ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Σημαντικό: Στα 15.000 ευρώ ανέβασε ο ΟΑΕΔ την επιχορήγηση νέων επαγγελματιών (25/1/08)


Αθήνα 25.1.2008, 22:011
Στα 15.000 ευρώ ανεβάζει ο ΟΑΕΔ τα ποσό της επιχορήγησης σε ανέργους που ξεκινούν δική τους, από 9.000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα (με εξαίρεση το πρόγραμμα για τους επιστήμονες που η επιχορήγηση ήταν 12.000 ευρώ).
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που καθιστά πλέον ελκυστικά τα συγκεκριμένα προγράμματα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΝΕΕ).

Η αρχή γίνεται με το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης της Θεσσαλίας, όπου θα επιδοτηθούν 900 άνεργοι ηλικίας 18-64 ετών προκειμένου να ξεκινήσουν δική τους δουλειά, κατά προτεραιότητα στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Οι θέσεις του προγράμματος ΝΕΕ κατανέμονται στους νομούς ως εξής: Καρδίτσας 200, Τρικάλων 200, Μαγνησίας 250 και Λάρισας 250 (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα).

Ποσό ύψους 5.000 ευρώ θα καταβάλλεται με την έκδοση της εγκριτικής απόφασης και τα υπόλοιπα 10.000 ευρώ σε δύο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις των 5.000,00 ευρώ η κάθε μία, που θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε εξαμήνου από την υπαγωγή του ανέργου στο πρόγραμμα και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα (όπου και θα διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης).

Να σημειωθεί ότι η Proslipsis καυτηρίασε πολλές φορές στο παρελθόν την χαμηλή χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος ΝΕΕ, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι δεν επαρκεί ούτε για να ανοίξει κάποιος ψιλικατζίδικο. Τα μηνύματα που φτάνουν στην εφημερίδα από αναγνώστες που θέλουν να κάνουν δική τους δουλειά και σχεδόν όλοι "κολλάνε" στο αρχικό κεφάλαιο, συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι μια επιχορήγηση ύψους 30.000 ευρώ θα ήταν ένα πολύ καλό κίνητρο για να ξεκινήσει ένας νέος δική του δουλειά, έστω και αν αργότερα ήταν αναγκασμένος να επιστρέψει ένα μέρος της. Ας το σκεφθούν οι αρμόδιοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved