ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.200 ανέργων του νομού Θεσσαλονίκης (14/9/07)

 

Αθήνα 14.9.2007, 16:27
Την επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.200 ανέργων του νομού Θεσσαλονίκης προβλέπει ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ο ΟΑΕΔ αποκαλεί «Ειδικό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για το νομό Θεσσαλονίκης» και το οποίο προβλέπει ότι για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης του ανέργου, ηλικίας 18 – 64 ετών, οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται με 22 και 24 ευρώ αντίστοιχα για τους 12 πρώτους και τους 12 επόμενους μήνες (σύνολο 24 μήνες), υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσουν παλαιές και νέες θέσεις εργασίας για 30 μήνες. Η επιχορήγηση μειώνεται στο ήμισυ των αντίστοιχων ποσών για κάθε ημέρα μερικής απασχόλησης (τουλάχιστον 4 ώρες και λιγότερο των 8 ωρών).

Το πρόγραμμα δίνει προτεραιότητα στην κάλυψη των θέσεων -τουλάχιστον κατά το 30% των συνολικών θέσεων- σε ανέργους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, όπως είναι οι άνεργες γυναίκες μητέρες ανηλίκων τέκνων, οι μακροχρόνια ανέργοι και οι άνεργοι που έχουν προέλθει από μαζικές απολύσεις την τελευταία διετία. Από τις θέσεις αυτές ποσοστό 60% θα καλυφθεί από γυναίκες.

Για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα θα πρέπει η δημιουργούμενη θέση εργασίας να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 12 μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής της. Μόνον άνεργοι που ανήκουν σε μειονεκτική θέση μπορούν να προσληφθούν για την πλήρωση κενής θέσης που δημιουργήθηκε μετά από οικειοθελή αποχώρηση, συνταξιοδότηση λόγω ηλικίας, οικειοθελή μείωση του χρόνου εργασίας ή καταγγελία σύμβασης μετά από μήνυση για αξιόποινη πράξη.
Δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις που διέπονται, όσον αφορά στην πρόσληψη του προσωπικού τους, από τις διατάξεις του ν. 2190/1994 (συμπεριλαμβανομένων των αμιγών και μικτών επιχειρήσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού), τα νυχτερινά κέντρα, οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης (για μισθωτούς τους που παρέχουν εργασία σε άλλον εργοδότη), οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης καθώς και οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου (telemarketing).

Τα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του άνεργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης και να έχουν συμπληρώσει το έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης.

Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα ατόμων που κατά το τελευταίο 12μηνο είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή για άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του ν.2463/1998.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται από την πρώτη ημέρα πρόσληψης του επιχορηγούμενου στην επιδοτούμενη θέση και κατ’ ανώτατο όριο για μέχρι 25 ημέρες κάθε μήνα, εφόσον όμως υπάρχουν 20 τουλάχιστον ημερομίσθια το μήνα. Το σύνολο των ενισχύσεων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανώτερο όριο των 200.000 ευρώ για οποιαδήποτε περίοδο των τριών οικονομικών ετών για κάθε επιχείρηση (άρθρο 2, παρ.2 του Κανονισμού (ΕΚ) της Επιτροπής 1998/2006).

Η συνολική δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 17.280.000 ευρώ που θα καλυφθεί από τον κλάδο ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και έντυπα ένταξης στο πρόγραμμα, παρέχουν οι υπηρεσίες ΟΑΕΔ του νομού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved