ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Να ξαναδούν το θέμα των γραπτών διαγωνισμών 14/5/09


Aθήνα 15.4.2009
Με αφορμή τις διαμαρτυρίες για τα θέματα του διαγωνισμού αποφάσισα να εκθέσω τις ανησυχίες μου.   

Είμαι υποψήφιος στην κατηγορία ΠΕ. Λοιπόν, μέχρι να φτάσουμε στις εξετάσεις περάσαμε μια διαδικασία που ούτε στις πιο υπανάπτυκτες χώρες δεν συναντά κανείς. Αφιερώσαμε από 1 έως και 3 χρόνια για να προετοιμαστούμε για αυτόν τον περιβόητο διαγωνισμό με τις δήθεν πολλές  θέσεις. Όλο αυτό το διάστημα κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τις ανάγκες μας,  πάτησαν πάνω στα όνειρα μας και στην κυριολεξία μας αφαίμαξαν οικονομικά.

Αναφέρομαι στα φροντιστήρια, που λειτουργώντας ως νταβατζήδες έπαιρναν από 2.000 μέχρι και 3.000 ευρώ από τον κάθε υποψήφιο, πουλώντας του "γνώσεις" και "ελπίδα"… Ταυτόχρονα οι φροντιστηριάρχες, εντελώς αυθαίρετα, διέδιδαν ψεύτικες πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, προκαλώντας άγχος και πανικό. Αυξάνοντας φυσικά την πελατεία τους.

Πολλοί από εμάς αφήσαμε την εργασία μας αφού πιστέψαμε σε όσα μας έλεγαν, ότι δηλαδή ο διαγωνισμός θα γίνει σύντομα. Σε όλη αυτή την ιστορία ύπουλο και ανεύθυνο ρόλο έπαιξαν και κάποιες φυλλάδες οι οποίες, διαφημίζοντας τα φροντιστήρια και πουλώντας ψεύτικες ημερομηνίες και δήθεν πιθανά θέματα, παρέτειναν την αγωνία μας.

Το ΑΣΕΠ όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε πουθενά. Ούτε μία φορά δεν πήρε υπεύθυνη στάση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού ούτε και με την ύλη. Το δε υπουργείο οικονομικών στο ίδιο μήκος κύματος με το ΑΣΕΠ. Μία κοροϊδία… Καμία υπεύθυνη θέση… Η επίσημη πολιτεία, λοιπόν, σφύριζε αδιάφορα…
 
Έχοντας περάσει μήνες και βαδίζοντας στα τυφλά φτάνουμε στην έκδοση της προκήρυξης, όπου από την κατηγορία ΠΕ αφαιρούνται το συνταγματικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, τα οποία κάποιοι είχαμε διαβάσει και κάποιοι είχαμε πληρώσει στα φροντιστήρια.

Με τα πολλά φτάσαμε στις  εξετάσεις όπου όλοι έχουν να πουν για λανθασμένες ερωτήσεις, λανθασμένες απαντήσεις και θέματα εκτός ύλης. Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στα δίκαια, με ερωτήσεις όμως που δεν ξεχώριζαν τους πραγματικά διαβασμένους και δεν απαιτούσαν κριτική ανάλυση. Είναι αδιανόητο από μια χαοτική ύλη που δίνει το ΑΣΕΠ, τελικά να επιλέγει ερωτήσεις που αφορούν συγκεκριμένα, εξειδικευμένα και ανούσια κομμάτια. Οι ερωτήσεις έπρεπε να καλύπτουν ένα μεγαλύτερο πεδίο γνώσης και να απαιτούν κριτική σκέψη. Αυτές που έβαλαν ήταν εντελώς άστοχες.

Και κάποιες απορίες μου… Γίνεται αξιοκρατικά ένας διαγωνισμός όταν υπάρχουν φροντιστήρια; Γίνεται αξιοκρατικά όταν υπάρχει τόσο ασάφεια ως προς την ύλη και την βιβλιογραφία; Γίνεται αξιοκρατικά όταν, ενώ υποβάλλεσαι σε μία τόσο απαιτητική δοκιμασία, τελικά διορίζονται όσοι έχουν μόρια από προϋπηρεσία;

Το ζήτημα των γραπτών διαγωνισμών θα έπρεπε να το δουν σοβαρά και σφαιρικά οι αρμόδιοι. Αλλά αυτά γίνονται μόνο σε σοβαρές κοινωνίες και όχι στη μπανανία… 

Σ. Π.
(Τα στοιχεία του επιστολογράφου είναι στη διάθεση της εφημερίδας)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved