ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόγραμμα απασχόλησης για ανατολική Μακεδόνια - Θράκη

 

Αθήνα 24.10.2010, 15:32

Πρρόγραμμα απασχόλησης, ανάλογο με αυτό του νομού Καστοριάς, θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ και για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ειδικές ρυθμίσεις για το Νομό Έβρου. Το ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια εργαστηρίου κοινωνικής πολιτικής της Περιφερειακής Σύσκεψης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο οποίο συμμετείχε.

Η υπουργός έκανε λόγο και για τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης και προστασίας, αναφερόμενη στην προώθηση πλαισίου για τη δημιουργία επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, την εισαγωγή προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας και επιχειρηματικότητας, την επέκταση βρεφονηπιακών σταθμών. Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τόνισε ότι πρόκειται για τα πιο επιτυχημένα προγράμματα με 7.000 εργαζόμενους και 130.000 ωφελούμενους. "Με το υπουργείο Εσωτερικών βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιλεξιμότητά του από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα", τόνισε.

Τέλος, επεσήμανε τη σημαντικότητα της αναβάθμισης των δομών για υλοποίηση κοινωνικών πολιτικών, αναφέροντας την πρωτοβουλία του Υπουργείου να δημιουργήσει Περιφερειακά Κοινωνικά ΚΕΠ και να αναδιοργανώσει υφιστάμενες αποκεντρωμένες δομές, σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους και τις ΜΚΟ. «Με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση και πληροφόρηση του πολίτη δημιουργούμε υπηρεσίες μιας στάσης, προκειμένου η εξυπηρέτηση και στήριξή τους να γίνεται οργανωμένα και αποτελεσματικά», είπε.

Νωρίτερα, η υπουργός συνάντησε εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης, του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, του Συνδέσμου Βιοτεχνών και του Συνδέσμου Ξενοδόχων, στους οποίους παρουσίασε τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση της στελέχωσης του ΣΕΠΕ της περιοχής. Μάλιστα, κάλεσε τους φορείς να υποβάλουν ολοκληρωμένες προτάσεις για τη δημιουργία του ολοκληρωμένου Τοπικού Προγράμματος για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και καταπολέμησης της ανεργίας για το νομό και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι φορείς δεσμεύτηκαν για τη μεταξύ τους συνεργασία, προκειμένου να υποβληθούν ολοκληρωμένες προτάσεις.

* Δείτε τι προβλέπει το πρόγραμμα απασχόλησης του νομού Καστοριάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved