ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολές: Να ακυρώσουμε τον διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης 7/7/09


Αθήνα 5.7.2009, 14:23
Τα παρατράγουδα στις προσλήψεις του υπουργείου Δικαιοσύνης συνεχίζονται. Αυτή τη φορά αναγνώστες καταγγέλλουν ότι οι εξετάσεις για την πλήρωση 80 θέσεων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έγιναν εν κρυπτώ, με αποτέλεσμα να προσέλθουν σε αυτές μόνο 500 από τους 2.250 υποψηφίους.

Η στήλη θα παραμείνει για μερικές ημέρες ανοικτή και σε νέες επιστολές.

 

 

Άναυδη
8 Ιουλίου 2009

Άναυδη... Έχω μείνει άναυδη! Περίμενα κι εγώ, όπως και τόσος κόσμος, τόσο καιρό τον διαγωνισμό κι αυτός έγινε χωρίς να το πάρω είδηση. Συμφωνώ απόλυτα με την ακύρωσή του κι ελπίζω κάποτε να πάψουν να μας κοροϊδεύουν μπρος στα μάτια μας.

Ευχαριστώ πολύ

Κ.Β.

 

 

Στο Συνήγορο
7 Ιουλίου 2009

Γειά σας.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω ήδη αναφέρει το γεγονός στο Συνήγορο του Πολίτη και επειδή θα ήταν ορθό να κάνουμε μια ομαδική ένσταση θα παρακαλούσα όποιον ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:
fermelitheodora@gmail.com.

 

 

Όλα καλά
7 ιουλίου 2009

Γειά σας.
Ονομάζομαι Τ.Α. και είμαι μία από τους 500 συμμετέχοντες στο διαγωνισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού καθώς και το εξεταστικό κέντρο και τις αίθουσες τα πληροφορήθηκα στις 26 Ιουνίου 2009 από τον σύνδεσμο της κεντρικής σελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης "Προκηρύξεις Διαγωνισμών - προσλήψεων". Την ιστοσελίδα αυτή του Υπουργείου δεν την επισκεπτόμουν τυχαία, όπως αρκετοί επιστολογράφοι σας, αλλά καθημερινά, έχοντας υπόψη και την παράγραφο Γ' της 5223 σχετικής προκήρυξης που αναφέρει: 
"
Γ. Διαγωνισμός
Ι.
Κατάστημα διεξαγωγής του διαγωνισμού
1. Το Κατάστημα διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίζεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής.
2. Το πρόγραμμα διενέργειας του διαγωνισμού που ορίζει την ακριβή ημέρα και ώρα έναρξης αυτού και υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής τοιχοκολλάται στο Κατάστημα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συντάσσεται αποδεικτικό τοιχοκόλλησης. Αναρτάται επίσης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης".

Κατάγομαι και εγώ από την περιφέρεια σε απόσταση 700 χλμ. από το εξεταστικό κέντρο και ένιωσα και εγώ αρχικά κάποια αγανάκτηση για το σύντομο των προθεσμιών και για την ύπαρξη ενός μόνου εξεταστικού κέντρου στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά όμως είχα προετοιμαστεί επί αρκετό χρονικό διάστημα κατάλληλα και ένοιωθα πανέτοιμη για την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό οποτεδήποτε και αν αυτός προκηρυσσόταν για αυτό και συμμετείχα.

Θα μπορούσαν κάλλιστα οι επιστολογράφοι σας να ενημερωθούν με τον ίδιο τρόπο αν επισκέπτονταν καθημερινώς και επισταμένως την ιστοσελίδα του Υπουργείου. Θεωρώ δε παντελώς αβάσιμους και υποκριτικούς τους υπαινιγμούς περί αιφνιδιασμού και εν κρυπτώ διαγωνισμού.

Αγαπητοί επιστολογράφοι - καταγγέλλοντες, εάν εξ αρχής θεωρούσατε τον διαγωνισμό παρατράγουδο γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε τότε και πολύ περισσότερο γιατί δηλώσατε συμμετοχή; Θεωρείτε ότι οι 500 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό πήραν προσωπική πρόσκληση από το Υπουργείο; Και αν ναι, να το πείτε ξεκάθαρα και να καταγγείλετε τον διαγωνισμό. Σε διαφορετική περίπτωση είστε κοινοί συκοφάντες!

Τ. Α.

 

 

Άμεση ακύρωση
7 Ιουλίου 2009

Ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης πρέπει να ακυρωθεί άμεσα. Αποτελεί ντροπή για το όνομα του θεσμού (Δικαιοσύνη...).

Τα παραπάνω από έναν πρώην ψηφοφόρο του κόμματος.

 

 

Τί γίνεται;
7 Ιουλίου 2009

Καλησπέρα σας.
Σας παρακαλώ, ενημερώστε μας για τον διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχω κάνει αίτηση για τη ΔΕ κατηγορία και μόλις σήμερα μέσα από την εφημερίδα σας ανακάλυψα ότι γίνονται διαγωνισμοί χωρίς να ενημερώνονται οι υποψήφιοι. Τρέξαμε για τα "χαρτιά" μας, πληρώσαμε παράβολα... Στην τελική άνεργοι είμαστε (με μικρό παιδί 19 μηνών) και δεν έχουμε την τύχη να έχουμε συγγενείς ή φίλους σε θέσεις κλειδιά (δημάρχοι, νομάρχες, βουλευτές, κ.ά.).

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Με εκτίμηση.

Ε.Σ. 
Ρόδος

 

 

Καμιά ενημέρωση
7 Ιουλίου 2009

Συμφωνώ κι εγώ ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σχετικά με αυτόν το διαγωνισμό. Παρότι έστειλα αίτηση, τελικά δεν μπόρεσα να διαγωνιστώ. Θα υποστηρίξω κάθε ομαδική ένσταση για την ακύρωσή του.

Θ. Γ.

 

 

Με ονοματεπώνυμο
7 Ιουλίου 2009

Ανήκω στους λίγους που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης. Κι εγώ, όπως οι περισσότεροι, κοιτούσα καθημερινά τα σχετικά sites για κάποια ανακοίνωση, αλλά δεν έβλεπα πουθενά τίποτα. Ήμουν σίγουρη, όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι, ότι ο διαγωνισμός θα γίνονταν από Σεπτέμβριο.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, θέλοντας να βεβαιωθώ για κάτι σχετικά με την ύλη, μπήκα στο site του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο link για τις προσλήψεις, κι έκπληκτη είδα την ανακοίνωση του διαγωνισμού για την επόμενη ημέρα.! Πηγαίνοντας στις εξετάσεις έμαθα από τους ίδιους τους επιτηρητές ότι η ανακοίνωση βγήκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου, δηλαδή μόλις μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Στις εξετάσεις την πρώτη ημέρα ήρθαν 420 άτομα και τη δεύτερη ημέρα 400. Περισσότερο από 80% αποχή! Τα θέματα ήταν εντελώς διφορούμενα (τα είπα σε φίλους μου δικηγόρους και απόρησαν και οι ίδιοι), ενώ δεν επιτρεπόταν να δοθεί η παραμικρή διευκρίνιση. Τέλος, η έλλειψη οργάνωσης στο απόγειό της. Στο πρώτο μάθημα, στις φωτοτυπίες με τα θέματα που μας δόθηκαν, μερικές λέξεις ήταν γραμμένες με το χέρι, ούτε καν από υπολογιστή!

Τέλος, έχω να πω το εξής: το πρόβλημα δεν είναι μόνο η εν κρυπτώ διεξαγωγή του διαγωνισμού. Πρόβλημα αποτελεί το ότι ανακοινώθηκε (έστω και με αυτόν τον τρόπο) μόλις μία εβδομάδα πριν διεξαχθεί, ενώ έπρεπε να αφήσουν δύο μήνες περιθώριο. Πρόβλημα αποτελεί ότι σχεδόν όλα τα θέματα αφορούσαν στείρα αποστήθιση, ενώ και η ύλη ήταν υπερβολικά μεγάλη. Τέλος, πρόβλημα αποτελεί ότι καμία εφημερίδα, κανένα site δεν ενέφεραν το γεγονός, αποσιωπήθηκε παντελώς.

Τελικά, και οι 80 θέσεις είχαν ονοματεπώνυμο.

 

 

Να τον ακυρώσουμε
7 Ιουλίου 2009

Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Ε.Π. και θέλησα να επικοινωνήσω μαζί σας με αφορμή την επιστολη της Φ.Θ. που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας στις 6-7-09, σχετικά με το διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Θεωρώ πως η απόκρυψη της ημερομηνίας του εν λόγω διαγωνισμού είναι απαράδεκτη και πως όλοι οι συνυποψήφιοι που δεν πληροφορηθήκαμε ποτέ την ημερομηνία διεξαγωγής του πρέπει να αντιδράσουμε συλλογικά, καταθέτοντας ενστάσεις για την ακύρωσή του.

Επειδή υπολογίζονται τουλάχιστον 2.000 άτομα που δεν πληροφορήθηκαν την ημερομηνία του διαγωνισμού, θα ήταν χρήσιμο να κινηθούμε ταχύτατα και συλλογικά. Για το λόγο αυτό όποιος επιθυμεί τη μεταξύ μας συννενόηση και ομαδική δράση, παρακαλώ ας γράψει στο mail: dnspps@gmail.com, ή ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6986953449.

Εύχομαι να καταφέρουμε τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό, για τον οποίο άλλωστε όλοι καταβάλλαμε προσπάθειες.

Ευχαριστώ

Ε. Π.

 

 

Δούλεμα
7 Ιουλίου 2009

Γειά σας, Ονομάζομαι Β.Μ. και είχα και εγώ δηλώσει συμμετοχή για τον διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, την τύχη του οποίου πληροφορήθηκα εκ των υστέρων απο την επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Δικαιοσύνης λειτούργησαν με "αίσθημα δικαίου" (οξύμωρο, ε) και φρόντισαν να ενημερώσουν και τους 2.525 ΠΕ συμμετέχοντες για την ακριβή ημερομηνία του εν λόγω διαγωνισμού!

Μένω στην περιφέρεια και όταν ανκοινώθηκε ο διαγωνισμός θυμάμαι και την πιο μικρή τοπική εφημερίδα η οποία ανφερόταν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Το υπουργείο τότε ήθελε να το μάθουν όλοι μιας και το 20 ευρώ παράβολο αν πολλαπλασιαστεί με τους 2.525 συμμετέχοντες ως ΠΕ (δεν αναφέρομαι στους ΔΕ) φανταστείτε πόσα λεφτά είναι.

Έκτοτε περίμενα και εγώ όπως και πολλοί άλλοι την ανακοίνωση του περιβόητου διαγωνισμού. Καθημερινά ενημερωνόμουνα απο την εφημερίδα σας και απο άλλα site, από εφημερίδες, τηλεφωνούσα και στο υπουργείο για να ενημερωθώ, εις μάτην όμως, καθώς τηρούσαν σιγήν ιχθύος.

Θέλω να καταγγείλω όλη αυτή την κατάσταση μέσα απο την εφημερίδα σας και να εκφράσω την οργή, την αηδία και το θυμό μου για τους εκάστοτε αρμόδιους.

Το εν λόγω υπουργείο φαίνεται οτι δεν έβαλε μυαλό, αφού γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το ΑΣΕΠ, το οποίο πρόσφατα παρενέβη για τις παράνομες προσλήψεις δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι ήταν στενά συγγενικά πρόσωπα των συμβούλων του προηγούμενου υπουργού Δικαιοσύνης.

Τους πληροφορώ, λοιπόν, ότι επειδή δεν μπορούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας και να μην μας υποτιμούν με αυτό το τρόπο. Όταν απο τους 2.525 διαγωνίζονται μόνο οι 480 με 500 σε ένα και μόνο εξεταστικό κέντρο για όλη την Ελλάδα, αυτό και μόνο τα λέει όλα.                    

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Β.Μ.                              

 

 

Εν κρυπτώ
5.7.2009

"Γεια σας, 
Λέγομαι Φ. Θ. και είχα δηλώσει συμμετοχή στο γραπτό διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις 80 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Όταν προκηρύχθηκε ο εν λόγω διαγωνισμός υπήρξε ευρεία ενημέρωση από την πλευρά του υπουργείου τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον Τύπο για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Παρακολουθούσα καθημερινά το διαδίκτυο και τις ανακοινώσεις του υπουργείου και διαβάζα καθημερινά εφημερίδες προκειμένου να ενημερωθώ για την ημερομηνία και τον τόπο που θα λάμβανε μέρος ο διαγωνισμός.

Στις γενικές ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του υπουργείου μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση για το πότε θα γίνει (στο συνημμένο αρχείο που σας αποστέλλω θα δείτε την εικόνα από τις γενικές ανακοινώσεις του υπουργείου). Στον Τύπο πάλι δεν υπήρξε καμία δημοσίευση.

Χθες, σε μια τυχαία αναζήτηση στο google προκειμένου να ενημερωθώ για sos θέματα του διαγωνισμού, ανακάλυψα μέσα από ένα forum οτι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν 4 και 5 Ιουλίου και οτι ανακοινώθηκαν μόλις επτά ημέρες πριν. Μέσω της μηχανής αναζήτησης google ανακάλυψα ένα link με μια ανακοίνωση του υπουργείου για το διαγωνισμό, η οποία δεν υπήρχε στη κεντρικη ιστοσελίδα ούτε στα δελτία Τύπου, από όπου ενημερώνεται το κοινό.

Αποτέλεσμα, εγώ και αρκετοί άλλοι που ζούμε στην περιφέρεια χάσαμε το διαγωνισμό γιατί δεν ξέραμε πότε και πού δίνουμε εξετάσεις.

Στον ίδιο σύνδεσμο διάβασα σήμερα οτι οι υποψήφιοι που εμφανίστηκαν στο εξεταστικό κέντρο ηταν ελάχιστοι (500 συγκεκριμένα, ενώ είχαν γίνει δεκτές 2.525 αιτήσεις). Και εγώ αναρωτιέμαι, είναι τυχαίο όλο αυτό; Είναι φυσικό επακόλουθο της έλλειψης ενημέρωσης από πλευράς του υπουργείου. Δεν θα έπρεπε να υπάρξει σωστή ενημέρωση του κόσμου για το πρόγραμμα εξετάσεων;

Πώς όταν ήταν να εισπράξουν τα παράβολα από τις αιτήσεις των υποψηφίων ανακοίνωναν μέχρι και στον τοπικό Τύπο την προκήρυξη αυτή και τώρα που θα διεξάγονταν ο διαγωνισμός και θα συμμετείχαν 2.525 υποψήφιοι ΠΕ για 80 θέσεις δεν υπήρξε  ενημέρωση;

Πώς στις ανακοινώσεις του υπουργείου γίνεται εκτενής αναφορά για τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού συμβολαιογράφων 2009 και για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το γραπτό διαγωνισμό και δεν γίνεται εμφανής αναφορά στην ημερομηνία και το τόπο διεξαγωγής του εν λόγω διαγωνισμού;

Επειδή ηλίθιοι δεν είμαστε, το γεγονός οτι οι υποψήφιοι ΠΕ που έλαβαν μέρος ήταν ελάχιστοι, καταμαρτυρά οτι ο διαγωνισμός έγινε με πάσα μυστικότητα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα...

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να ερευνήσετε διεξοδικά το θέμα για την εγκυρότητα και τη διαφάνεια του εν λόγω διαγωνισμού! Είναι απαράδεκτος αυτός ο διαγωνισμός και θεωρώ οτι θα πρέπει να γίνει γνωστός σε όλους ο τρόπος με τον οποίο έγινε...
 
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας".
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved