ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Οι προϋποθέσεις για την δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών εντός επιχειρήσεων

Proslipsis.gr | Αθήνα 05.02.2023, 22:11

Tα συναρμόδια Υπουργεία καθόρισαν το περιεχόμενο, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της Δράσης «Δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών εντός επιχειρήσεων», σύμφωνα με τα άρθρα 58 έως 60 του ν. 4921/2022 (Α’ 75). Φορέας χρηματοδότησης της Δράσης είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο προϋπολογισμός της Δράσης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων - εργοδοτών ανέρχεται στο ποσό των δεκαπέντε εκατομμυρίων οκτακοσίων τριάντα έξι χιλιάδων επτακοσίων ενενήντα τεσσάρων (15.836.794,00) ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του Εθνικού ΠΔΕ για την Δράση του ΤΑΑ με κωδικό ID 16945 και τίτλο «Δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών και νηπίων σε επιχειρήσεις».

Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση της Δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Δράση υλοποιείται σε δύο κύκλους, με τις ίδιες προϋποθέσεις και τις ίδιες επιλέξιμες δαπάνες.

Στον πρώτο κύκλο εντάσσονται έως πενήντα (50) δικαιούχοι, με απασχολούμενα άτομα από διακόσια πενήντα (250) και άνω και έως είκοσι πέντε (25) δικαιούχοι, με απασχολούμενα άτομα από εκατό (100) μέχρι διακόσια πενήντα (250).

Στον δεύτερο κύκλο εντάσσονται έως είκοσι (20) δικαιούχοι, με απασχολούμενα άτομα από διακόσια πενήντα (250) και άνω και έως είκοσι πέντε (25) δικαιούχοι, με απασχολούμενα άτομα από εκατό (100) μέχρι διακόσια πενήντα (250).

Ο αριθμός των απασχολουμένων κάθε δικαιούχου προσδιορίζεται σύμφωνα με τις διακρίσεις που γίνονται στις περ. α και β. της παρ. 1 του άρθρου 59 του ν. 4921/2022 (Α’ 75).

Για κάθε κύκλο της Δράσης εκδίδεται σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από τον Φορέα Υλοποίησης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της παρούσας.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 524|2023. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved