ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 900 ανέργους και 350 εργαζόμενους του νομού Καστοριάς
 

 

Αθήνα 14.9 2010, 22:12

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για 900 ανέργους και 350 εργαζόμενους του νομού Καστοριάς θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ το προσεχές διάστημα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

Δράση Ι: Δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών. Σκοπός της Δράσης είναι η δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας, για τους ανέργους του Νομού Καστοριάς ηλικίας 18−64 ετών, για πλήρη ή μερική απασχόληση, με την επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών.

Δράση ΙΙ: Ενίσχυση Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών 100 ανέργων. Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση 100 ανέργων του Νομού Καστοριάς ηλικίας 22−64 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους:
• Άτομα με αναπηρίες
• Μέλος Ο.Ε. ή Ε.Ε. (για τους ομόρρυθμούς εταίρους) ή Ε.Π.Ε.), που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο.
• Με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας.

Δράση ΙΙΙ: Πρόγραμμα για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας – προεργασία 150 ανέργων νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με την υποχρέωση συνέχισης της απασχόλησης για επιπλέον 30 μήνες, με την μετατροπή της σύμβασης απόκτησης εργασιακής εμπειρίας − προεργασίας σε σύμβαση εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη από επιχειρήσεις ανέργων κάτω των 30 ετών, οι οποίοι θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο πρόγραμμα: α) απόκτησης εργασιακής εμπειρίας – προεργασίας, διάρκειας έξι μηνών και β) απασχόλησης, με την μετατροπή του συμφωνητικού συνεργασίας σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, για συνολικό επιπλέον χρονικό διάστημα τριάντα μηνών.

- Πρόγραμμα διετούς επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη διατήρηση 200 θέσεων εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση 200 θέσεων εργασίας, για επαπειλούμενους εργαζόμενους του Νομού Καστοριάς ηλικίας 18−64 ετών, με την επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών. Στόχος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης.

- Δράσεις κατάρτισης - επανακατάρτισης για 350 ανέργους και 150 εργαζόμενους σε αντικείμενα που θεωρούνται κρίσιμα για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας ή των επιχειρήσεων του Νομού Καστοριάς συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας που αντιμετωπίζει ο Νομός καθώς και στη διατηρησιμότητα των θέσεων εργασίας.

- Δημοσιότητα και Δομή στήριξης για την προώθηση και εφαρμογή του Προγράμματος. Η ενέργεια περιλαμβάνει δράσεις για τη δημοσιότητα, την προώθηση και εφαρμογή του Προγράμματος μέσω της Δομής στήριξης.

Τις παραπάνω δράσεις πρόκειται να ανακοινώσει το προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ, ορίζοντας και τον χρόνο υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 269 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved