ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Ανισότητες στις προκηρύξεις των ΕΛΤΑ (1/4/08)


Αθήνα 1.4.2008
Ανιστότητες στις προκηρύξεις των ΕΛΤΑ για προσλήψεις τακτικού προσωπικού διαπιστώνει αναγνώστης μας.

Η επιστολή μου αφορά την προκήρυξη 1/106Μ/2006 για πρόσληψη προσωπικού στα ΕΛΤΑ και συγκεκριμένα την ειδικότητα των διανομέων

Όπως όλες οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ τα τελευταία 3,5 χρόνια αναφέρει ότι: "...όταν απαιτούνται απο την προκήρυξη περισσότεροι από ένας τίτλοι σπουδών, υποψήφιος που κατέχει δύο ή περισσότερους μοριοδοτείται με 150 μονάδες για τον β' τίτλο, σύμφωνα με την περίπτωση Α του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, χωρίς να εξετάζεται η συνάφεια γιατί αυτή τεκμαίρεται". Στην ίδια προκήρυξη για τους διανομεις απαιτούνταν οποιοσδήποτε τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι μοριοδοτήθηκαν με 150 μονάδες κάτοχοι β' τίτλου απο ΤΕΕ ή ΙΕΚ κομμωτικής, νοσηλευτικής πληροφορικής, υδραυλικών κ.λπ. Η περίπτωση Α του αρθ. 8 του Ν. 3051/2002 αναφέρει ότι δεύτερος τίτλος μοριοδοτείται εφόσον είναι συναφής με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Δηλαδή το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την φράση περί μη ελέγχου της συνάφειας, θεωρεί ότι τεκμαίρεται η συνάφεια με το γνωστικό αντικείμενο του ταχυδρόμου ένα πτυχίο νοσηλευτικής που έχει κάποιος; Αυτό πέρα απο γελοίο είναι προφανώς και έξω απο το πνεύμα του εν λόγω νόμου για τους παρακάτω λόγους:

Ο νόμος μοριοδοτεί πρόσθετα αντικειμενικά προσόντα χρήσιμα για το αντικείμενο της εργασίας. Γι' αυτό όταν μοριοδοτεί εμπειρία, β' τίτλο και σεμινάριο ΟΑΕΔ αναφέρει σαφώς ότι πρέπει να είναι συναφή με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Επίσης, μοριοδοτεί ξένες γλώσσες, αφενώς γιατί είναι χρήσιμες και δείχνουν και την ποιότητα του υποψηφίου, αφετέρου διότι για να πάρει κάποιος κάποιο ξενόγλωσσο πτυχίο έχει επενδύσει αρκετά χρόνια.

Προφανώς δεν ήταν στην σκέψη του νομοθέτη να πριμοδοτεί με 150 μονάδες για θέση ταχυδρόμου ένα πτυχίο ετήσιας διάρκειας σε ΤΕΕ κομμωτικής, περισσότερες μονάδες από 2 χρόνια προυπηρεσίας στα ΕΛΤΑ, ή απο την άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών.

Δυστυχώς αυτή η πριμοδότηση υπήρξε και στον διαγωνισμό αυτό αλλά και σε αυτόν των ταχυμεταφορων (εδώ να πω ότι αυτοί οι δύο διαγωνισμοί ήταν οι μόνοι που απαιτούσαν οποιονδήποτε τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης. Οι υπόλοιποι έθεταν συγκεκριμένους απαιτούμενους τίτλους, που όλοι ήταν συναφείς με το αντικείμενο της θέσης και άρα ο έλεγχος της συνάφειας ήταν όντως περιττός), και είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από τους μισούς διοριστέους τελικά να διορίζονται παίρνοντας αυτές τις 150 μονάδες, εις βάρος κάποιον άλλων. Μάλιστα πολλοί από αυτούς είχαν μόνο δεύτερο τίτλο ως "πρόσθετο προσόν".

Θα παρακαλούσα να δώσετε την δέουσα σημασία στο θέμα αυτό γιατί αφορά εκατοντάδες υποψηφίους τόσο των παραπάνω διαγωνισμών όσο και των μελλοντικών.

Με τιμή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved