ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για άτοκα και εγγυημένα δάνεια σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις 11/12/08


Αθήνα 11.12.2008, 15:03
Από την ερχόμενη Δευτέρα ενεργοποιείται το πρόγραμμα χορήγησης άτοκων και εγγυημένων δανείων κεφαλαίου κίνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων), ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, κατά την παρουσίαση του προγράμματος στις διοικήσεις επιμελητηρίων από όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ απευθύνεται σε 875.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 - 49 εργαζόμενους, δηλαδή το 98 % του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα και απασχολούν το 74 % του εργατικού δυναμικού.

Μέσω του προγράμματος θα χορηγούνται άτοκα δάνεια για κεφάλαιο κίνησης στις επιχειρήσεις. Η εγγύηση καλύπτει μέχρι το 80 % του ύψους του δανείου και οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα να ζητούν πρόσθετες εξασφαλίσεις για το υπόλοιπο 20 %. Το ύψος του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι 30 % του μέσου κύκλου εργασιών των τριών τελευταίων ετών με ανώτατο όριο δανείου 350.000 ευρώ. Η προμήθεια του Ταμείου θα είναι 1 % επί της εγγύησης.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις κλεισμένες κερδοφόρες χρήσεις (προ αποσβέσεων) και ο τζίρος τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα καλύπτει τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας, απευθύνεται σε επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μορφών και ελεύθερους επαγγελματίες. Εξαιρούνται η αλιεία, οι υδατοκαλλιέργειες, η γεωργική παραγωγή και η κτηνοτροφία, οι επιχειρήσεις που διατηρούν βιβλία Α’ κατηγορίας (πλανόδιοι, περίπτερα, κ.ά.)

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες θα εφαρμόσουν τους όρους της σύμβασης που έχουν υπογράψει με το ΤΕΜΠΜΕ. Επίσης ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα για τις πυρόπληκτες περιοχές, αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις εκεί παρουσίασαν ζημιές πέρυσι και άρα δεν πληρούν την προϋπόθεση για τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις. Αίτημα που ο κ.Φώλιας υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία πρέπει να δώσει την τελική έγκριση αφού το πρόγραμμα εγγυοδοσίας χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε τέλος ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2009 θα προκηρυχθούν δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα του Δ΄ ΚΠΣ συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων θα προκηρυχθούν τα προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, για επενδύσεις εκσυγχρονισμού μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όπως επίσης για ενίσχυση των κλάδων κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης, υπόδησης και δέρματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved