ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Να καταργηθεί η προσαύξηση του 50% 18/10/09


Αθήνα 18.10.2009
Στη γνωστή διάκριση της προσαύξησης κατά 50% για εμπειρία που αποκτήθηκε στο δημόσιο τομέα, την αντισυνταγματικότητα της οποίας πρώτη ανέδειξε η Proslipsis, αναφέρεται ο κ. Αργυρόπουλος Κυριάκος - Κωνσταντίνος, ζητώντας την κατάργησή της.

Γράφει:

Αγαπητέ κύριε,
θα ήθελα να σας σας περιγράψω μία κατάσταση που επικρατεί στα Μουσεία της χώρας.

Τα τελευταία δύο χρόνια στα περισσότερα μουσεία της χώρας έχουν προσληφθεί χιλιάδες υπάλληλοι με την μορφή προγραμμάτων stage, οι περισσότεροι από τους οποίους στερούνται στοιχειωδών προσόντων, όπως γνώση ξένης γλώσσας, χρήση υπολογιστή, βαθμό πτυχίου! Βέβαια έχουν ένα αλλά πολύ ισχυρό προσόν: το "χοντρό μέσον", που είναι και ο μόνος λόγος που έπιασαν αυτή την δουλειά. Και το κυριότερο από όλα είναι το γεγονός ότι αφού τελείωσε η πρώτη θητεία τους (18μηνο), έξι μήνες μετά τους ξανακαλέσαν για δεύτερη θητεία, δηλ. για δεύτερο 18μηνο!

Πού βρίσκεται το κόλπο: εκμεταλεύονται την διάταξη του νόμου που λέει ότι όσοι ξεπεράσουν τους 24 μήνες προϋπηρεσίας αποκτούν προσαύξηση 50% στα μόρια εμπειρίας τους. Έτσι, όλοι αυτοί αποκτούν τόσα πολλά μόρια που σε επικείμενο διαγωνισμό κανείς δεν έχει ελπίδα να τους συναγωνστεί. Στην ουσία επιβραβεύονται τα βίσματα, άσχετα άν όλοι οι άλλοι προσπαθούν επί χρόνια να διευρύνουν τα προσόντα τους για να μπορούν να ελπίζουν ότι θα τους συναγωνιστούν επί ίσοις όροις.

Παρακαλώ βοηθείστε να καταργηθεί η προσαύξηση του 50%, να καταργηθεί αυτό το άδικο καθεστώς. Με την άποψη αυτή συμφωνεί τόσο ο Συνήγορος του Πολίτη (κ. Καμίνης, Παρασκευή 9/10/09 συνέντευξη στο Mega Channel αλλά και το ίδιο το ΑΣΕΠ (ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ έτους 2008 - ΦΕΚ 950  20/05/09 τεύχος Β΄ κεφάλαιο Γ΄), που κάνει λόγο για προνομιακή εξασφάλιση εμπειρίας εκ μέρους των stage.
 
Ευχαριστώ πολύ

Με τιμή
Αργυρόπουλος Κυριάκος - Κωνσταντίνος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved