ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Ξεκινούν αύριο τα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ 4/3/09
 


Αθήνα 4.3.2009, 19:03
Από αύριο 5 Μαρτίου 2009 θα μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας του υπουργείου Ανάπτυξης (τα βασικά σημεία των οποίων παρουσίασε ήδη η Proslipsis).

Σε πρώτη φάση, που θα διαρκέσει έως το τέλος του Ιουνίου, μέσω των δύο προγραμμάτων θα διατεθούν 80 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα επιχορηγηθούν περίπου 800 νέοι επιχειρηματίες. Ο συνολικός ο προϋπολογισμός και των δύο προγραμμάτων μέχρι και το 2013 θα ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα έχουν νέοι και νέες που γεννήθηκαν από το 1970 έως και το 1991 για τη νεανική επιχειρηματικότητα και γυναίκες που γεννήθηκαν από το 1954 έως και το 1991 για τη γυναικεία και οι οποίοι είναι άνεργοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 01.01.2008 μέχρι και τις 04.03.09 (ημερομηνία προδημοσίευσης των προγραμμάτων).

Τα προγράμματα αφορούν όλη την επικράτεια. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα επιχειρηματικές προτάσεις με τα παρακάτω χαρακτηριστικά
1. Καινοτομία
2. Υψηλή ποιότητα επιχειρηματικής ομάδας
3. Είσοδο σε νέες αγορές ή σε αναπτυσσόμενες αγορές ανοικτού ανταγωνισμού και θετικών προοπτικών
4. Ανάπτυξη προϊόντων, υπηρεσιών ή και διαδικασιών υψηλής προστιθέμενης αξίας
5. Δημιουργία απασχόλησης

Οι επιλέξιμες δραστηριότητες προέρχονται από τους κλάδους μεταποίησης, ανακύκλωσης και περιορισμού της ρύπανσης, παροχής υπηρεσιών, τουρισμού και εμπορίου, εκτός εξαιρέσεων.

Ο προϋπολογισμός κυμαίνεται μεταξύ 30.000 € - 200.000 € για μεταποίηση, ανακύκλωση και περιορισμό της ρύπανσης, 30.000 € - 100.000 € για υπηρεσίες και τουρισμό, 30.000 € - 80.000 € για εμπορικές επιχειρήσεις.

Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 50% γενικά και 60% σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων (απογραφή 2001) και πυρόπληκτες περιοχές. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της δημόσιας χρηματοδότησης για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση του έργου. Ο Τραπεζικός δανεισμός για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής μπορεί να ανέρχεται μέχρι ποσοστού 30% του συνολικού προτεινόμενου προϋπολογισμού του έργου. Αν οι ενδιαφερόμενοι το επιθυμούν, μπορούν για τη διευκόλυνσή τους, να απευθύνονται στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ), το οποίο αναλαμβάνει τις εγγυήσεις που απαιτούνται για τη σύναψη του δανείου.

Επιλέξιμες δαπάνες των προγραμμάτων είναι οι ακόλουθες:
- Εξοπλισμός και Ειδικές Εγκαταστάσεις
- Κτιριακά και Διαμόρφωση Χώρων
- Προβολή - Προώθηση, Άλλες Δαπάνες, Υπηρεσίες Συμβούλων

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ΕΟΜΜΕΧ, ενώ πληροφορίες θα παρέχονται από το τηλ.: 8011136300 της Ειδικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας, καθώς και από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.antagonistikotita.gr και www.eommex.gr.

Τα δύο προγράμματα παρουσιάσθηκαν σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΜΜΕΧ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα στο παραπάνω υπουργείο με την συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι εντός του 2009 θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι των δύο προγραμμάτων.

* Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε τους κανονισμούς των δύο προγραμμάτων.

 

 

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
Γυναικεία επιχειρηματικότητα (αρχείο pdf 654 kb)
Νεανική επιχειρηματικότητα (αρχείο pdf 653 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved