ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Συνέντευξη παρωδία 8/12/09


Αθήνα 8.12.2009, 13:56
Την βαθμολόγησαν και μάλιστα με χαμηλό βαθμό για συνέντευξη που δεν της πήραν ποτέ!

Γράφει:

Με βάση προκήρυξη του ΙΔΕΚΕ για θέση γραμματείας ΣΔΕ, συμμετείχα σε συνέντευξη στις 9 Οκτωβρίου 2009 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο. Με βάση την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β34/16.1.2008, άρθρο 6), η επιλογή των συμβούλων ψυχολόγων, συμβούλων σταδιοδρομίας, ωρομισθίων εκπαιδευτικών και γραμματέων γίνεται από τριμελείς επιτροπές, οι οποίες συγκροτούνται με απόφαση του Γενικού Διευθυντού του ΙΔΕΚΕ. Η επιτροπή συνεντεύξεων απαρτιζόταν από δύο και μόνο άτομα, τον Διευθυντή ΣΔΕ κ. X. και μια ακόμη κυρία, τα στοιχεία της οποίας δεν γνωρίζω. Με καθυστέρηση μιας ώρας περίπου εισήλθα στο γραφείο της διμελούς επιτροπής, όπου και ανοίχθηκε ο φάκελος μου για την καταμέτρηση των μορίων. Είχε προηγηθεί ερώτηση στον εξωτερικό χώρο του γραφείου από τον κ. X. εάν δουλεύω στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί κάτι του θύμισα, στον οποίο ευγενέστατα απάντησα ότι δεν δουλεύω εκεί και προφανώς έκανε λάθος.

Κατά την διάρκεια της ολιγόλεπτης παραμονής μου, και ενώ ορθά και νομότυπα γινόταν ο έλεγχος και η καταμέτρηση των μορίων ενώπιον μου, επέδωσα  το πρωτότυπο πιστοποιητικό Δια βίου Μάθησης Οικονομίας Διοίκησης, που είχα καταθέσει με υπεύθυνη δήλωση, διότι μέχρι την ημερομηνία της αίτησης δεν είχε σταλεί από το ΙΔΕΚΕ. Η κυρία ευγενέστατα το πήρε, εξήλθε από το γραφείο, το φωτοτύπησε και επέστρεψε. Tην στιγμή της καταμέτρησης των ξένων γλωσσών ερωτήθηκα αν ξέρω και άλλες γλώσσες και απάντησα συνολικά τέσσερις και τις ανέφερα αναλυτικά. Τελειώνοντας την καταμέτρηση και ενώ περίμενα να ερωτηθώ σχετικά με τα ΣΔΕ, με ευχαρίστησαν και μου είπαν να αποχωρήσω. Στην ερώτηση μου "δεν θα με ρωτήσετε κάτι;" (είχα πάει πλήρως ενημερωμένη, ως οφείλει κάθε σωστός υποψήφιος), ο κ. X. μου δήλωσε ότι δεν χρειάζεται με ένα τόσο καλό και πλούσιο βιογραφικό, με 20ετή σχεδόν γραμματειακή υποστήριξη, σεμινάρια, γλώσσες κ.λπ., "είμαι απόλυτα καλυμμένος και ο,τιδήποτε άλλο θα ήταν περιττό".

Εξήλθα χαρούμενη από το γραφείο και όταν με πλησίασαν συνυποψήφιες ζητώντας να μάθουν τι με ρώτησαν, ντράπηκα να πω ότι δεν με ρώτησαν τίποτα και ψέλλισα κάτι για τα ΣΔΕ, σε ποιούς απευθύνονται, ποιά μαθήματα διδάσκονται κ.λπ. Τα αισθήματα της χαράς και της ντροπής διαδέχθηκαν αυτά της έκπληξης, της αγανάκτησης και της απογοήτευσης όταν, στις 27 Νοεμβρίου 2009, εκδόθηκε ο πίνακας της μοριοδότησης και διαπίστωσα ότι βαθμολογήθηκα με βαθμό 15 (από τους χαμηλότερους) για μια συνέντευξη που ουδέποτε έδωσα.

Επειδή δεν ανέχομαι να προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου και την αξιοπρέπεια μου και καθώς υπάρχουν παρατυπίες από μέρους του ΙΔΕΚΕ, ζητώ οι πίνακες να ανασυνταχτούν με βάση το σύνολο των μετρήσιμων μορίων, ώστε οι θέσεις να καλυφτούν από άτομα που έχουν τα προσόντα. Φυσικά χωρίς να υπολογισθούν τα μόρια της προκλητικά "στημένης" συνέντευξης - παρωδίας.

Μετά τιμής
Υποψήφια ΣΔΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved