ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Το υπουργείο Εργασίας να επισπεύσει τις τοποθετήσεις ατόμων ειδικών κατηγοριών 15/10/09


Αθήνα 15.10.2009
Στις προβληματικές τοποθετήσεις ατόμων ειδικών κατηγοριών (ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, κ.ά.) σε θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με το ν. 2643/98, αναφέρεται αναγνώστριά μας, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για τις σημειούμενες καθυστερήσεις.

Η Proslipsis έχει αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το είδος των προσλήψεων, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά ο νόμος δεν εφαρμόζεται καθώς οι θέσεις καλύπτονται με καθυστέρηση ακόμη και έξι ετών! Και να σκεφθεί κανείς ότι αφορά άτομα με αναπηρίες...

Γράφει η αναγνώστρια:

Είμαι άτομο με αναπηρία και έχω υποβάλει αίτηση στην προκήρυξη του ν. 2643 τον Ιούλιο του 2007 για θέσεις στο Δημοσίο Τομέα. Εργαζόμουν σε Δημοτική επιχείρηση με το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ΑΜΕΑ, όμως υποχρεώθηκα να παραιτηθώ γιατί έπρεπε να έχω κάρτα ανεργίας.

Για την πληροφόρησή σας, το πρόγραμμα αυτό επιδοτεί επί τρία χρόνια με ένα ποσό δημόσιες επιχειρήσεις και τον τέταρτο χρόνο η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να κρατήσει τον υπάλληλο ΑΜΕΑ, αλλά μετά το πέρας του τέταρτου χρόνου, ο υπάλληλος "βγαίνει" πάλι στην ανεργά, ψάχνει νέα θέση εργασίας, παρακαλάει γνωστούς, φίλους, συγγενείς που γνωρίζουν άτομα στις δημόσιες επιχειρήσεις για μια "θέση στον ήλιο".

Από τότε λοιπόν (2007) είμαι άνεργη και περιμένω τον πίνακα ευελπιστώντας να δω το όνομά μου σε κάποια θέση.

Σε επικοινωνία που είχα με την Διοίκηση του ΟΑΕΔ μου είπαν ότι είχε προγραμματιστεί για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, αλλά οι εκλογές σταμάτησαν την διαδικασία και δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Παρακαλώ πολύ, ας ενδιαφερθεί κάποιος από το υπουργείο Εργασίας για αυτήν την προκήρυξη. Είμαστε άτομα με αναπηρία, δεν είναι εύκολο για μας να βρούμε δουλειά, ούτε είναι εύκολο να παρακαλάμε τον κάθε ένα για μια θέση εργασίας.

Οι προκηρύξεις αυτές είναι πολύ χρονοβόρες. Καταθέτεις αίτηση δηλώνοντας ό,τι διαθέτεις, βγαίνει ο α΄πίνακας με ενδεικτικά μόρια και τότε καταθέτεις τα έγγραφα που αποδεικνύουν ό,τι έχεις ήδη δηλώσει, βγαίνει ο β΄πίνακας, γίνονται ενστάσεις, και πάει λέγοντας, βλέπε τρία ή τέσσερα χρόνια, όταν το Σύνταγμα προβλέπει γι' αυτόν ειδικά τον Νόμο να γίνεται κάθε χρόνο!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση

Όλγα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved