ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Και νέες προσλήψεις στον ΟΕΚ 24/9/09


Αθήνα 24.9.2009, 10:43
Στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) οι εργαζόμενοι με Stage είναι περισσότεροι από τους μόνιμους υπαλλήλους, παρά ταύτα προχωρεί σε νέες προσλήψεις, καταγγέλλει αναγνώστης μας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής: 

"Η νέα γενιά σπρώχνεται στον εξευτελισμό της κομματικής πελατείας. H εξαγγελία για «επανίδρυση του κράτους», δηλαδή η μετατροπή της δημόσιας διοίκησης σε κομματικό τσιφλίκι, ολοκληρώνεται τις μέρες αυτές και στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, καθώς αποστέλλονται καθημερινά αλλεπάλληλες επιστολές προς τις περιφερειακές κυρίως υπηρεσίες του Οργανισμού για πρόσληψη προσωπικού μέσω των προγραμμάτων stage (ΟΑΕΔ). Από τις πληροφορίες που έχουμε, εκτιμάται ότι έχουν σταλεί περίπου 100 νέα συμφωνητικά συμβασιούχων μέσω προγράμματος stage τα οποία προστίθενται στις εκατοντάδες συμβασιούχων που εργάζονται ήδη στον ΟΕΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΕΚ ο αριθμός των προσλαμβανομένων μέσω προγράμματος stage υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των μόνιμων υπαλλήλων! Σε αρκετές υπηρεσίες η ταυτόχρονη παρουσία του προσωπικού δημιουργεί συνωστισμό και καθιστά αδύνατη τη φυσιολογική λειτουργία τους.

Παράλληλα καταγγέλλεται το γεγονός ότι τα συμφωνητικά στέλνονται ανυπόγραφα στις περιφερειακές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, με εντολή προς τους τοπικούς προϊστάμενους να υπογράψουν οι ίδιοι στη θέση του νόμιμου εκπροσώπου και φορέα, χωρίς όμως να υπάρχει απόφαση που να εξουσιοδοτεί και εν γένει να δίνει την δυνατότητα στους τοπικούς προϊστάμενους να υπογράψουν τέτοιου είδους συμφωνητικά! Πολύ απλά, μετακυλύουν τις ευθύνες στους τοπικούς προϊστάμενους.

Η πολιτική ηγεσία πρέπει να σταματήσει να εγκλωβίζει νέους ανέργους, για χρόνια σε ένα περιθώριο υποαπασχόλησης, χωρίς ασφάλιση και χωρίς εργασιακά δικαιώματα με την ελπίδα της μονιμοποίησης στο δημόσιο. Η κυβέρνηση ακόμη και τώρα που τις απομένουν ελάχιστες ανάσες επιχειρεί να οδηγήσει και άλλους νέους σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας".

Δ.Κ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved