ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Οι προσλήψεις των ατόμων με αναπηρία (2/11/08)


Αθήνα 2.11.2008
Από αναγνώστη που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή.

Αγαπητοί φίλοι του proslipsis,
θέλω να αναφέρω την αδικία που συντελείται εις βάρος των ΑΜΕΑ. Στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ υπάρχει ειδική ρύθμιση για τους τρίτεκνους, οι οποίοι λαμβάνουν έξτρα μοριοδότηση σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Επιπροσθέτως, στον τελευταίο διαγωνισμό του Ν. 2643/98 για τις ευπαθείς ομάδες (ο οποίος διεξάγεται αποκλειστικά από τον ΟΑΕΔ σε μη ετήσια βάση, ενώ ο νόμος ορίζει διεξαγωγή ανά έτος), υπήρχαν θέσεις και για τους τρίτεκνους, μαζί με τα ΑΜΕΑ, τους πολύτεκνους και τα τέκνα αναπήρων πολέμου και αγωνιστών εθνικής αντίστασης.

Συμπερασματικά, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι τρίτεκνοι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε σχέση με τους ΑΜΕΑ, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν και στο ΑΣΕΠ και στον ΟΑΕΔ! Οι ΑΜΕΑ μπορούν να περιμένουν έως και τρία - τέσσερα χρόνια για ένα διαγωνισμό, ενώ οι τρίτεκνοι έχουν τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών μεταξύ ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ.

Αναλογιστήτε ποιές οικογένειες έχουν πραγματική ανάγκη: οι έχουσες τρία παιδιά ή οι έχουσες ένα άτομο με ειδικές ανάγκες;

Παρακαλώ, λάβετε θέση.

Με εκτίμηση
Σ.Τ.

Proslipsis: Στις προσλήψεις των ατόμων με αναπηρία έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές και μάλιστα με ιδιαίτερα αιχμηρό λόγο, αναδεικνύοντας σχεδόν όλα όσα περιγράφει ο αναγνώστης μας στην επιστολή του και πολλά περισσότερα. Επιπλέον, αρκετές φορές έχουμε θέσει το θέμα των προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία και στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, επιδιώκοντας την παρέμβασή του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved