ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Η εμπειρία μου από τα stage και το Συνήγορο του Πολίτη 13/10/09
 


Αθήνα 13.10.2009
Την εμπειρία της από τα περίφημα προγράμματα stage και την διάχειριση της σχετικής αναφοράς της από τον Συνήγορο του Πολίτη, στον οποίο προσέφυγε, μεταφέρει αναγνώστριά μας (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας), παραθέτοντας μάλιστα και τη σχετική αλληλογραφία.

Διαβάζοντας την απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη (την παραθέτουμε στα συνημμένα) εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι απλώς αναπαραγάγει την ομιχλώδη θέση του ΟΑΕΔ, όπως εύστοχα παρατηρεί και η αναγνώστριά μας, έπειτα από μια επιεικώς επιδερμική έρευνα. Δυστυχώς...

Γράφει η αναγνώστριά μας:

Αγαπητή  Proslipsis,
θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου σχετικά με τα περίφημα stage και τον παρεμβατικό ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη, όπως εγώ τον εισέπραξα.

Το 2005 δήλωσα συμμετοχή σε πρόγραμμα stage του ΟΑΕΔ που αφορούσε την τοποθέτηση 7.352 ανέργων σε φορείς του τομέα Υγείας Πρόνοιας, σε Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, κ.λπ. Το πληροφοριακό έντυπο του ΟΑΕΔ (το παραθέτω) κατένειμε με ακρίβεια τις θέσεις και καθόριζε τον τρόπο μοριοδότησης των υποψηφίων. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα με εκπληξη διαπίστωσα ότι αποκλείσθηκα, παρότι είχα τα περισσότερα μόρια (προσλήφθηκαν τέσσερις άνδρες). Κατέθεσα άμεσα ένσταση στην διοίκηση του ΟΑΕΔ ζητώντας να τοποθετηθώ στο ΙΚΑ Καρδίτσας επειδή είχα τα περισσότερα μόρια. Μου απάντησαν ότι ήμουν έκτη επιλαχούσα σε όμορο Δήμο και συγκεκριμένα στο ΙΚΑ Μουζακίου, το οποίο όμως δεν είχα δηλώσει στην αίτησή μου. Παράλληλα μου εξήγησαν και τον τρόπο επιλογής, τον οποίο όμως ήδη γνώριζα πολύ καλά από το πληροφοριακό έντυπο.

Επειδή θεώρησα ότι η απάντηση της διοίκησης ΟΑΕΔ στερείται σοβαρότητας και τεκμηρίωσης, προσέφυγα στον Συνήγορο του Πολίτη καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως αδιαφανή και διαβλητή, που παραβιάζει την αρχή της ισότητας του άρθρου 4 του Συντάγματος.

Υπάλληλος του ΣτΠ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αρμόδια υπάλληλο του ΟΑΕΔ και κατόπιν -υιοθετώντας πλήρως την άποψη του ΟΑΕΔ και άνευ άλλου αποδεικτικού υλικού- μου ανακοίνωσε ότι η ένσταση oρθώς απορρίφθηκε.

Κατανοώ ότι ο ΣτΠ έχει μεγάλο φόρτο εργασίας, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική πραγματικότητα. Δεν μπορώ όμως να δεχθώ ότι ο παρεμβατικός του ρόλος εξαντλείται σε μια τηλεφωνική εποικοινωνία.

Είναι τραγικό να περνάμε τέτοιον Γολγοθά για ψίχουλα.

Με εκτίμηση

Υ.Γ.: Συνημμένα σας αποστέλλω την αλληλογραφία με την Διοίκηση του ΟΑΕΔ και το Συνήγορο του Πολίτη.

 

* Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε:
1. Την απάντηση του ΟΑΕΔ
2. Την αναφορά στον ΣτΠ
3. Την απάντηση του ΣτΠ

 

 

 3 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η απάντηση του ΟΑΕΔ (αρχείο jpeg 188 kb)
Η αναφορά στον ΣτΠ (αρχείο jpeg 464 kb)
Η απάντηση του ΣτΠ (αρχείο jpeg 416 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved