ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Ανισότητες στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών (26/3/08)


Αθήνα 26.3.2008
Στον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών αναφέρεται αναγνώστριά μας.

Διαβάζω κατά καιρούς διάφορα δημοσιεύματα για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών και έχοντας λάβει μέρος σε αυτόν, ως φιλόλογος κλασικού τμήματος φιλολογίας, θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την αγανάκτησή μου.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην δημόσια εκπαίδευση είναι... τουλάχιστον απογοητευτική! Όπως και ο τρόπος και το περιεχόμενο της εξέτασης για την "επιλογή" εκπαιδευτικών.

Θα σταθώ σε δύο σημεία που εμένα με εξοργίζουν, αλλά κανείς δεν τα θίγει: 
Πρώτον: Ως φιλόλογοι στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις και απόφοιτοι των ιστορικών - αρχαιολογικών τμημάτων, καθώς και απόφοιτοι φιλοσοφικών τμημάτων και ψυχολογίας. Σε θέσεις όμως του ευρύτερου δημοσίου τα πτυχία των φιλολόγων δεν νοούνται ως ισότιμα με των ιστορικών και της φιλοσοφικής! Οι φιλόλογοι εδώ είναι "άλλος" κλάδος.
Δεύτερον: Στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών ως υποχρεωτικό γνωστικό αντικείμενο προστέθηκε η ιστορία, με "ανοικτή" ύλη, όταν σε πάρα πολλά σχολεία το μάθημα της ιστορίας το διδάσκουν καθηγητές γαλλικών και αγγλικών!

Και σαν να μην φτάνει η χαοτική κατάσταση με τους άνεργους εκπαιδευτικούς, οι κύριοι που κάθονται στα γραφεία τους και βγάζουν σχέδια ανακοίνωσαν φέτος ότι για τις θέσεις των κλάδων μαθηματικών και φυσικών θα προσθέσουν και άλλα πτυχία.

Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κανείς δεν αναφέρεται στα παραπάνω και δεν διαμαρτύρεται για αυτά. Αδικαιολόγητη απάθεια!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved