ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Ξεκινάει το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων 25/8/09


Αθήνα 25.8.2009, 07:05
Από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 9 Νοεμβρίου 2009 θα μπορούν να υποβάλουν επενδυτικές προτάσεις οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη σε ένα από τα πιό ελκυστικά χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, που προβλέπει ενίσχυση επιχειρήσεων της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών. 

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν υφιστάμενες επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 50 εργαζόμενους, έχουν κλείσει τουλάχιστον δύο χρήσεις και ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών της τριετίας τους κυμαίνεται ανά θεματική ενότητα από 50.000 μέχρι 10.000.000 ευρώ για την Μεταποίηση και από 25.000 μέχρι 10.000.000 ευρώ για τον Τουρισμό, το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες.

Οι προϋπολογισμοί των επενδύσεων ανά θεματική ενότητα είναι: για τη Μεταποίηση από 50.000 έως 300.000 ευρώ, για τον Τουρισμό από 30.000 έως 250.000 ευρώ, για το Εμπόριο από 20.000 έως 200.000 ευρώ και για τις Υπηρεσίες από 20.000 έως 200.000 ευρώ. Το ποσοστό της επιχορήγησης είναι 55% για την Περιφέρεια Αττικής (εκτός των νήσων της) και το Νομό Θεσσαλονίκης και 65% για την υπόλοιπη επικράτεια και τα νησιά του Νομού Αττικής. Η ίδια συμμετοχή ανέρχεται στο 20% για όλες τις θεματικές ενότητες και το ποσοστό της προκαταβολής στο 40% επί της δημόσιας δαπάνης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό επιχορήγησης που έχει δοθεί για ανάλογες δράσεις, ενώ για πρώτη φορά στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνεται η δημιουργία και η αποπεράτωση κτηριακών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους επιχειρηματίες από τους τέσσερις κλάδους επιθυμούν να βελτιώσουν τα οικονομικά στοιχεία της δραστηριότητάς τους, ώστε να εντάσσονται στα απαιτούμενα όρια του κύκλου εργασιών της προκήρυξης, να προβούν σε συμπληρωματικές και τροποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, καθώς και σε τροποποιητικές εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Όσον αφορά τα κριτήρια αξιολόγησης, αυτά δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα (και βαθμολογία) στην καινοτομία, στην περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, στη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μικρή βαρύτητα θα έχουν τα οικονομικά στοιχεία παρελθόντων ετών, ενώ δεν θα αποκλείονται από τη διαδικασία επιχειρήσεις που κάποιο έτος παρουσίασαν ζημίες.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν τις επενδυτικές προτάσεις τους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.ependyseis.gr και σε έντυπη μορφή στις συνεργαζόμενες τράπεζες. Μπορούν να επιχορηγηθούν δαπάνες μίας επενδυτικής πρότασης που πραγματοποιήθηκαν από τις 25 Μαΐου 2009 και μετά, ημερομηνία προδημοσίευσης της προκήρυξης.

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έχει δώσει το ρόλο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) σε μεγάλο αριθμό Τραπεζών, προκειμένου να διαχειριστούν για λογαριασμό του το πρόγραμμα. Οι συνεργαζόμενες Τράπεζες από σήμερα παρέχουν ενημέρωση για την οργάνωση και υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.
 
* Το πρόγραμμα υλοποιείται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής προκήρυξης. Την προκήρυξη και τα παραρτηματά της θα τα βρείτε πατώντας
εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved