον σαφείς και ακριβείς) αλλά στην ουσία τη θέση καταλάμβανε ο "έχων μπάρμπα στην Κορώνη". Γνωρίζω ΚΕΠ στη δυτική Ελλάδα όπου έγινε "σφαγή" μεταξύ νομαρχιακών συμβούλων, βουλευτών κ.λπ. για το ποιός θα βολέψει πρώτος το συγγενή ή το γνωστό του.

β) Θεωρώ άδικο τον τρόπο που βρήκε η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για να μονιμοποιήσει τους συγκεκριμένους εργαζομένους. Ειδικά οι "φωτογραφικές" προκηρύξεις, (νόμιμες? νομότυπες?) νομίζω ότι δεν έχουν σχέση με τον προσανατολισμό προς την νομιμότητα και τη διαφάνεια που κάθε τόσο οι κυβερνώντες επικαλούνται

γ) Πραγματικά διερωτώμαι αν αυτές οι προκηρύξεις είναι νόμιμες με την έννοια ότι πριμοδοτούν συγκεκριμένα άτομα και (κατά τη γνώμη μου) παραβιάζουν την αρχή της ισότητας και προς την εύρεση εργασίας. Με λίγα λόγια, τόσα και τόσα παιδιά που δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικασίες πρόσληψης (έστω με σύμβαση έργου) στα ΚΕΠ είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

δ) Αντιγράφω απο τις σελίδες σας: "Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο
υφυπουργός Εσωτερικών κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος, θα ακολουθήσουν και άλλες προκηρύξεις θέσεων, που θα περιλαμβάνουν κάθε φορά τις θέσεις εκείνων των ΚΕΠ τα οποία θα συμπληρώνουν το πιλοτικό διάστημα λειτουργίας των 24 μηνών.
Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να πληρωθούν όλες οι συσταθείσες
μόνιμες θέσεις των ΚΕΠ και μάλιστα στο τέλος του 2007 αναμένεται η έκδοση μιας ακόμη προκήρυξης. Η προκήρυξη αυτή θα σημάνει την μονιμοποίηση της συντριπτικής πλειονότητας των συμβασιούχων των ΚΕΠ". Δηλαδή, έτσι και μπήκες (από την πίσω πόρτα) απλώς περιμένεις να περάσει ο χρόνος, να φτάσει τους 24 μήνες και ... τακτοποιήθηκες και εσύ!

ε) Ποιά η θέση του ΑΣΕΠ όταν σταλεί η προκήρυξη για δημοσίευση;

Τέλος, μπορεί όσα περιγράφω πιό πάνω να είναι "νομότυπα" αλλά η ουσία είναι πως τα ΚΕΠ βόλεψαν πολύ κόσμο κι' αυτό δεν είναι καθόλου κακό (απεναντίας). Το απαράδεκτο είναι πως πάλι βολεύτηκαν οι ίδιοι γνωστοί, αυτοί που χωρίς καμμία προσπάθεια βολεύονται πάντα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved