ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων για διαρθρωτική προσαρμογή
 

 

Αθήνα 29.10.2010, 13:02

Ένα ακόμη πρόγραμμα που αφορά τη διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων και επιχειρήσεων θα υλοποίησει το προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν από 1 - 49 εργαζόμενους, και είναι ανάλογο αυτού για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, το οποίο παρουσιάζεται σε άλλες σελίδες.

Πρόκειται για το πρόγραμμα "Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζόμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 1 - 49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης", το οποίο αφορά στην ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής «Κλαδικών Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων σε επίπεδο Νομού», με στόχο την ανταπόκρισή τους στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνει η οικονομική κρίση. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τρείς προσκλήσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις, που απασχολούν 1−49 άτομα και σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην εφαρμογή αλλαγών και μέτρων αναδιάρθρωσης και προσαρμογής, τα οποία θα επιφέρουν σοβαρές ανακατατάξεις και επιπτώσεις στο επιχειρησιακό και εργασιακό τους περιβάλλον.

Οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να αφορούν κατά προτίμηση αλλά όχι αποκλειστικά έναν ή περισσότερους από τους βασικούς τομείς.

Ειδικότερα:
- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις, οποιασδήποτε νομικής μορφής, σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (εκτός των τομέων που αναφέρονται στην επόμενη παράγραφο), οι οποίες κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους, θα πρέπει:
1. Να απασχολούν 1−49 άτομα
2. Να βρίσκονται εγκατεστημένες και να δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια.
3. Να χαρακτηρίζονται πολύ μικρές, μικρές σύμφωνα με την σύσταση της Επιτροπής 2003/3612 (ΕΚ) της 6ης Μαΐου 2003 για τον ορισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
4. Να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008 .
5. Η επιχείρηση να μην έχει εξαντλήσει το ανώτατο όριο επιχορήγησης σύμφωνα με τον κανόνα de minimis (200.000) σε άλλες Προκηρύξεις που υπάγονται σε καθεστώς ενισχύσεων σύμφωνα με τον κανόνα de minimis.
Επισημαίνεται ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει και οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις όπως εξειδικεύεται στον Οδηγό Εφαρμογής του Άρθρου 3(Δ)
6. Η έναρξη της υλοποίησης του Σχεδίου να μην προηγείται της ημερομηνίας της απόφασης χρηματοδότησης της πράξης.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα αναλυτικά (αρχείο pdf 331 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved