ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Η εντοπιότητα στις προσλήψεις (26/3/08)


Αθήνα 26.3.2008
Στην κριτήριο της εντοπιότητας, όπως αυτό ισχύει στις προσλήψεις των διαδημοτικών επιχειρήσεων, αναφέρεται η αναγνώστριά μας κ. Ειρήνη Τσάμη.

Αγαπητοί κύριοι, συγχαρητήρια για την εφημερίδα σας.

Παίρνοντας αφορμή απ’ την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ για την εντοπιότητα σε διαδημοτικές επιχειρήσεις, θα ήθελα να υποβάλω το εξής ερώτημα: Η χρήση της εντοπιότητας για ποιούς τελικά είναι;

Στις προκηρύξεις με σειρά προτεραιότητας των δήμων προτάσσονται οι δημότες που είναι και μόνιμοι κάτοικοι, ανεξάρτητα απ’ το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, και ακολουθούν οι δημότες μη μόνιμοι κάτοικοι. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάλογες προκηρύξεις είναι ουσιαστικά «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα των δημοτών - κατοίκων. Ο απλός δημότης που και το χαρτί της εντοπιότητας διαθέτει και περισσότερα μόρια από το δημότη - μόνιμο κάτοικο έχει, σίγουρα δεν συμμετέχει με ίσους όρους στην προκήρυξη!

Τα χωρία μας ερημώνουν. Ας δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους που θέλουν να επιστρέψουν στην περιφέρεια να έχουν ίσα δικαιώματα συμμετοχής στις προκηρύξεις με τους δημότες - μόνιμους κατοίκους.

Σας ευχαριστώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved