ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας για 60.000 εργαζόμενους 28/7/09


Aθήνα 28.7.2009, 17:08
Πρόταση για δράσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ με στόχο 60.000 εργαζόμενοι να διατηρήσουν τις θέσεις τους σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, πρότεινε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά στα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ κατά την σημερινή συνάντησή τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Γεώργιος Βερναδάκης και ο Διευθύνων σύμβουλος της Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΕ κ. Δημήτρης  Κάρναβος.

Όπως δήλωσε η υπουργός, ο πρώτος κύκλος δράσεων θα αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων με ποσό 50.000.000 ευρώ προκειμένου να διατηρήσουν στις θέσεις εργασίας 24.000 εργαζόμενους. Επιπλέον συζητήθηκαν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, όπως είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, καθώς και η δυνατότητα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων.

"Για μας, για την κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες για την οικονομία στιγμές και κυρίως σε αυτές τις δύσκολες για την κοινωνία στιγμές, όπου είναι φυσιολογικός ο φόβος των πολιτών για την εργασία τους, στόχος  είναι και παραμένει η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από τις δράσεις μας αλλά και μέσα από την καινοτομία", τόνισε η υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος ανέδειξε το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και τόνισε ότι θα επιδιωχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα ώστε τα χρήματα να πάνε στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Επίσης, έθεσε στην υπουργό και το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης επικεντρώνοντας στην επίσπευση των διαδικασιών.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε αρκετές επιχειρήσεις να μην προσωρήσουν σε απολύσεις. "Στο Εμπόριο έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι αποτελεί πρώτη επιλογή και στόχευση η διατήρηση του καθενός στη δουλειά του και όχι η μετατροπή του σε άνεργο και η εν συνεχεία στήριξη της ανεργίας".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved