ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Τα περίφημα προγράμματα stage 24/1/09


24 Ιανουαρίου 2009, 22:24
Poia Dimokratia

Έχουμε μπουχτήσει με τα αναξιοκρατικά stage και τον ΟΑΕΔ. Όλοι τρέχουμε σαν πρόβατα στα βουλευτικά γραφεία. Οι πολλοί "πράσινοι" και "γαλάζιοι" διορίζονται με 18μηνα και ύστερα μονιμοποιούνται. Και όλοι οι άλλοι, εμείς οι... μπίίίπ, είτε δεν μπαίνουμε στα προγράμματα είτε μας βάζουν για κανένα 7μηνο και μετά... πάπαλα. Και τους έχουμε και υποχρέωση! Αν αυτό λέγεται δημοκρατία...
Nα προσθέσω ότι πολλοί δεν ξέρουν τι "παίζει" με τα προγράμματα stage. Mόνο όταν τους πετάνε έξω από αυτά το καταλαβαίνουν. Ένας από αυτούς ήμουνα και εγώ.
Προσωπικά νοιώθω απέχθεια για όλα τα κόμματα, που ψήφισαν υπέρ της προσαύξησης του 50%. Μάλιστα έστειλα σε όλα επιστολή για το θέμα, αλλά απάντηση δεν πήρα από κανένα. Έτσι, το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι οι τηλεοπτικές εκπομπές με αποδείξεις (ηχογραφημένες συνομιλίες, κρυφές κάμερες και τα τέτοια, που να παρουσιάζουν τα τερτίπια των βουλευτών). Έχει κανένας σας κονέ με τον Ευαγγελάτο ή τον Τριανταφυλλόπουλο; Επίσης, προτείνω να μαζευτούμε από όλη την Ελλάδα να το παλέψουμε. Ή μήπως το θέμα δεν σας αφορά;
Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Και οργίζομαι με όλα τα κόμματα, που συνεπικουρούν την αναξιοκρατία.
Τέλος, θα ήθελα να καταγγείλω τη λογοκρισία που ασκούν γύρω από το θέμα κάποια φόρουμ διαφόρων sites. Έχουν αποκλείσει το μισό κόσμο που καταγγέλλει και αποδεικνύει αναξιοκρατικές προσλήψεις κ.λπ. Σε αντίθεση η Proslipsis τουλάχιστον έχει αναφέρει το θέμα.
Ευχαριστώ θερμά.


24 Ιανουαρίου 2009, 22:50
Proslipsis
Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για τα καλά του λόγια, αν και το σωστό θα ήταν να έλεγε ότι η  Proslipsis ανέδειξε το θέμα -όπως και τόσα άλλα- μερικά χρόνια πριν το ανακαλύψουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Και μάλιστα με λόγο που άγγιζε μερικές φορές τα όρια της... δικαστικής αγωγής. Επίσης, να επισημάνουμε ότι τα stage που είδαμε μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα έλθουν, με την τωρινή ή παρεμφερή μορφή, μέσω ΟΑΕΔ. Για τον τελευταίο γράψαμε πριν από περίπου έξι μήνες ότι αναδεικνύεται σε δεύτερο ΑΣΕΠ (αναξιοκρατικό, εννοείται). Kαθώς ο έρμος δεν μπορεί να "σταυρώσει" ούτε μια θέση από τον ιδιωτικό τομέα (είναι ο τελευταίος που σκέφτονται οι επιχειρηματίες, αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα του ALBA), στρέφεται προς τον δημόσιο και εκείνο που στην ουσία κάνει είναι να "κλέβει" τις θέσεις ορισμένου χρόνου που διαχειρίζεται χρόνια τώρα το ΑΣΕΠ και να τις καλύπτει με πελατειακό τρόπο μέσω των stage και των επικείμενων, νέων προγραμμάτων. Με αυτά και τα άλλα, ρίχνουν τον κόσμο στην μερική και την προσωρινή απασχόληση, πολλές φορές εγκλωβίζοντάς τον επαγγελματικά, και μετά κοκορεύονται ότι έριξαν την ανεργία.
Και κάτι για την προσαύξηση του 50% που αναφέρει ο αναγνώστής μας. Δεν την ψήφισαν τα κόμματα, "πέρασε" με το γνωστό προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου για τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Τα π.δ. δεν περνάνε από τη Βουλή.

 

w Στείλτε επιστολή για το παραπάνω θέμα
w
Στείλτε επιστολή για το άλλο θέμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved