ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Επιχειρήσεις της «επιταγής» καλεί ο ΟΑΕΔ
 

Αθήνα 28.12.2013, 17:43

Ο ΟΑΕΔ καλεί επιχειρήσεις που είχαν συμμετάσχει στα προγράμματα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών», που υλοποίησε ο ίδιος, και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών στο τομέα του τουρισμού», που υλοποίησε ο 
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ),
 να υποβάλλουν από 30 Δεκεμβρίου 2013 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ανέργων που είχαν κάνει πρακτική άσκηση στο πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω προγραμμάτων.

Σκοπός του νέου προγράμματος είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ανέργων που έχουν ολοκληρώσει κάποιο από τα παραπάνω δύο προγράμματα.

Δικαιούχοι
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και έχουν προσλάβει με σχέση εξαρτημένης σχέσης τους ωφελουμένους του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού», την επομένη της λήξης της πρακτικής τους άσκησης, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στους δικαιούχους αυτούς.

Για παράδειγμα η πρακτική άσκηση ενός ωφελούμενου λήγει 20 Δεκεμβρίου 2013 και η επιχείρηση τον προσλαμβάνει την επόμενη της λήξης της, δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου 2013, επομένως είναι δικαιούχος του προγράμματος.

Επίσης δικαιούχοι είναι και όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη προσλάβει τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού» μέχρι τη δημοσίευση της οικείας ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή μέχρι 11-12-2013.

Για παράδειγμα, η πρακτική άσκηση ενός ωφελούμενου είχε λήξει 15 Οκτωβρίου 2013. Εφόσον η επιχείρηση τον προσέλαβε μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2013 είναι δικαιούχος του προγράμματος. Αντίθετα, εάν τον προσέλαβε στις 12 Δεκεμβρίου 2013 δεν είναι δικαιούχος του προγράμματος.

Επιχορήγηση
Το ποσό της επιχορήγησης διαμορφώνεται ως εξής:
α) Η επιχορήγηση για κάθε ηµέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούµενους (µισθωτοί και ηµεροµίσθιοι) κάτω των 25 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του πογράµµατος ανέρχεται στο ποσό των 15 ¤ την ηµέρα και όχι πέραν των 25 ηµερών το µήνα (ηµέρες ασφάλισης). 
β) Η επιχορήγηση για κάθε ηµέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούµενους (µισθωτοί και ηµεροµίσθιοι) ηλικίας άνω των 25 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράµµατος ανέρχεται στο ποσό των 18 ¤ την ηµέρα και όχι πέραν των 25 ηµερών το µήνα (ηµέρες ασφάλισης). 
Το ποσό επχορήγησης καλύπτει τµήµα του µισθολογικού κόστους. 

Η συνολική διάρκεια του προγράµµατος ορίζεται στους έξι µήνες. Ο δικαιούχος επιχορηγείται από την ηµεροµηνία της αναγγελίας πρόσληψης του ωφελουµένου. 

Στην περίπτωση  που η αναγγελία πρόσληψης έχει προηγηθεί της ηµεροµηνίας δηµοσίευσης στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως (11-12-2013), ο δικαιούχος επιχορηγείται από την ηµεροµηνία έκδοσης της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραµµα. 

Ταυτότητα
Το πρόγραμμα εντάσσεται στον Θεματικό ¶ξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση», ¶ξονες Προτεραιότητας 7, 8 με κωδικό θέματος προτεραιότητας 66 της με αριθμό 53672/4775/17.7.2008 Υ.Α. του υπουργείου απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα "Εκχώρηση αρμοδιοτήτων διαχείρισης για πράξεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού στον ΟΑΕΔ». Η μέγιστη δαπάνη του θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 10.200.000 ευρώ και σε ετήσια βάση κατανέμεται 8.000.000 ευρώ για το έτος 2014 και 2.200.000 ευρώ για το έτος 2015.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τη σχετική απόφαση.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η απόφαση (αρχείο pdf 342 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved