ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Φταίνε και οι πολίτες για την κατάσταση στις προσλήψεις (26/3/08)


Αθήνα 26.3.2008
Την ατομική ευθύνη για τα κακώς κείμενα στις προσλήψεις αναδεικνύει ο αναγνώστης μας κ. Στράτος Παΐσιος.

Πριν αναφερθώ στα γραφόμενα των αναγνωστών σας για τις προσλήψεις οφείλω να σας ευχαριστήσω για την κοινωνική προσφορά σας. Για την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση που μας παρέχεται.

Μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι ο κόσμος κάνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να υπερασπιστεί το κόμμα του, τη στιγμή που υφίσταται ένα πρόβλημα που δημιουργεί άσχημες καταστάσεις ανάμεσα στα μέλη της κοινωνίας μας: έλλειψη εμπιστοσύνης, διάσπαση της κοινωνικής συνοχής και ισοπέδωση. Ναι, ανέκαθεν γίνονταν αλχημείες στις προσλήψεις του Δημοσίου. Γι' αυτό, όμως, δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, που με τη νοοτροπία του είδους "ας βολευτώ εγώ κι ας πνίγονται οι άλλοι" τους αναγκάζουν να ενεργούν παρασκηνιακά προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο τους.

Έχουν γίνει αίσχη και στο παρελθόν, αλλά το θέμα με το σημερινό χάλι είναι πως όταν κάποιος υπόσχεται κάτι που ο κόσμος έχει ανάγκη, όπως η πάταξη της διαφθοράς, και την ίδια στιγμή συνεχίζει τα αίσχη του παρελθόντος και σε κάποιες περιπτώσεις με πολύ πιο προκλητικό τρόπο, τότε τι να περιμένεις. Και φυσικά δεν μπορώ να δεχτώ ως δικαιολογία την 20ετία του ΠΑΣΟΚ για την σημερινή τακτοποίηση ημετέρων μέσω stage και άλλων μεθόδων. Ναι, είναι εκμετάλλευση το stage, όμως, όπως και να έχει, τα μόρια που κερδίζει κανείς του δίνουν μεγάλη πιθανότητα για διορισμό στο Δημόσιο. Και μια παρατήρηση: οι παρατάσεις των stage είναι ελληνικό εύρημα. Στο εξωτερικό δε νοείται stage πάνω από 11 μήνες.

Για αυτό ας είμαστε υπέρμαχοι της ιδέας να συμμετέχουμε σε όποιους διαγωνισμούς του Δημοσίου με το νόμιμο τρόπο και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις ας διοριστούν. Είναι επιεικώς ανήθικο και άτιμο αυτό που συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια από μέρους των ίδιων των πολιτών, που με άλλοθι τη γενική διαφθορά συμβάλλουν και οι ίδιοι στην περαιτέρω ανάπτυξη της. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι από εμάς ξεκινάει η όλη ιστορία.

Και στο κάτω κάτω η ισοπέδωση του είδους ότι μόνο με πλάγιο τρόπο έχουν γίνει διορισμοί είναι μάλλον γελοία. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει και γραπτοί διαγωνισμοί, που όπως και να το κάνουμε είναι ο πλέον αξιοκρατικός τρόπος επιλογής προσωπικού για το Δημόσιο. Η όποια αποτυχία είναι πολλές φορές και θέμα δικών μας κακών επιλογών, γι' αυτό ας μη χρεώνουμε σε άλλους την ανεπάρκειά μας ή τα λάθη μας.

Τέλος, θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα. Να μην παρασυρόμαστε από το γενικό ρεύμα της μιζέριας. Όσο και αν υπάρχουν άνανδροι τρόποι για εισαγωγή στο Δημόσιο, πάντα θα υπάρχουν περιπτώσεις που περνάνε και αυτοί που αξίζουν. Να μην χάνουμε την πίστη σας. Αν αξίζουμε, να προσπαθούμε. Συγγενικό μου πρόσωπο πέρασε με επιτυχία τις πιο δύσκολες εξετάσεις του Δημοσίου, στο διπλωματικό σώμα, χωρίς να χτυπήσει καμία πόρτα και με το κεφάλι ψηλά. Είναι πολύ μεγάλη μαγκιά να περνάς με το σπαθί σου και ας παιδεύεσαι περισσότερο.

Τέλος, συνιστώ στους υπέρμαχους των κομμάτων να... χαλαρώσουν και να κρατήσουν καλύτερα χαμηλότερους τόνους, γιατί είναι ευθύνονται για τις κοινωνικές ανισότητες και για πολλά άλλα δεινά. Και ας μην ξεχνούν ότι όσο υπάρχει ζήτηση, θα υπάρχει και προσφορά. Αν οι πολίτες δεν προσέτρεχαν στους πολιτικούς "ζητιανεύοντας" διορισμό, τότε κι αυτοί δε θα έκαναν αλχημείες γιατί απλά δεν θα είχαν κανένα όφελος.

Σας ευχαριστώ και συνεχίστε το πολύτιμο έργο σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved