ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Προκηρύσσουν θέσεις ΑΜΕΑ που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν (31/7/08)


Αθήνα 31.7.2008
Στις περίφημες προσλήψεις προστατευομένων του ν. 2643/98 και ειδικότερα στις θέσεις των ΚΕΠ, αναφέρεται αναγνώστης μας που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

Μεταξύ άλλων, γράφει:

Αναφέρομαι στην πληθώρα θέσεων εργασίας των ΚΕΠ οι οποίες προκηρύχθηκαν με την προκήρυξη για τα ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Οι εν λόγω θέσεις προκύπτουν από τις δύο παλαιότερες "φωτογραφικές" προκηρύξεις του ΟΑΕΔ.

Για διορισμό στις θέσεις αυτές ως βασική προϋπόθεση, εκτός από το πτυχίο, τίθεται το να έχει κανείς ανάλογη προϋπηρεσία 24 μηνών στα ΚΕΠ, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Αστερίας». Κάτι που είναι εξαιρετικά απίθανο έως αδύνατο.

Έθεσα το θέμα σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΑΕΔ και η απάντηση που πήρα ήταν ότι οι θέσεις αυτές θα μείνουν κενές για το λόγο ότι δεν είναι δυνατόν κάποιο ΑμεΑ να έχει εμπειρία στο πρόγραμμα «Αστερίας», αλλά και αν έχει, πιθανότατα θα έχει ήδη διοριστεί. Να αναφέρω εδώ ότι υπάρχουν ΑμεΑ με πολύ περισσότερα προσόντα από αυτά που ορίζουν αυτές οι "φωτογραφικές" προκηρύξεις.

Το ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί προκηρύσσουν θέσεις για ΑμεΑ όταν αυτές πρόκειται να μείνουν κενές και γιατί δεν καλύπτουν τις θέσεις αμέσως όταν εκδίδεται η προκήρυξη ΑΣΕΠ που προβλέπει τέτοιες θέσεις;

Υ.Γ.: Συμφωνώ απόλυτα με όσα λέγονται και γράφονται για το απαράδεκτο της ζήτησης κάρτα ανεργίας από τα ΑμεΑ, κυρίως γιατί δεν είναι προϋπόθεση για κατάληψη θέσης σε καμία προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Α. Μ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved