ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Ενστάσεις για την μη αναγνώριση του δεύτερου μεταπτυχιακού 13/11/09


Αθήνα 13.11.2009, 15:22
Το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις δεν αναγνωρίζει τον δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο, ισχυρίζεται αναγνώστριά μας, επικαλούμενη απάντηση που της δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, και εκθέτει τις ενστάσεις της για την μη αναγνώριση.

Γράφει:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με το υπουργείο Εσωτερικών μου διευκρίνησαν ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις καταργείται η αναγνώριση και μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Η απόφαση αυτή:
1. Δεν συμφωνει με τις ιδέες της Δια βίου Εκπαίδευσης, που όπως διατείνονται ότι είναι τόσο σημαντική. Με τους σημερινούς ρυθμούς που κινείται η επιστήμη, αν θελήσεις να έχεις σύγχρονη πρακτική στο δημόσιο τομέα, δεν είναι δυνατόν να μείνεις στο μεταπτυχιακό που πήρες πριν 10 χρόνια.

2. Δεν συμφωνεί με το ιδίο το σκεπτικό του νομοσχεδίου για την διόρθωση των ανισοτήτων σε σχέση με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, εξειδίκευση και επανεξειδίκευση.

3. Οι επιστήμονες με δύο μεταπτυχιακά είναι σε χειρότερη θέση με το νέο νομοσχέδιο από ότι με το παλιό, που κατά γενική ομολογία ήταν αδικο (με το παλιό είχες 300 μόρια, τώρα μόνο 200 από το ένα μάστερ). Με αυτόν τον τρόπο δεν πριμοδοτουν τις σπουδές, όπως θεωρητικά θέλουν να κάνουν.

4. Ωθεί τους επιστήμονες που θέλουν να εξειδικευτούν περαιτέρω στο κλάδο τους, να προτιμήσουν να διαβάσουν για το τέστ γενικών δεξιοτήτων, όπου αν γράψουν π.χ. 100% παίρνουν 400 μόρια, ενώ με ένα δεύτερο μεταπτυχιακό φαίνεται ότι δεν έχουν κάνει τίποτα. Επίσης, τους ωθεί στην διδακτορική έρευνα (που έχει διάρκεια 4 - 5 χρόνια, χωρίς καμιά οικονομική ενίσχυση για τα χρόνια αυτά), που τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με την εργασιακή πρακτική.

Σας παρακαλώ, θέστε αυτό το ζήτημα.

Ευχαριστώ.

Ελένη Π.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved