ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Αιτήσεις από επιχειρήσεις για το πρόγραμμα επιδοτούμενων ανέργων δέχεται ο ΟΑΕΔ (2/8/07)


Αθήνα 2.8.2007, 22:12
Αιτήσεις από επιχειρήσεις για ένταξη στο συνδυασμένο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων, δέχεται ο ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα αποτελεί επέκταση του παγίου προγράμματος μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, εφόσον ο άνεργος προσληφθεί εντός του πρώτου τριμήνου της επιδότησης ανεργίας του. Αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 20.000 επιδοτούμενων ανέργων, ηλικίας 18-64 ετών, εκ των οποίων ποσοστό τουλάχιστον 60% θα πρέπει να είναι γυναίκες, ενώ επεκτείνει χρονικά την επιχορήγηση εργοδοτών για την απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων ως εξής:

* Για αυτοαπασχολούμενους ή εργοδότες χωρίς προσωπικό, που προσλαμβάνουν επιδοτούμενο άνεργο, η επιχορήγηση των εργοδοτών επεκτείνεται στους τριάντα (30) μήνες.

* Για επιχειρήσεις με προσωπικό 1-25 άτομα, που προσλαμβάνουν επιδοτούμενο άνεργο, η επιχορήγηση επεκτείνεται στους είκοσι τέσσερις (24) μήνες ή στους τριάντα (30) μήνες εάν ο επιδοτούμενος είναι άνεργος άνδρας άνω των 50 ετών ή άνεργη γυναίκα άνω των 45 ετών.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει δύο φάσεις:
- Η α’ φάση του προγράμματος διαρκεί για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο άνεργος έχει κατοχυρώσει δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας.
- Η β’ φάση αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τη συμπλήρωση των 24 ή 30 μηνών (της επιχορήγησης).

Επιχορήγηση
Το μηνιαίο ποσό της επιχορήγησης για τη β΄ φάση είναι ίσο με το μηνιαίο ποσό του επιδόματος ανεργίας που έχει εγκριθεί για τον άνεργο από την αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού (χωρίς τις προσαυξήσεις λόγω προστατευόμενων μελών). Κατά τη διάρκεια της β’ φάσης ο τοποθετούμενος ασφαλίζεται και για τον κλάδο ανεργίας.

Προκειμένου οι επιχειρήσεις να ενταχθούν στην β΄ φάση του προγράμματος, πρέπει να υποβάλλουν στις κατά τόπους υπηρεσίες ΟΑΕΔ εντός 15 ημερών από τη λήξη της α΄ φάσης αίτηση για επέκταση του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα δεν εντάσσονται τα νυχτερινά κέντρα και οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης (άρθρο 20 του Ν.2956/2001), για μισθωτούς τους που παρέχουν εργασία σε άλλον εργοδότη (έμμεσος εργοδότης).

Στόχοι
Το πρόγραμμα στοχεύει κυρίως:
- Στην άμεση επανένταξη στην αγορά εργασίας των απολυθέντων ατόμων και ιδιαίτερα των ανέργων μεγαλύτερης ηλικίας (ανδρών άνω των 50 ετών και γυναικών άνω των 45 ετών).
- Στην ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (μέχρι 25 άτομα προσωπικό).
- Στην υποστήριξη των επιχειρήσεων χωρίς προσωπικό (αυτοαπασχολουμένων), προκειμένου να προσλάβουν τον πρώτο τους υπάλληλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved