ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Σ' ευχαριστούμε για τα stage, ω Βουλή 29/6/09


Αθήνα 29.6.2009
Μία ακόμη επιστολή κατά των προγραμμάτων stage, αυτή τη φορά με καταγγελίες για λογοκρισία της αντίθετης άποψης και με αιχμές κατά της Βουλής.

"Θα ηθελα να θίξω το θέμα των προγραμμάτων stage από μια άλλη σκοπιά, που δυστυχώς δεν βλέπει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Πάντα λογοκρίνεται!

Είναι γνωστό ότι σήμερα σχεδόν όλες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο γίνονται μέσω της προσαύξησης στη βαθμολογία, για εμπειρία που αποκτήθηκε στο δημόσιο τομέα. Εμπειρία που κάποιοι απέκτησαν χάρις στις συστάσεις κάποιου πολιτικού και στις αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής.

Οι παραπάνω συχνά - πυκνά διεκδικούν τα δικαιώματά τους (ξεχνώντας τον τρόπο που επιλέχθηκαν). Το παράδοξο είναι ότι όλοι -Τύπος, κόμματα, συνδικαλιστές, κ.ά.- κόπτονται γι' αυτούς και ξεχνούν τους ανέργους, δηλαδή τους μη "τυχερούς" που δεν έχουν "δόντι" ή που η αξιοπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν ανάλογες μεθόδους πρόσληψης. Κανείς δεν τους υπερασπίζεται, κανένας δεν δημοσιοποιεί την φωνή τους!

Ενδεικτικό για το τι "παίζεται" στην πλάτη αυτών των "παιδιών ενός κατώτερου θεού", είναι και το ακόλουθο γεγονός.

Πρόσφατα, περίπου 1.000 άτομα, στείλαμε σε κάποιο μικρό κόμμα επιστολή με θέμα τα προγράμματα stage. Το νόημα της επιστολής ήταν ότι τα προγράμματα αυτά δημιουργούν κοινωνικές ανισότητες και ότι επιβραβεύουν την αναξιοκρατία και την αναξιοπρέπεια τιμωρώντας παράλληλα την ικανότητα και την αξιοπρέπεια.

Το περιεχόμενο της επιστολής δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, αλλά μετά από αρκετό καιρό το μικρό κόμμα δέησε να πάρει θέση για το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση.

Πολύ σωστά, στην ερώτηση ανέφερε ότι όσοι εργάζονται με stage είναι όμηροι και ότι οι διαδικασίες επιλογής είναι αδιαφανείς. Μετά από αυτά θα περίμενε κανείς από το μικρό κόμμα να καταδικάσει τα προγράμματα. Όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά ζήτησε να δοθούν πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι συμμετεχόντες στα stage! Δηλαδή, υποστήριξε το εντελώς αντίθετο από αυτό που τους είχαμε διαμηνύσει μέσω της επιστολής μας. Φυσικά, τα υπόλοιπα κόμματα δεν έλαβαν θέση και μεις -που δεν έχουμε ή που δεν θέλουμε να έχουμε "μπάρμπα στην Κορώνη"-, βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά "ριγμένοι".

Να... ευχαριστήσουμε, λοιπόν, και την ελληνική Βουλή, που σέβεται το Σύνταγμα της Ελλάδος και υπερασπίζεται τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των πολιτών!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved