ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Stage. H άλλη πλευρά 30/9/09


Αθήνα 30.09.2009
Και η άποψη αναγνώστριάς μας που δεν κατάφερε να ενταχθεί σε stage, με την επισήμανση ότι μας αδικεί όταν λέει ότι δεν έχει παρουσιασθεί η άποψη της άλλης πλευράς. Την παραπέμπουμε στο Διάλογο για τα stage.

"Τον τελευταίο -προεκλογικό- καιρό είμαι και εγώ παρατηρητής όλης αυτής της συζήτησης που γίνεται για τα περιβόητα πλέον stage. Μιλάνε για δουλεμπόριο, για εκμετάλλευση, για εργασιακό μεσαίωνα, για "ομηρία". Ξαφνικά όλοι ανακαλύψαμε τους λεγόμενους stagers...Κανείς όμως δεν φαίνεται να αντιπροσωπεύει την "άλλη πλευρά" γιατί ενδεχομένως κινδυνεύει να παρεξηγηθεί.

Τι λέει η άλλη πλευρά; Ότι το μεγαλύτερο ποσοστό -αν όχι όλο- όσων απασχολούνται στα stage έχει μπει με ρουσφέτι, κονέ, μέσο ή όπως αλλιώς λέγεται, ότι κανένας δεν τους υποχρεώνει να παραμένουν μετά το πέρας του 18μηνου και τέλος οτι δικαιούνται προσαύξηση 50% στους διαγωνισμους του Δημοσίου, γεγονός που τους δίνει τρομερό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.

Ήμουν και εγώ εγγεγραμμένη άνεργη στον ΟΑΕΔ, όσες φορές απευθύνθηκα στους αρμόδιους ποτέ δεν έμαθα κάτι για τα τα stage που υπήρχαν. Λες και ηταν μια prive κατάσταση στην οποία είχαν πρόσβαση λιγοι και εκλεκτοί.

Αυτοί οι λίγοι και εκλεκτοί λοιπόν δεν θα έπρεπε να διεκδικούν ούτε την μονιμότητα τους ούτε την συμπόνοια του κόσμου φερόμενοι ως "καημένοι" γιατί στέρησαν το δικαίωμα από τόσους άλλους μη προνομιούχους, με τα ίδια ή και με περισσότερα προσόντα, να συμμετάσχουν έστω για 18 μήνες, απλά και μόνο για την πολυπόθητη προϋπηρεσία.

Έτσι, για να ακουστεί και η άλλη πλευρά.

Σας ευχαριστώ".

Π. Κ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved