ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Εξαγγελία: Ένα ακόμη πρόγραμμα για μικρές επιχειρήσεις 2/9/09


Αθήνα 2.9.2009, 18:24
Ένα ακόμη πρόγραμμα για μικρές επιχειρήσεις εξαγγέλθηκε σήμερα, αυτή τη φορά από την υπουργό ΑπασχόλησηςΦάνη Πάλλη - Πετραλιά, η οποία συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Σύμφωνα με την υπουργό, πρόκειται για πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ που στοχεύει στην αναπλήρωση του εισοδήματος 50.000 εργαζομένων και στη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποίο θα υλοποιηθεί από την "Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε".    

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 49 εργαζόμενους και το ποσό ανά εργαζόμενο που θα δοθεί είναι από 1.000 έως 3.000 ευρώ. Όρος για την επιχείρηση είναι να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για 18 μήνες από την στιγμή -και πριν ακόμη από την στιγμή- που θα ξεκινήσει η δράση αυτή.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης, το πρόγραμμα υπολογίζεται ότι ότι θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα και η διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων θα είναι απλή, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την εξαγγελία για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χρεοκοπημένη
"Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την πομπώδη εξαγγελία προγραμμάτων για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και για την αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων, τα οποία θα διαχειριστεί η "Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ". Όμως, αποφεύγει να αναφερθεί σε μια ουσιώδη παράμετρο: ότι εδώ και 2,5 χρόνια, η Εταιρεία δεν χρηματοδοτείται, εξαιτίας νομοθετικής παράλειψης της κυβέρνησης, κατά τη μεταβίβασή της στο υπουργείο Απασχόλησης!", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Και συνεχίζει: "Η εταιρεία που καλείται να διαχειριστεί 250 εκατ. ευρώ, διοχετεύοντάς τα στην αγορά, είναι δηλαδή ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Αυτή τη στιγμή, διαθέτει χρήματα που καλύπτουν μόνο δύο μηνών μισθούς και, φυσικά, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της καινούργιας χρονιάς σε μισθούς, λειτουργικά έξοδα, αμοιβές ωρομισθίων εκπαιδευτικών της Σχολής "ΚΕΚ ΑμεΑ Γαλατσίου", ούτε καν στις αμοιβές των ίδιων των ανάπηρων εκπαιδευόμενων".

"Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις πρόχειρες προεκλογικές εξαγγελίες χάριν εντυπώσεων και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της "Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε.", για την οποία αρκεί μια απλή νομοθετική προσθήκη και στοιχειώδης διαχειριστική συνέπεια", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  

   

 

 

   

   

 

 

 

   

 

   

   

 

   

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved