ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Δύο νέα προγράμματα για τους Ρομ 10/7/09


Αθήνα 10.7.2009, 15:25
Δυο νέα προγράμματα που στόχο έχουν την επαγγελματική ενεργοποίηση των Ρομ, ανακοίνωσε από την Ξάνθη η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου.

Πρόκειται αντίστοιχα για πρόγραμμα επιχορήγησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας 500 Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών και Επιτηδευματιών ηλικίας 18-64 ετών και πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης 600 Ρομ σε ειδικότητες της επιλογής τους, ανάλογα με το επιδεικνυόμενο ενδιαφέρον ανά νομό. Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ.

Από το σύνολο των 500 επιχορηγούμενων θέσεων του πρώτου προγράμματος οι 200 θα διατεθούν σε άτομα που δραστηριοποιούνται ήδη ως επιτηδευματίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και να βελτιωθούν οι επιδόσεις της. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει περίπου στα 14 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα η κ. Καλαντζάκου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης όπου τέθηκε επί τάπητος σειρά ζητημάτων που αφορούν στην αγορά εργασίας της Ξάνθης, τα οποία θα εξεταστούν άμεσα με στόχο την επίλυση τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved